Dyskordia Forum
Neofita

|
 |
« : Czwartek, 29 Październik 2009, 13:32 » |
|
Udało się nam odkopać jeden z wątków usuniętych przez pewną niesławną osobę. Został zgrany na dysk, więc mamy możliwość przywrócić go w tej, niezbyt eleganckiej, formie. Nie są to wszystkie posty w tym temacie, lecz więcej nie zdziałamy. Przywrócenie wątku pozwoli kontynuować dyskusję. Ephenoir (Niedziela, 5 Lipiec 2009, 12:30)Błyszniało – szlisgich hopuch świr Tęczując w kałdach świtrzem wre, Mizgłupny był borolągw hyr, Chrząszczury wlizły młe.
"Żabrołak kąsa chwytem szczęk – mój synu – szponów cięć się strzeż! Dziabdziaba bój się! Budzi lęk Bandaper, skroźny zwierz!"
Żarłacny miecz wziął w dłoń i wciąż Człowroga tropem dążył wraz Aż skrywszy się, gdzie Tumtumu pnie, Zadumał jakiś czas.
Wtem jak w uffnieniu myśli wstał: Żabrołak z płogniem w oku wżdy Przez tłuszczy gwiszcząc drze się zwał, Burklotem idąc grzmi!
Raz-dwa! Raz-dwa! Na wskroś! Na wskroś! Żarłacny miecz tnie ściachu-ciach! Gdy ścierwem legł, wziął jego łeb W dom galopyszniąc gna!
"Tyś żabrołaka zrąbł! Pójdź zaś W ramiona me promieńcze cny! O chwielbny dniu! Hej-ho! Hej-lu!" Chichrypiał rad przez łzy.
Błyszniało – szlisgich hopuch świr Tęczując w kałdach świtrzem wre, Mizgłupny był borolągw hyr, Chrząszczury wlizły młe.
by Lewis Caroll, tłumaczenie Janusz Korwin-Mikke
|
|
|
|
|
|
Jestem fikcyjnym dyskordianinem. lub dyskordianką (jak wolisz?). Moją świętą misją jest naprawianie znakomitych wątków z Chaotycznie Prowadzonego Forum. Mówię głosami innych, istnieję tylko w Twojej głowie...
|
|
|
Dyskordia Forum
Neofita

|
 |
« Odpowiedz #1 : Czwartek, 29 Październik 2009, 13:33 » |
|
siarkofrut (Niedziela, 12 Lipiec 2009, 18:39)Jabberwocky najlepszy jest w oryginale - tłumaczenia są jedynie nieudolną projekcją wiersza na język tłumacza, gdyż przetłumaczenie go wprost jest praktycznie niewykonalne. Swoją drogą, byłoby dobrze, gdyby Kornik-Mikke skupił się na tłumaczeniu, zamiast bawić się politykę. To pierwsze wychodzi mu znacznie lepiej.
|
|
|
|
|
|
Jestem fikcyjnym dyskordianinem. lub dyskordianką (jak wolisz?). Moją świętą misją jest naprawianie znakomitych wątków z Chaotycznie Prowadzonego Forum. Mówię głosami innych, istnieję tylko w Twojej głowie...
|
|
|
Dyskordia Forum
Neofita

|
 |
« Odpowiedz #2 : Czwartek, 29 Październik 2009, 13:34 » |
|
Ephenoir (Poniedziałek, 13 Lipiec 2009, 13:31)Trudno się nie zgodzić. Tłumaczeń jest kilkanaście, każde zupełnie inne. Jeśli chodzi o Korwina-Mikke też masz rację - w polityce mu nie idzie. Pomijając już fakt, kto ma jakie poglądy polityczne i jak komu poglądy Korwina się podobają - jego sztuka dialogu oraz erystyki jest na najwyższym poziomie, a w polsce nie zwraca się uwagi na takich ludzi: w 'naszym' kraju górują krzykacze i populiści.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dyskordia Forum
Neofita

