Cierpki dzień, 70. Niezgody 3178 [Wtorek, 22 Maj 2012, 11:51] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: King Kong umarł za wasze grzechy

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Polskie Stowarzyszenie Dyskordiańskie  (Przeczytany 3903 razy)
0 użytkowników i 2 Niewiernych przegląda ten wątek.
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #30 : Środa, 30 Grudzień 2009, 09:07 »

Witrynę wpasowałem do "Polskie Projekty Dyskordiańskie"

Odpowiedni dział?

Ave Eris!

Jak najbardziej. Niech Eris w nagrodę przytuli Cię do swych piersi! Pozdrawiam... Ave znaczy się.

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
Ianus
Bojownik za Eris

Jesteś Fendersonem!

« Odpowiedz #31 : Czwartek, 17 Czerwiec 2010, 22:44 »

http://www.czarymary.pl/eris.html - trafiłem na tą stronę jeszcze zanim trafiłem tu, czy ktoś kojarzy autora, jest w ogóle jeszcze aktywny jako dyskordianin i może by warto też to wpisać do PSD? chociaż teksty chyba są na dyskordia.pl xD
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 17 Czerwiec 2010, 22:50 wysłane przez Ianus » Zapisane

Człowiek musi coś mówić, żeby nie wyjść z wprawy. Trzeba mieć sprawnie funkcjonujące narządy głosowe, na wypadek, gdyby się miało coś naprawdę ważnego do powiedzenia.
- Kurt Vonnegut
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #32 : Czwartek, 17 Czerwiec 2010, 23:12 »

Eugo dał Coterie Joker prawo do przedruku co jest na jego stronie chyba jeszcze w 2005 roku. Niestety ówczesny adres e-mail z którego korzystałem poszedł w p... i nie mam już żadnego sensownego kontaktu z autorem. Jeśli, jednak uda mi się z nim skontaktować to można zaszaleć. To chyba typ człowieka, który nie przestanie być dyskordianinem...

Ianus
Bojownik za Eris

Jesteś Fendersonem!

« Odpowiedz #33 : Piątek, 18 Czerwiec 2010, 10:53 »

On chyba pisał do Racjonalisty, a teraz wszystkie jego artykuły poznikały - trafiłem też na ciekawą stronę, gdzie jest określony jako "dywersant", według tej strony absolutnie każdy o kim się słyszy jest Żydem, nawet Doda XD http://www.polonica.net/ - załamać się, czy roześmiać, nie wiem, chyba jedno i drugie... - można by o niej zrobić osobny temat, bo jest tam pokaźna kolekcja absurdów

Człowiek musi coś mówić, żeby nie wyjść z wprawy. Trzeba mieć sprawnie funkcjonujące narządy głosowe, na wypadek, gdyby się miało coś naprawdę ważnego do powiedzenia.
- Kurt Vonnegut
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #34 : Piątek, 18 Czerwiec 2010, 14:03 »

Faktycznie teksty Euga poznikały z Racjonalisty. Co więcej widzę, że w ciągu ostatnich dwóch tygodni! Źle się dzieje...  Smutny

LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

i don't need sex, my government fucks me everyday!

« Odpowiedz #35 : Piątek, 18 Czerwiec 2010, 19:21 »

wejście w politykę nikomu nie służy, oprócz Eris

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Akp. Baarthus
Pożeracz Jabłuszek
*

« Odpowiedz #36 : Środa, 22 Wrzesień 2010, 14:12 »

http://forum.chao.org.pl/index.php?topic=313.0

Kazano wam przekazać. Szykują się zmiany.

Hail Eris!
Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #37 : Poniedziałek, 27 Wrzesień 2010, 12:43 »

Tutaj Opis rozmowy na forum chao:

Dr Sonnelus
Moje propozycje są następujące:

* Zrezygnowanie z sortowania wg. daty dodania, która jest niesprawiedliwa. Rozwiązań jest kilka: a) kolejność alfabetyczna; b) odwrotna kolejność alfabetyczna; c) losowa kolejność przy każdym wczytaniu strony; d) zrobienie czegoś w stylu toplisty - kolejność na podstawie liczby wyjść ze strony na PSD. Ostatnia opcja wydaje mi się najlepsza, choć jest przy niej nieco pracy.
    * Możliwość wysłania bannera do strony. Ożywi to nieco PSD (zresztą podobnie jak system toplisty).
    * Rozbudowanie rubryki świętej księgi - dodać tłumaczenie Principii w wydaniu moim i rorqa, a także Księgę Szczerej Prawdy oraz Jak Upadł Zachód.
    * Może załatwić jakąś darmową, acz mniej popularną domenę? Skróciłoby to adres.

