LOSTFREEQ
Stuletnia Jabłoń

La bêtise humaine est la seule chose qui donne une
|
 |
« : Sobota, 24 Kwiecień 2010, 12:15 » |
|
uwaga! podaje adres na który należy wysyłać petycje https://www.secure.europarl.europa.eu/parliament/public/citizensMail/secured/cmRequest.do?cmLanguage=pl w sprawie zawieszenia lotów linii lotniczych, a nie ingerencji w migrację ptaków nad europą treść...taka lub inna Krótki opis tematu, którego dotyczy pytanie : żądam wyjaśnień w sprawie zawieszenia wszystkich lotów... Tekst pytania : ...o ile mogę zrozumieć, że zawieszenie wszystkich lotów miało jakieś [?] racjonalne wytłumaczenie, o tyle nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego tegoż samego zakazu nie wprowadzono i nie wdrożono wobec ptaków, które w tym czasie swobodnie migrowały nad europą? rozumiem także że pojedynczy osobnik z rodziny ptaków nie jest w stanie narobić ogromnych szkód [choć trzeba przyznać, że czasem potrafi narobić na głowę choćby] to ilość wędrujących lotników z tej rodziny jest ogromna i ilościowo [bo przecież nie jakościowo] przekracza całe zasoby samolotów zgromadzone na kontynencie[ wliczając w to lotnictwo wojskowe] więc w moim przekonaniu stwarza realne zagrożenie dla głów kapusty przebranych za ludzi. dlatego też proszę, a nawet żądam wyjaśnień, dlaczego zakaz nie objął skrzydlatych stworów. Z pow. itd itp etc Ja Pytający : Pan Ravenhurst Omar Adres e-mail : rzultyrzuf@o2.plOrganizacja : Pierwszy Ewangeliczny i Nie-odrzucający Kościół Bez Wiary Zawód : Administracja publiczna Adres pocztowy : Box 5498, Atlanta, GA 30307 30-234 Bergamo bezmlasku Anguilla
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 24 Czerwiec 2010, 08:54 wysłane przez Ex Nihilo Nihil »
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
LOSTFREEQ
Stuletnia Jabłoń

|
 |
« Odpowiedz #1 : Sobota, 24 Kwiecień 2010, 13:28 » |
|
do powyższego żądania można także dołączyć gorącą prośbę o wystosowanie stosownej noty do wulkanu Eyjafjallajoekull o podpisanie traktatu z Kioto
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Papież Chaosu
Jabłkowa Pantera

Newer World Order
|
 |
« Odpowiedz #2 : Piątek, 30 Kwiecień 2010, 12:11 » |
|
do powyższego żądania można także dołączyć gorącą prośbę o wystosowanie stosownej noty do wulkanu Eyjafjallajoekull o podpisanie traktatu z Kioto
Ile razy mamy to wypełnić? wystarczy 3?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Stuletnia Jabłoń

|
 |
« Odpowiedz #3 : Środa, 19 Maj 2010, 16:12 » |
|
myślę że 5 jest idealne ale oto o3małem odpowiedź:
Pan Omar Ravenhurst
Szanowny Panie,
Potwierdzam odbiór Pańskich listów z dnia 14 kwietnia 2010, w których prosi Pan o wyjaśnienie dlaczego nie wprowadzono zakazu przelotu ptaków podczas gdy loty samolotów zostały zawieszone.
Informuje Pana, że nie zakazano przelotu ptaków, ponieważ ich lot nie wyrządza im szkody, tymczasem przelot samolotów przez chmurę pyłów z wulkanu uszkadza im silniki.
Dziękuję za zainteresowanie instytucjami europejskimi.
Łączę wyrazy szacunku,
Marta Zabiello
Administrator
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #4 : Środa, 19 Maj 2010, 16:33 » |
|
Zabiłeś mnie... 
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
LOSTFREEQ
Stuletnia Jabłoń

|
 |
« Odpowiedz #5 : Środa, 19 Maj 2010, 17:24 » |
|
najbardziej podoba mi się w tej odpowiedzi "Dziękuję za zainteresowanie instytucjami europejskimi." wychodzę z założenia, że te debile w swoich idiotycznych komisjach, rządach itp i tak biorą pieniądze za nic, niech więc przynajmniej odpowiadają na idiotyczne pytania[ w to, że coś do nich dotrze raczej wątpię zważywszy fakt, że odpowiedzi są zwykle właśnie w tym guście]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Papież Chaosu
Jabłkowa Pantera