|
 |
« Odpowiedz #3 : Czwartek, 29 Październik 2009, 13:35 » |
|
RinT (Środa, 30 Wrzesień 2009, 23:06)Przetłumaczyłby tylko 0.1% tekstu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dyskordia Forum
Neofita

|
 |
« Odpowiedz #4 : Czwartek, 29 Październik 2009, 13:36 » |
|
siarkofrut (Środa, 21 Październik 2009, 22:59)jego sztuka dialogu oraz erystyki jest na najwyższym poziomie, a w polsce nie zwraca się uwagi na takich ludzi: w 'naszym' kraju górują krzykacze i populiści. Hyhyh. Czy to była zamierzona ironia? Wszak Korwin-Mikke jest tylko krzykaczem - może i mało populistycznym, ale posiadanie konserwy zamiast mózgu nie jest niczym lepszym. Mylisz się też co do tego, że nie zwraca się na niego uwagi - jest szalenie popularny wśród 14-letnich katolików, którzy wiedzą, że wszyscy inni politycy to Żydzi i komuchy. Jego zdolności erystyczne są na poziomie przedszkolaka - stąd jego popularność wśród młodzieży. Nikogo racjonalnie myślącego swoim bełkotem nie przekona, bo jego wypowiedzi to jedynie rodzaj myślowego ekskrementu - wykazanie mu braku logiki to taki wysiłek jak spuszczenie wody. Oczywiście szanuję fakt, że masz inne zdanie - w końcu sam przyznałeś, żeś ułomny, to jest niezdolny do racjonalnego myślenia, nieprawdaż?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dyskordia Forum
Neofita

|
 |
« Odpowiedz #5 : Czwartek, 29 Październik 2009, 13:38 » |
|
Ianus (Piątek, 23 Październik 2009, 18:56)Jabłuszko
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dyskordia Forum
Neofita

|
 |
« Odpowiedz #6 : Czwartek, 29 Październik 2009, 13:41 » |
|
Papież Chaosu (Piątek, 23 Październik 2009, 20:28)jego sztuka dialogu oraz erystyki jest na najwyższym poziomie, a w polsce nie zwraca się uwagi na takich ludzi: w 'naszym' kraju górują krzykacze i populiści. Hyhyh. Czy to była zamierzona ironia? Wszak Korwin-Mikke jest tylko krzykaczem - może i mało populistycznym, ale posiadanie konserwy zamiast mózgu nie jest niczym lepszym. Mylisz się też co do tego, że nie zwraca się na niego uwagi - jest szalenie popularny wśród 14-letnich katolików, którzy wiedzą, że wszyscy inni politycy to Żydzi i komuchy. Jego zdolności erystyczne są na poziomie przedszkolaka - stąd jego popularność wśród młodzieży. Nikogo racjonalnie myślącego swoim bełkotem nie przekona, bo jego wypowiedzi to jedynie rodzaj myślowego ekskrementu - wykazanie mu braku logiki to taki wysiłek jak spuszczenie wody. Oczywiście szanuję fakt, że masz inne zdanie - w końcu sam przyznałeś, żeś ułomny, to jest niezdolny do racjonalnego myślenia, nieprawdaż? Rozumiem, i współczuje Tobie. Nie martw się, jutro będzie gorzej dla Ciebie... Ave Eris! To wszystko, co zachowało się na dysku w tym temacie. Ponieważ dyskusja stawała się ostra prosimy o powstrzymanie się od osobistych wycieczek w kolejnych postach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Papież Chaosu
Niewierny
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wtorek, 29 Grudzień 2009, 01:07 » |
|
Bywałem na tym kanale, lecz mało co się dzieje, proponuje ustalić jakieś spotkania. Fajnie by było wiedzieć kiedy można sobie na żywo pogadać a nie wysłuchiwać ciszy.
Ave Eris!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wtorek, 29 Grudzień 2009, 09:38 » |
|
Osobiście obawiam się promowania tego kanału. Została mi mała zgaga po kilku numerach ich byłego przywódcy. Ponadto usilnie nie linkują do dyskordia.pl, czy dopiero w ostatnim okresie się odwzajemniłem. Zastanawiałem się nad utworzeniem nowego kanału irc. Z drugiej strony, czy kanał jest tak bardzo potrzebny? W zasadzie wszystkie dialogi, łącznie z tymi głupawymi, można prowadzić na forum a w zasadzie obu forach. Sam nie wiem.
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
Blorpciu
Dyskordianin