Jeśli nie czujesz się na siłach programistycznie, mogę wszystko wykonać, bo nie jest to dla mnie wielkim problemem. Jeśli przyjdzie mi coś jeszcze do głowy to dopiszę.

Dla niezapoznanych z tematem, strona PSD aktualnie znajduje się pod adresem: http://www.psd.dyskordia.org/
Strona w wykonaniu wyżej przedstawionego Papieża Chaosu na podstawie luźnego pomysłu A. Chao.

Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #38 : Poniedziałek, 27 Wrzesień 2010, 12:46 »

zenretard
Ja myślę, że wystarczy zaktualizować listę, podrównać rubryczki, dodać parę żywszych kolorów tu i tam i będzie ok.
Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #39 : Poniedziałek, 27 Wrzesień 2010, 12:46 »

Baarthus
Wywalcie te nieaktywne linki. No i rzeczywiście z tym sortowaniem. Podzieliłbym stronki na "główne" i poboczne. Do głównych zaliczyłbym A. Chao, CJ i Dragon i tylko do tych trzech dodał banery, żeby nie było za dużo syfu. Reszta poniżej w formie listy, takiej jak teraz. Toplista byłaby ciekawa, ale zaliczyłbym do niej tylko te trzy główne. Tylko w tym przypadku trzeba zrobić jakiś button dla PSD, który będzie można wstawić na stronę.

Peace!
Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #40 : Poniedziałek, 27 Wrzesień 2010, 12:47 »

To co uważam:
1. Top listy nie ma sensu robić bo to wyliczanie kto ma więcej osób w koterii i jak często klikają, poza tym na studiach nauczono mnie z pewnego automatu korzystać, dzięki któremu mogę mieć w kij kliknięć.

2. Co do banerów to zgadzam się z Baarthus'em, mogą być 3 główne, bo do reszty stron nikt nie zrobi (np do tych nieaktywnych). Ale tutaj by musiała być wypowiedź kogoś z Coterie Joker. Czy im chce się baner zrobić.

3. Rozbudowanie rubryk jak najbardziej! I dodanie nowych linków i wyrzucenie nieaktywnych. Promocja musi być Uśmiech

4. Domenę i serwer... składki...kto ile kasy ma dać.... Nie widzę sensu. Moją domenę regularnie przedłużam, teraz będę ja wykupywał na 5 lat! Serwer tak samo! (się zarobiło kasę  Duży uśmiech ) nieaktualne

5. Proszę tu mi na ambicję nie wjeżdżać jestem programistą i tworze portale, na tym zarabiam więc wiem co i jak.

6. Czy grafika na stronie jest ważna? Zastanówcie się! Ona ma mieć prosty przekaz. Jeśli chodzi o podstawową poprawę to jestem w stanie to wykonać bez problemu, ale nie widzę potrzeby aby strona świeciła jak psu jajca.

7. Sortowanie jest potrzebne? Na górze przecież będą 3 banery czy 3 linki do najważniejszych koterii. Więc motanie w PHP czy JavaScript przy stronce która jest tylko reklamą nie jest dobrym posunięciem.

To jest dyskusja, więc może zaprosicie tutaj CJ? Lub jak dalej zwaśnieni to ja będę na forum.dyskordia.pl umieszczał te wasze posty a ich tutaj...
Musi być porozumienie 3 koterii
Bo to w końcu strona nas wszystkich!

Czekam na dalsze wasze posty

Ave Eris!
Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #41 : Poniedziałek, 27 Wrzesień 2010, 12:49 »

Dr Sonnelus
Cytat: Papież Chaosu  Wrzesień 21, 2010, 20:09:35
2. Co do banerów to zgadzam się z Baarthus'em, mogą być 3 główne, bo do reszty stron nikt nie zrobi (np do tych nieaktywnych). Ale tutaj by musiała być wypowiedź kogoś z Coterie Joker. Czy im chce się baner zrobić.
Nie rozumiem - moim zdaniem nie liczy się to, czy im się chce zrobić, tylko czy to jest dobry pomysł. A na pewno urozmaici PSD.

