Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« : Czwartek, 15 Październik 2009, 21:21 » |
|
Czy uważacie, że ruchy religijne powinny być traktowane ulgowo i współpracować z państwem? A może rozdział kościoła od państwa i traktowanie wszelkich religii, jak organizacji świeckich jest słuszny?
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
Blorpciu
Dyskordianin

|
 |
« Odpowiedz #1 : Czwartek, 15 Październik 2009, 22:52 » |
|
Świecko raczej, religii są pierdyliardy pierdyliardów, a państwo dla wszystkich.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Papież Chaosu
Niewierny
|
 |
« Odpowiedz #2 : Piątek, 16 Październik 2009, 11:25 » |
|
Ave Eris! Ja jestem za państwem religijnym, w którym "duchowni" wszystko ustalają. Rzecz niejasna, że panującą religią powinien być dyskordianizm! Ave Eris!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dobek
Pożeracz Jabłuszek

|
 |
« Odpowiedz #3 : Piątek, 16 Październik 2009, 11:44 » |
|
Dokładnie, świeckie państwo to herezja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #4 : Piątek, 16 Październik 2009, 15:04 » |
|
Jestem zwolennikiem państwa świeckiego. Coterie Joker to organizacja POEE a POEE nie posiada żadnego skarbca, żadnych regulaminów ani żadnych artykułów prawnych. Nie jest też zarejestrowana w żadnym państwowym spisie organizacji, dzięki czemu państwo nie uznaje POEE, co jest zresztą całkiem sprawiedliwe, albowiem POEE nie uznaje władz państwa. Mimo wszystko wizja dyskordiańskiego państwa religijnego jest bardzo kusząca. Może dzięki temu Polska stałaby się przyjaznym krajem w którym ludzie na ulicy się uśmiechają...
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
Blorpciu
Dyskordianin

|
 |
« Odpowiedz #5 : Piątek, 16 Październik 2009, 18:39 » |
|
Może dzięki temu Polska stałaby się przyjaznym krajem w którym ludzie na ulicy się uśmiechają...
A w obecnej chrześcijańskiej Polsce wszyscy nadstawiają drugii policzek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ianus
Bojownik za Eris

Jesteś Fendersonem!
|
 |
« Odpowiedz #6 : Piątek, 16 Październik 2009, 21:00 » |
|
Jak dla mnie zdecydowanie świeckie państwo - mam już serdecznie dość księży mówiących w imieniu narodu, religii w szkołach, sponsorowania budowy kościołów... hm, wspominałem już że jestem antyklerykałem? xD Chociaż oczywiście dyskordiańskie państwo wyznaniowe byłoby rajem, ale w przeciągu najbliższych 232,323 lat są raczej nikłe szanse...
|
|
|
|
|
|
Człowiek musi coś mówić, żeby nie wyjść z wprawy. Trzeba mieć sprawnie funkcjonujące narządy głosowe, na wypadek, gdyby się miało coś naprawdę ważnego do powiedzenia. - Kurt Vonnegut
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sobota, 17 Październik 2009, 15:24 » |
|
Trzeba być dobrej myśli... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

i don't need sex, my government fucks me everyday!
|
 |
« Odpowiedz #8 : Piątek, 21 Maj 2010, 17:23 » |
|
co do religii to mam stosunek[sic!] raczej nijaki, ale co do państwa to jestem przeciw każde państwo pod pozorem opieki nad człowiekiem kultywuje wyzysk tegoż i jest garbem na zdrowym ciele rzeczonego
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Casimir
Pożeracz Jabłuszek

|
 |
« Odpowiedz #9 : Sobota, 22 Maj 2010, 22:49 » |
|
Zróbmy dyskordiańskiego skłota i ogłośmy jego niepodległość! I będziemy mieli dyskordiańskie państwo wyznaniowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ponury Jegomość
Neofita

święty, święty, święty...
|
 |
« Odpowiedz #10 : Niedziela, 23 Maj 2010, 21:34 » |
|
Może dzięki temu Polska stałaby się przyjaznym krajem w którym ludzie na ulicy się uśmiechają...
Przy wypłacie wszystkim się zęby świecą i bez Eris.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #11 : Niedziela, 23 Maj 2010, 23:04 » |
|
to mi śmierdzi jakąś dywersją-czyżby iluminaci jacyś ponurzy czy też niedouczeni, którzy myślą że cokolwiek może się wydarzyć bez Eris...
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wtorek, 25 Maj 2010, 13:02 » |
|
Przy wypłacie wszystkim się zęby świecą i bez Eris.
tja, trzeba się uśmiechać żeby ludzie nie widzieli zażenowania na twarzy :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ponury Jegomość
Neofita

święty, święty, święty...
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wtorek, 25 Maj 2010, 15:45 » |
|
to mi śmierdzi jakąś dywersją-czyżby iluminaci jacyś ponurzy Tak, tak, taaakkk.... czy też niedouczeni, którzy myślą że cokolwiek może się wydarzyć bez Eris...
Jesteś tego pewny? A może jednak nie? Jeżeli coś może się wydarzyć z Eris, dlaczego nie mogłoby się coś wydarzyć bez Niej? tja, trzeba się uśmiechać żeby ludzie nie widzieli zażenowania na twarzy :/
Haha, pociesz się chociaż, że bankierzy mają szczere uśmiechy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #14 : Wtorek, 25 Maj 2010, 19:16 » |
|
może mało widziałem bankierów, ale żaden z nich nie miał szczerego uśmiechu-ups-wpadka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|