Newer World Order
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czwartek, 20 Maj 2010, 16:53 » |
|
najbardziej podoba mi się w tej odpowiedzi "Dziękuję za zainteresowanie instytucjami europejskimi." wychodzę z założenia, że te debile w swoich idiotycznych komisjach, rządach itp i tak biorą pieniądze za nic, niech więc przynajmniej odpowiadają na idiotyczne pytania[ w to, że coś do nich dotrze raczej wątpię zważywszy fakt, że odpowiedzi są zwykle właśnie w tym guście]
Gratulacje! Akcja zakończona sukcesem! Ave Eris!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Stuletnia Jabłoń

|
 |
« Odpowiedz #7 : Czwartek, 20 Maj 2010, 22:37 » |
|
nie poprzestanę na tym-oj oj oj ku..........oj wa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Stuletnia Jabłoń

|
 |
« Odpowiedz #8 : Wtorek, 22 Czerwiec 2010, 20:59 » |
|
otóż moje całkiem serio kolejne-no może nie żądanie-zapytanie do: Pierwszego Prezesa Sądu Najwyższego, pana Profesora dr hab. Lecha Gardockiego gdyby ktoś chciał wysyłać też podobne to adres następujący: ppsek@sn.pla oto treść: Do Pierwszego Prezesa Sądu Najwyższego, pana Profesora dr hab. Lecha Gardockiego. Zwracam się z uprzejmym zapytaniem do pana, jako osoby wydaje się najbardziej kompetentnej w sprawach dotyczących całego narodu. Zgodnie z: Art. 4 ust. 1 Konstytucji stanowi, że "władza zwierzchnia w Rzeczpospolitej Polskiej należy do Narodu", wyrażając w ten sposób jedną z podstawowych zasad ustrojowych Rzeczypospolitej – zasadę suwerenności (zwierzchności) narodu. Skoro władza zwierzchnia należy do narodu, to tylko naród jako całość ("wszyscy obywatele"), nie zaś jakiś inny podmiot, autorytet, czy grupa społeczna czy partia polityczna, sprawuje władzę pierwotną i od nikogo niezależną (suwerenną). oraz z nieobecnością żadnej, ale to żadnej wzmianki w ordynacji wyborczej, dotyczącej minimalnej frekwencji wyborczej, poniżej której, wybory zostały by anulowane[unieważnione], zapytuję Pana, czy aby nie jest to niezgodne z wyżej wymienionym artykułem Konstytucji RP? Zapis taki nie tylko miałby sens, ale wydaje się być nieodłączny w sprawie tak ważnej jak wybory [jakiekolwiek]. Dla przykładu podam tylko ostatnie wybory prezydenckie, gdzie frekwencja osiągnęła zaledwie 54,94 proc, którą należy podzielić teraz na dwóch kandydatów [powiedzmy, że głosy rozłożą się 60-40]. Wygrywający zatem osiągnie wynik zaledwie 33% uprawnionych do głosowania. Zapytuje więc, czy jest to wystarczające poparcie i mandat społeczny, do sprawowania władzy najwyższej jaką jest prezydentura RP? Czy nie należałoby coś z tym uczynić i czy aby nie jest to wbrew ustanowionemu, najwyższemu prawu, jakim jest Konstytucja RP? Z poważaniem: Omar Khayyam Raven-hurst
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jezebel
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wtorek, 22 Czerwiec 2010, 21:05 » |
|
Jestem bardzo ciekawa, jaka będzie odpowiedź.
|
|
|
|
|
|
Nad ranem wyciągamy siekierę snu. Odrąbujemy głowę myślom. Reszta trzepoce skrzydłami trzepoce skrzydłami - Zasypiamy z krzykiem.
|
|
|
LOSTFREEQ
Stuletnia Jabłoń

|
 |
« Odpowiedz #10 : Wtorek, 22 Czerwiec 2010, 23:49 » |
|
na ten czas mam jeszcze chęci i siłę aby tropić absurdy i wytykać je, ale także aby inicjować oraz przyłączać się do akcji OM kilka pomysłów mam jeszcze w zanadrzu i mam zamiar je tu publikować-oczywiście zapraszam do tego typu akcji , zwłaszcza jeśli ktoś ma pomysł, to będzie to mile widziane tu [przynajmniej przeze mnie-heh]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Stuletnia Jabłoń

