Conte Comico
Dyskordianin

Conte Comi©
|
 |
« : Czwartek, 29 Październik 2009, 11:29 » |
|
Był tutaj taki fajny watek pt "Sens Życia". Niestety, razem z kilkoma innymi, został bezsensownie usunięty przez Ephenoira. Ephowi podziękowaliśmy za udział w tym forum, lecz niestety utraciliśmy wiele fajnych postów. Może to bezsensowne, ale czy chce się Wam pisać jeszcze raz? Jeśli tak to zapodajcie...
|
|
|
|
|
|
POWIADAM WAM: TRZEBA MIEĆ W SOBIE ZAWSZE CHAOS, BY DAĆ POCZĄTEK TAŃCZĄCEJ GWIEŹDZIE! - Nietzsche
|
|
|
Blorpciu
Dyskordianin

|
 |
« Odpowiedz #1 : Czwartek, 29 Październik 2009, 13:25 » |
|
No dopsz, ja powtórzę to co powiedziałem na końcu, a co chyba odpowiedzi się nie doczekało. W całej tej filologii chodzi nie o znajdywanie odpowiedzi, które okazują się zazwyczaj po prostu trywialne, ale o szukanie ich, wychodzenie poza pewne ramy komfortu myślowego, by znaleźć choć jeszcze jedno rozwiązanie kwestii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Papież Chaosu
Niewierny
|
 |
« Odpowiedz #2 : Piątek, 8 Styczeń 2010, 19:48 » |
|
Sens życia.... Dla mnie żyjemy dla przyjemności, choć niestety dostajemy je w ograniczonych dawkach, jak heroinę  Ave Eris!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #3 : Piątek, 5 Luty 2010, 22:48 » |
|
Może inaczej - biedni dostają w małych dawkach. "Elita" w dowolnych. 
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
|
Papież Chaosu
Niewierny
|
 |
« Odpowiedz #4 : Poniedziałek, 15 Luty 2010, 21:27 » |
|
Może inaczej - biedni dostają w małych dawkach. "Elita" w dowolnych.  To przykra prawda, więc większość z nas goni za pieniędzmi i dojście do tego aby nie martwic się o to ile za coś się zapłaci. Dążenie do bogactwa staje się sensem życia. Ave Eris!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Casimir
Pożeracz Jabłuszek

|
 |
« Odpowiedz #5 : Poniedziałek, 29 Marzec 2010, 21:24 » |
|
Sensem życia jest uciecha. I tego następnego też. I tak dalej.
Chyba każdy wie, na czym polega epikureizm.
No i - me ne frego. Ot i całą recepta na szczęście.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Papież Chaosu
Niewierny
|
 |
« Odpowiedz #6 : Piątek, 30 Kwiecień 2010, 12:05 » |
|
Nastała piękna pogoda... Słońce, wysoka temperatura... Zimne browarki pysznie smakują i lepiej siekają... Dziewczyny zaczęły ubierać się ( rozbierać ) w skąpe seksowne ciuszki.... Patrząc tak na to, wydaje mi się że aktualnie sensem życia jest prokreacja  Ave Eris!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

La bêtise humaine est la seule chose qui donne une
|
 |
« Odpowiedz #7 : Niedziela, 2 Maj 2010, 14:00 » |
|
sensem życia wydaje mi się zadawanie pytań i przynajmniej minimalna chęć poszukiwania odpowiedzi, przy takim postawieniu sprawy wychodzi masło maślane, bo sensem życia staje się sam sens jednocześnie dopuszczam możliwość wręcz odwrotną: bezsensem życia jest jego bezsens taki rodzaj symetrii, która wydaje się zachodzić na każdym poziomie i tu się nieco wystraszyłem swych poglądów, bo....symetria wydała mi się mało adekwatna do wyznawania chaosu, a jednak! chaos może być pięknie symetryczny choć to filozofia głupców jak mawiali starożytni szwajcarzy ale więcej!!! chaos może odbijać się sam w sobie dokonując n-symetrii w nieskończoność uff chyba wybrnąłem z kłopotu tak więc sensem jest sam sens-choć jak się zastanowić głębiej nad samym słowem, to brzmi ...jakoś bezsensu
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #8 : Niedziela, 2 Maj 2010, 23:00 » |
|
Ach, bo sensu nie ma tak naprawde nic, poza miloscia, i przyjemnoscia i dzika nieokielznana radoscia...Ale to tez nie ma `sensu`, to jest po prostu bardzo fajne  Epikureizm- tak. Hedonizm- czemu nie  Poszukiwania- zawsze. Dla niektorych sensem jest sam ruch w zyciu, ktory jednak czesto jest generowany strachem przed bezruchem. Dla mnie ruch motywowany wlasnie ciekawoscia wszystkiego, i dazeniem do radosci i przyjemnosci jest najblizej pojecia sensu. Choc przeciez nie ma czegos takiego jak sens 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WujekSyfon
Bojownik za Eris

Panbuk
|
 |
« Odpowiedz #9 : Niedziela, 6 Czerwiec 2010, 19:34 » |
|
Chwilowo stracilem sens, do 12 tego miesiaca...
|
|
|
|
|
|
"Panowie Chaosu są wrogami Logiki, żonglerami Prawdy, rzeźbiarzami Piękna"
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #10 : Niedziela, 6 Czerwiec 2010, 21:22 » |
|
w pierwszej chwili chciałem powiedzieć-biedaczek, ale tuż po niej pomyślałem:szczęśliwiec
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
WujekSyfon
Bojownik za Eris

Panbuk
|
 |
« Odpowiedz #11 : Niedziela, 6 Czerwiec 2010, 21:36 » |
|
Dzieki Eris wszystko jest po cos, a jesli nie jest po cos to tez jest dobre  Na wszelkie czyny czy zdarzenia mozna popatrzec z dwoch stron, ja chy 8)ba popatrzylem z 5ciu i mi sie polepszylo  Salut Eris and All Vallhalla Discordians!
|
|
|
|
|
|
"Panowie Chaosu są wrogami Logiki, żonglerami Prawdy, rzeźbiarzami Piękna"
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #12 : Niedziela, 6 Czerwiec 2010, 21:56 » |
|
patrzeć można z tylu stron ile to coś na co patrzymy ma, pomnożone przez ilość naszych podejść do tematu-to w pizdu dużo[myślę, że więcej niż 5555 w większości wypadków]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pajret
Bojownik za Eris

Why is the rum always gone?!
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wtorek, 8 Czerwiec 2010, 12:12 » |
|
Syfon, straciłeś sens życia:)? A co, czerwony pasek pojawił się na teściku:)?
|
|
|
|
|
|
If you`re not livin` on the edge, you`re taking too much fuckn` space! Thou shalt not weigh more than thy refrigerator
|
|
|
WujekSyfon
Bojownik za Eris

Panbuk
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wtorek, 8 Czerwiec 2010, 22:40 » |
|
|
|