Cierpki dzień, 70. Niezgody 3178 [Wtorek, 22 Maj 2012, 12:12] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: 2 + 3 = 5

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dyskordiańskie prowokacje...  (Przeczytany 613 razy)
0 użytkowników i 2 Niewiernych przegląda ten wątek.
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« : Niedziela, 11 Październik 2009, 13:13 »

Dyskordianizm sam w sobie jest dość prowokacyjną religią, często niezrozumianą przez zagubionych niewiernych. Kościoły, jako instytucje ogromne i bogate posiadają spory zapas wazeliny (nazywany potocznie działem PR), którą zalewają każdą aferę i niezręczną wypowiedź duchownych. Dyskordianie nie mają tego problemu. Nie musimy grzecznie przytakiwać, ckliwie przepraszać i uśmiechać się do kamer mówiąc "ten ministrant wyglądał na pełnoletniego", "kochamy życie, właśnie dlatego nie uznajemy transfuzji krwi" lub "to pomówienie, że nasza świątynia ukrywa uzbrojoną bojówkę psychopatów". Co więcej naszym nieświętym obowiązkiem jest prowokować, siać Zamęt, roztaczać Chaos, plewić małomiasteczkową fasadę spokoju i dobrobytu. Ostatnio znowu trafiłem na tekst  ze strony satano-dyskordiańskiej , którego chyba w końcu nauczę się na pamięć:

Ta witryna propaguje satanizm, sektę dyskordiańską, substancje zmieniające świadomość, okultyzm, paranauki, pseudo-moralność, duchowe zagrożenia, choroby psychiczne, apostazję, agnostycyzm i seks przedmałżeński. Jej lektura grozi zmianą poglądów, moralności, utratą dziewictwa przed 18-tym rokiem życia, nietrzymaniem moczu, skupieniem na sobie gniewu starego kamiennego bóstwa, a przede wszystkim  opętaniem przez Szatana, upadłe bóstwa, Cthulhu, Cetanu, Eris i całą rzeszę wygłodniałych istot demoniczno-skurwysyńskich, których imion nikt nie jest w stanie spamiętać. Jeśli znalazłeś/aś się tutaj przez przypadek i podejrzewasz, ze jeszcze posiadasz stosunkowo sprawną duszę, czym prędzej udaj się do lokalnego proboszcza z prośbą o oczyszczenie z grzechów i uwolnienie spod działania złowieszczych sił mikrofalowych. Niewykluczone, że potrzebna będzie specjalistyczna pomoc katolickiego egzorcysty, koniecznie posiadającego wielkie i mocne kropidło, którym będzie święcił was podczas rytuału odpędzania demonów. Cele istnienia samej strony są niejasne i prawdopodobnie mają jakiś związek z międzynarodowymi spiskami, szczególnie zaś z Iluminatami bawarskimi, masonerią i wyznawcami zielono-włochatych króliczków z mikrokosmosu.

Co sądzicie o "niegrzecznych" przejawach dyskordianizmu? Jakie macie zdanie o dyskordianizmie wymieszanym z satanizmem / okultyzmem / poglądami prawicowymi / poglądami lewicowymi / erotyką etc. Ja, po dłuższym namyśle, nie jestem przeciw. Uważam, że inteligentni ludzie przeczytają, zastanowią się, poszukają innych źródeł i wyrobią sobie własną opinię na nasz temat. Reszta wyrobi sobie opinię bez reszty wspomnianych zabiegów. I dobrze. Nie musimy być uwielbiani przez tłumy! Nie musimy być grzeczni i uczesani! Nie musimy schlebiać gustom...

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
Blorpciu
Dyskordianin
**

« Odpowiedz #1 : Niedziela, 11 Październik 2009, 14:42 »

A róbta co chceta i tyle. Mrugnięcie
Aczkolwiek co to za dyskordianin, który jest poprawny politycznie.
Ephenoir
Niewierny
« Odpowiedz #2 : Poniedziałek, 12 Październik 2009, 08:10 »

Co sądzicie o "niegrzecznych" przejawach dyskordianizmu? Jakie macie zdanie o dyskordianizmie wymieszanym z satanizmem / okultyzmem / poglądami prawicowymi / poglądami lewicowymi / erotyką etc. Ja, po dłuższym namyśle, nie jestem przeciw. Uważam, że inteligentni ludzie przeczytają, zastanowią się, poszukają innych źródeł i wyrobią sobie własną opinię na nasz temat. Reszta wyrobi sobie opinię bez reszty wspomnianych zabiegów. I dobrze. Nie musimy być uwielbiani przez tłumy! Nie musimy być grzeczni i uczesani! Nie musimy schlebiać gustom...