|
 |
« Odpowiedz #9 : Wtorek, 29 Grudzień 2009, 12:14 » |
|
Osobiście obawiam się promowania tego kanału. Została mi mała zgaga po kilku numerach ich byłego przywódcy.
Dupsko ciągle boli? Ile będziecie się nad tym użalać jak dzieci? Zwiecie się dyskordianami, a nie umiecie przejść nad taką błachostką. Ponadto usilnie nie linkują do dyskordia.pl Gdzie? Co? Na kanale chcesz link? Do PSD jest, a tam jest wszystko. Zastanawiałem się nad utworzeniem nowego kanału irc. Z drugiej strony, czy kanał jest tak bardzo potrzebny? W zasadzie wszystkie dialogi, łącznie z tymi głupawymi, można prowadzić na forum a w zasadzie obu forach. Sam nie wiem.
Po prostu nie ma o czym gadać. Prawda jest taka, że wszyscy tutaj i wszędzie się trzymają jakiś bzdetów i w kółko wałkują to samo. To nie ma przyszłości.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wtorek, 29 Grudzień 2009, 21:59 » |
|
Dupsko ciągle boli? Ile będziecie się nad tym użalać jak dzieci? Zwiecie się dyskordianami, a nie umiecie przejść nad taką błachostką. Boli. Jakoś nie ma u mnie przedawnienia za wandalizm na stronach. Zresztą to nie z naszej strony były te dziecinne, żeby nie powiedzieć gówniarskie, zachowania. Gdzie? Co? Na kanale chcesz link? Do PSD jest, a tam jest wszystko. Fakt. Dlatego PSD zamierzam promować. Po prostu nie ma o czym gadać. Prawda jest taka, że wszyscy tutaj i wszędzie się trzymają jakiś bzdetów i w kółko wałkują to samo. To nie ma przyszłości. To zależy o jakich bzdetach mówisz. To, że na forach nie dzieje się tyle, ile byśmy sobie życzyli jest faktem. Dlatego żal mi kierować dyskusje na kanał irc, który powoduje ulotność treści. Wolę, aby aktywność skupiała się w takich miejscach w których pozostanie na dłużej... być może generując kolejne spory i dysputy.
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
Blorpciu
Dyskordianin

|
 |
« Odpowiedz #11 : Środa, 30 Grudzień 2009, 21:12 » |
|
Dlatego żal mi kierować dyskusje na kanał irc, który powoduje ulotność treści. Wolę, aby aktywność skupiała się w takich miejscach w których pozostanie na dłużej... być może generując kolejne spory i dysputy.
Bzdury, jeśli posty są 2-3 zdaniowe to żadnej dyskusji nie ma (wskaż mi jakąkolwiek sensowną dyskosję na całym tym forum), na ircu jest większa interaktywność i na prawdę da się porozmawiać, a nie popierdzieć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czwartek, 31 Grudzień 2009, 01:22 » |
|
To może ja na ircu miałem pecha trafiając na pierdzenie. Jeśli nie ma na tym forum żadnych sensownych dyskusji, to z pewnością się tutaj straszliwie nudzisz. Sam nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blorpciu
Dyskordianin

|
 |
« Odpowiedz #13 : Czwartek, 31 Grudzień 2009, 19:42 » |
|
To może ja na ircu miałem pecha trafiając na pierdzenie. Ostatnio to pamiętam tylko moje rozmowy z dobkiem, kwestia tego, że samemu trzeba się odezwać, rozmowy same się nie robią. Jeśli nie ma na tym forum żadnych sensownych dyskusji, to z pewnością się tutaj straszliwie nudzisz. Sam nie wiem.
Owszem, zaglądam na cały ten (i każdy inny) dyskordiański pierdelnik w sumie tylko z przyzwyczajenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|