Słodkie przebudzenie, 32. Biurokracji 3176 [Środa, 8 Wrzesień 2010, 18:06] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Kto ukradł świerszczyki Wielebnemu Magounowi proszony jest o ich zwrot.

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Konto ambasadorskie Koterii A. Chao  (Przeczytany 216 razy)
0 użytkowników i 1 Niewierny przegląda ten wątek.
Ianus
Dyskordianin
**

Jesteś Fendersonem!

« Odpowiedz #15 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 22:47 »

Uważam, że odwrotnością od bycia dobrym dyskordianinem, jest bycie nadętym, a przynajmniej nadętym nie dla żartu - to taki luźny komentarz w nieznanym kierunku xD Mamy już ambasadora, najwyższa pora na wielkiego koniuszego koronnego i mistrza ceremonii!

Ave Eris! All Hail Orgie!

Człowiek musi coś mówić, żeby nie wyjść z wprawy. Trzeba mieć sprawnie funkcjonujące narządy głosowe, na wypadek, gdyby się miało coś naprawdę ważnego do powiedzenia.
- Kurt Vonnegut
LOSTFREEQ
Stuletnia Jabłoń

La bêtise humaine est la seule chose qui donne une

« Odpowiedz #16 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:02 »

to taki mały matematyczny problemik zatem mnie się nasunął był: jak wiadomo z matematyki, odwrotnością liczby x, jest taka liczba y, gdy xy=1 [przykład: dla liczby 2, odwrotnością będzie 1/2]; dla tej samej liczby [2] przeciwieństwem jest -2, co zatem jest przeciwieństwem dobrego [sic!] dyskordianina?

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Ianus
Dyskordianin
**

Jesteś Fendersonem!

« Odpowiedz #17 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:07 »

Całka urojona ze złego?

Człowiek musi coś mówić, żeby nie wyjść z wprawy. Trzeba mieć sprawnie funkcjonujące narządy głosowe, na wypadek, gdyby się miało coś naprawdę ważnego do powiedzenia.
- Kurt Vonnegut
LOSTFREEQ
Stuletnia Jabłoń

« Odpowiedz #18 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:12 »

halo halo-to nie zgadywanka! to problem logiczny lub logistyczny [jak kto woli]

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #19 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:12 »

Hmmm.. Na tematy matematyczne nie będę się wypowiadał.

"Dobro" i "zło" to pojęcia wartościujące i niepoliczalne. Nazwanie dyskordianina "dobrym", lub "złym" jest proste. Obrona te tezy może być, natomiast niemożliwa. Jak wiadomo poza pojęciami "chaos" i "porządek" funkcjonują również ich przymiotniki "erystyczny" i "anerystyczny". Więc zarówno chaos, jak i porządek możemy w pewnej formie i przypadkach postrzegać, jako dobro (lub zło). I tutaj zaczyna się dylemat.

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
LOSTFREEQ
Stuletnia Jabłoń

« Odpowiedz #20 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:14 »

eh.chciałem to zostawić na deser , ale mnie uprzedziłeś

Ianus
Dyskordianin
**

Jesteś Fendersonem!

« Odpowiedz #21 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:26 »

Jeśli chodzi o dziedzinę dyskordian to na pewno są to wszystkie liczby urojone, można pominąć zbiór liczb rzeczywistych, oprócz 23, 5...2...3....28, 18, 46.... obliczenia mogą trochę potrwać...

Eris jest odwrotnością Aneris, przyjmując, że Eris reprezentuje dyskordianin dobry (E), a Aneris dyskordianin zły (A), to A = 1/E, można też przyjąć dokładnie odwrotnie, w końcu to jak wyżej - względne. Aneris jest też przeciwieństwem Eris, a więc A = -E, czyli A = {1/E, -E}. zaznaczam, że dziś przez jakieś 3 minuty zastanawiałem się nad tym ile to jest 4 razy 5.

A przeciwieństwem dobrego dyskordianina jest -dobry dyskordianin.

- Kurt Vonnegut
LOSTFREEQ
Stuletnia Jabłoń

« Odpowiedz #22 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:45 »

to bardzo inspirujące
mnie bowiem natchnęło natentychmiast do:
E=mc kwadrat, gdzie E jest Eris [ a jakże!] m-masa piwa i c-częstość jego picia
z tego prosty wniosek:nie ważne jakimi pojemnościami należy się leczyć, a jedynie częstotliwość owego spożywania ma zasadniczy charakter

Ianus
Dyskordianin
**

Jesteś Fendersonem!

« Odpowiedz #23 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:59 »

Cholera, to ma sens... nie wiem, czy to dobrze, ale i tak brzmi genialnie - to może zrewolucjonizować dotychczasową wiedzę na temat Eris, bardzo niepokojący jest brak hot-dogów w tym równaniu, czyżby pokolenia dyskordian myliły się? A może m odnosi się zarówno do masy piwa, jak i hot-dogów, tylko czy trzeba układać proporcje, czy wystarczy suma ich mas?

- Kurt Vonnegut
LOSTFREEQ
Stuletnia Jabłoń

« Odpowiedz #24 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 00:08 »

na szczęście istnieje tzw stała Planck'a [spłodził on ich kilka, a raczej odkrył], która mówi, że suma wszystkich hot-dogów musi być stała i równa we wszechświecie
zatem to mamy z głowy

Conte Comico
Dyskordianin
**

Conte Comi©

« Odpowiedz #25 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 00:31 »

Czyli, gdy zjadamy hot-doga ktoś montuje kolejnego. To musi być stała. Uśmiech

Troche poza tematem (i bez jatrzenia sporow). Widze, ze Chao kolejny raz zabrało się za likwidowanie zawartości forum 9nie wiem kiedy, prawie tam nie zagladam). Dobrze, że na nim nie pisałem. Po kiego grzyba pisac, jesli potem wszystko idzie w piach?

POWIADAM WAM: TRZEBA MIEĆ W SOBIE ZAWSZE CHAOS, BY DAĆ POCZĄTEK TAŃCZĄCEJ GWIEŹDZIE! - Nietzsche
Akp. Baarthus
Neofita
*

« Odpowiedz #26 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 00:51 »

Och. Pokaż mi gdzie cokolwiek oprócz spamu zostało usunięte z Areny Eryzyjskiej? Wszystko zostało dokładnie zarchiwizowane w Szufladzie "O", założonej przez samego Ho Szi Zena...

Hail Eris!
Mari
Członek Klubu Dyskusyjnego Eris

« Odpowiedz #27 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 02:34 »

Mamy już ambasadora, najwyższa pora na wielkiego koniuszego koronnego i mistrza ceremonii!

Ja moge byc podczaszym.  Spoko
Conte Comico
Dyskordianin
**

Conte Comi©

« Odpowiedz #28 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 22:53 »

Och. Pokaż mi gdzie cokolwiek oprócz spamu zostało usunięte z Areny Eryzyjskiej? Wszystko zostało dokładnie zarchiwizowane w Szufladzie "O", założonej przez samego Ho Szi Zena...

Bardzo przepraszam. Faktycznie stara wersja forum pozostała, czego nie zauważyłem. Zbyt pochopnie to napisalem.

Zwracam honor i pozdrawiam! Uśmiech

POWIADAM WAM: TRZEBA MIEĆ W SOBIE ZAWSZE CHAOS, BY DAĆ POCZĄTEK TAŃCZĄCEJ GWIEŹDZIE! - Nietzsche
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]