|
 |
« Odpowiedz #11 : Wtorek, 20 Lipiec 2010, 08:35 » |
|
odpowiedź mam, ale zlali mnie-oto ona: [pic] Warszawa, dnia 19 lipca 2010 r. SĄD NAJWYŻSZY RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ ZESPÓŁ DO SPRAW KORESPONDENCJI I PP V – 050 - 213/10 Pan Omar Khayyam rzultyrzuf@o2.pl Odpowiadając na pismo Pana z dnia 7 VII 2010 r. nadesłane do Sądu Najwyższego, uprzejmie informuję, iż pismo to zostało przyjęte do wiadomości. Jednocześnie uprzejmie informuję, iż Sąd Najwyższy nie udziela porad prawnych. Zgodnie z ustawą z dnia 23 listopada 2002 r. o Sądzie Najwyższym (Dz. U. Nr 240, poz. 2052 ze zm.) Sąd Najwyższy jest organem władzy sądowniczej, powołanym do: 1) sprawowania wymiaru sprawiedliwości przez: a) zapewnienie w ramach nadzoru zgodności z prawem oraz jednolitości orzecznictwa sądów powszechnych i wojskowych przez rozpoznawanie kasacji oraz innych środków odwoławczych, b) podejmowanie uchwał rozstrzygających zagadnienia prawne, c) rozstrzyganie innych spraw określonych w ustawach; 2) rozpoznawania protestów wyborczych oraz stwierdzania ważności wyborów do Sejmu i Senatu oraz wyboru Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, a także ważności referendum ogólnokrajowego i referendum konstytucyjnego; 2a) rozpoznawania protestów wyborczych w wyborach do Parlamentu Europejskiego; 3) opiniowania projektów ustaw i innych aktów normatywnych, na podstawie których orzekają i funkcjonują sądy, a także innych ustaw w zakresie, w którym uzna to za celowe; 4) wykonywania innych czynności określonych w ustawach. Informuję, iż ustawa z dnia 27 września 1990 r. o wyborze Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. Nr 47, poz. 544 ze zm.) określa zasady i tryb zgłaszania kandydatów i przeprowadzania wyborów oraz warunki ważności wyboru Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. W ustawie tej wymienione zostały sprawy które należą do właściwości Sądu Najwyższego (jak np. rozpoznawanie protestów, rozstrzyganie o ważności wyboru Prezydenta Rzeczypospolitej). Informuje Pana, iż Sąd Najwyższy nie posiada inicjatywy ustawodawczej. Zgodnie z art. 118 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej inicjatywa ustawodawcza przysługuje posłom, Senatowi, Prezydentowi Rzeczypospolitej i Radzie Ministrów. Inicjatywa ustawodawcza przysługuje również grupie co najmniej 100.000 obywateli mających prawo wybierania do Sejmu. Główny Specjalista Urszula Daniuk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Papież Chaosu
Jabłkowa Pantera

Newer World Order
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wtorek, 20 Lipiec 2010, 09:40 » |
|
a ja żądam aby ze mnie ściągnięto rangę moderatora, prosiłem osobiście i nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Stuletnia Jabłoń

|
 |
« Odpowiedz #13 : Wtorek, 20 Lipiec 2010, 22:01 » |
|
Postanowiłem nalegać i oto:
Dziękuje serdecznie za odpowiedź, która w oczywisty sposób nie jest w stanie mnie usatysfakcjonować, a to choćby z dwóch powodów:
1. Mój list nie był niczym innym, jak tylko zapytaniem organu-wydawało mi się-najwłaściwszego, do udzielenia odpowiedzi i niczego innego nie oczekiwałem poza wyrażeniem jakiejś [?] opinii na nurtujące mnie pytanie.
2.Zgodnie z ustawą z dnia 23 listopada 2002 r. o Sądzie Najwyższym (Dz. U. Nr 240, poz. 2052 ze zm.) punkt 2, na który to, tak łacnie Państwo się powołują w swej odpowiedzi, wyraźnie mówi, o rozstrzyganiu ważności lub nie, wyborów, co ma oczywisty związek z moim pytaniem.
Zatem ponawiam je raz jeszcze, a jeśli organ nie jest właściwy, to upraszam się aby skierowano to pytanie, do odpowiedniej instancji lub podano mi choć jej adres i czynię to jako prawowity obywatel tego kraju, czyli zgodnie z art.4 Konstytucji, zwierzchnik Państwa Polskiego, bowiem jestem jego członkiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Stuletnia Jabłoń

|
 |
« Odpowiedz #14 : Piątek, 20 Sierpień 2010, 22:43 » |
|
i oto co otrzymałem: [pic] Warszawa, dnia sierpnia 2010 r. SĄD NAJWYŻSZY RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ ZESPÓŁ DO SPRAW KORESPONDENCJI I PP V – 052 - 855/10 Pan Stanisław Gornat W nawiązaniu do pisma z dnia 24 lipca 2010 r. skierowanego do Pierwszego Prezesa Sądu Najwyższego, a przekazanego do załatwienia Zespołowi do spraw korespondencji Sądu Najwyższego uprzejmie informuję, że Pierwszy Prezes Sądu Najwyższego nie jest organem uprawnionym przez ustawę do podejmowania czynności zmierzających do wszczynania postępowania karnego bądź dyscyplinarnego przeciwko sędziom sądu powszechnego. Sędzia nie może być pociągnięty do odpowiedzialności karnej czy dyscyplinarnej bez zezwolenia właściwego sądu dyscyplinarnego. Rzecznik dyscyplinarny podejmuje czynności na żądanie Ministra Sprawiedliwości, Prezesa Sądu Apelacyjnego lub Okręgowego ewentualnie Kolegium tych sądów, a także z własnej inicjatywy, po wstępnym wyjaśnieniu okoliczności koniecznych do ustalenia znamion przewinienia i po złożeniu wyjaśnień przez sędziego. Jednocześnie informuję, że w piśmie Zespołu z dnia 30 czerwca 2010 r. przedstawiono zakres uprawnień i nadzoru Sądu Najwyższego nad działalnością sądów powszechnych i pismo to zachowuje aktualność. Główny Specjalista Ludwika Żak-Soroczyńska
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|