Satanizm (rozumiem, że chodzi o LaVeya?) - ok
Okultyzm - ok
Poglądy prawicowe - ok
Poglądy lewicowe - ok
Erotyka - ok

Wystawiam swój osobisty Certyfikat Wielkiego ZA. Po co się ograniczać?
Conte Comico
Dyskordianin
**

Conte Comi©

« Odpowiedz #3 : Poniedziałek, 12 Październik 2009, 10:12 »

Popieram przedmówców. Do momentu, gdy będzie to pewne urozmaicenie i ubarwienie dyskordianizmu. Stanie się to z pewnością pretekstem do wielu sporów, które będą miały miejsce ku chwale Eris. Widziałem już strony dyskordianskie promujące konserwatyzm lub komunizm. O okultyzmie było sporo na dawnym Chao. Satanizm jest w linku z pierwszego postu. Erotyka przewija się w dyskordianizmie cały czas. Czemu nie?

Głosujmy na braci Kaczyńskich - to jedyna droga do wprowadzenia marksizmu w kraju! Chichot

Do momentu, gdy to forum ciągle będzie bardziej dyskordianskie, niż okultystyczne, polityczne bądź erotyczne - jest OK

POWIADAM WAM: TRZEBA MIEĆ W SOBIE ZAWSZE CHAOS, BY DAĆ POCZĄTEK TAŃCZĄCEJ GWIEŹDZIE! - Nietzsche
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #4 : Poniedziałek, 12 Październik 2009, 12:12 »

Wszystko z umiarem i przymrużeniem oka jest na tym forum dozwolone. Do poważnego traktowania tych tematów są inne, poświęcone im fora. Myślę, że głosowanie na Leppera pozwoli nam stworzyć państwo narodowe, które potem rozszerzymy "od morza do morza poprzez góry i rzeki"...

LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

i don't need sex, my government fucks me everyday!

« Odpowiedz #5 : Niedziela, 2 Maj 2010, 14:10 »

a na kogo proponujecie głosować aby nasze państwo rozpierniczyło się w pył-nasze i wszystkie inne?

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #6 : Niedziela, 2 Maj 2010, 14:19 »

a na kogo proponujecie głosować aby nasze państwo rozpierniczyło się w pył-nasze i wszystkie inne?

Może się zrodzić z tego temat polityczny. Nie jestem przekonany do jakości klasy politycznej w naszym gorzko-gorzkim kraju. Myślę, że wybór prezydenta nie jest w stanie powstrzymać bajzlu, który optymiści nazywają RP (trzecią, piątą, siedemnastą, czy jakąkolwiek inną). Pozwolę sobie na udzielenie neutralnej odpowiedzi, cytując Józefa Piłsudskiego Rzeczpospolita to wielki burdel, konstytucja to prostytutka, a posłowie to kurwy!.

LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #7 : Niedziela, 2 Maj 2010, 17:56 »

sorka-nie miałem na myśli nic polititi-z dawien dawna anarchizowałem będąc jeszcze punkiem
miałem na myśli raczej jakiś absurdalny pomysł, który wprowadziłby jeno odrobinę chaosu do burdlu pr

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #8 : Sobota, 22 Maj 2010, 11:23 »

adres   biuro@bronislawkomorowski.pl

Szanowny Panie Marszałku.
Piszę do Pana w sprawie, która bulwersuje wielu z pośród uczniów naszego gimnazjum[  Publiczne Gimnazjum nr 5,Pszczyna, ul. Konopnickiej 23 ], a mianowicie ściągnięcia ze ścian naszej szkoły portretu Eris, który większością głosów, uczniów naszej szkoły został zawieszony dwa lata temu.
Samorząd uczniowski swoją decyzją chciał uczynić Eris nieformalną patronką naszej szkoły, co też się stało przy wzglądnym oporze grona pedagogicznego.
Ostatnio jednak dochodziły nas [tj. grono uczniowskie] słuchy, że jest to niewsmak kilku nauczycielom.
17 czerwca gdy przybyliśmy do szkoły, okazało się, że portret został zdjęty bez wcześniejszej konsultacji z nami.
    Wolności sumienia i religii (wyznania) jest zagwarantowana w Konstytucji art. 53 i 25 i na tej podstawie domagamy się zawieszenia na powrót portretu Eris w naszej szkole.
Prosimy także Pana Marszałka o wstawienie się w naszej sprawie.
   Z poważaniem: uczniowie gimnazjum.

LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #9 : Sobota, 22 Maj 2010, 11:26 »

literówki się darły nie w smak i względnej więc nie kopiujcie bezmyślnie chociaż jak na uczniów gimnazjum to może się przytrafić Chichot Chichot Chichot

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]