4. Domenę i serwer... składki...kto ile kasy ma dać.... Nie widzę sensu. Moją domenę regularnie przedłużam, teraz będę ja wykupywał na 5 lat! Serwer tak samo! (się zarobiło kasę  Duży uśmiech )
A ktoś wspominał o płatnej domenie, serwerze, składkach, kasie?
nieaktualne
5. Proszę tu mi na ambicję nie wjeżdżać jestem programistą i tworze portale, na tym zarabiam więc wiem co i jak.

Skoro tak, to potrafisz zabezpieczyć toplistę przed tym swoim automatem Mrugnięcie

7. Sortowanie jest potrzebne? Na górze przecież będą 3 banery czy 3 linki do najważniejszych koterii. Więc motanie w PHP czy JavaScript przy stronce która jest tylko reklamą nie jest dobrym posunięciem.
Sortowanie jest zawsze i Ty właśnie posortowałeś to po swojemu - dając swoją stronkę na górzę. I jeśli nie wchodzimy w opcję losową, to do stworzenia listy alfabetycznej nie potrzebne jest PHP ani JavaScript.

To jest dyskusja, więc może zaprosicie tutaj CJ? Lub jak dalej zwaśnieni to ja będę na forum.dyskordia.pl umieszczał te wasze posty a ich tutaj...
Musi być porozumienie 3 koterii
Bo to w końcu strona nas wszystkich!

Miło jakbyś ich zaprosił bądź relacjonował co tam się dzieje. I nie musi być porozumienia trzech koterii. Musi być konsensus polskich dyskordian (bardzo istotną Koterią jest również Posen [prezesem jest chyba Dobuś, a większość członków pokrywa się z A. Chao ale ma inny wymiar], a jej nie uwzględniasz Język).
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #42 : Poniedziałek, 27 Wrzesień 2010, 13:23 »

Ogólnie mi strona PSD odpowiada w takiej formie, jaka jest. Spełnia swoją funkcję i chyba nie ma sensu poprawiać tego, co działa dobrze. Jeśli chodzi o bannery, to nie wiem, czy jest to naprawdę takie konieczne. Do każdej strony jest link i to powinno wystarczyć. Jeśli będzie duże parcie na banery i pozostałe koterie się na to zdecydują, to ugnę się przygotowując jakiś dla CJ, lecz wstępnie jestem na "nie".

Pomysł toplisty uważam za chybiony. Kolejność umieszczenia stron na liście będzie zawsze iskrą rozpalającą spory. Nieważne, czy zostanie jak jest, będzie topista albo rotator.

Jeśli chodzi o dodanie innych tłumaczeń Principii Discordii, to czemu nie? Rozbudowywanie "świętych ksiąg" ponad to uważam za bezcelowe. Od tego mamy swoje strony, fora blogi etc. PSD chyba z założenia miała mieć formę stałą i ascetyczną a nie być aktualizowana po publikacji artykułów na którejkolwiek ze stron.

Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #43 : Poniedziałek, 27 Wrzesień 2010, 13:37 »

Dr Sonnelus
W takim razie mam nadzieję, że pomysł bannerów przejdzie.

Nie rozumiem natomiast, co Ex Nihilo Nihil miał na myśli, gdy mówił, że Principia Discordia tak, a inne księgi (nawet te starsze od IV Principii) nie. To ta jest jakaś ważniejsza? I nie rozumiem, o co chodzi z "artykułami", gdy mówimy o całych książkach Język

Warto nadmienić, że chodzi mi tu przede wszystkim o Jak Upadł Zachód, w najbliższym czasie Gąsienicowy Zachwyt nad Motylem i ewentualnie, choć nie jest to konieczne, Księgę Szczerej Prawdy, ponieważ większość fragmentów znajduje się w Jak Odnalazłem Boginię.
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #44 : Poniedziałek, 27 Wrzesień 2010, 13:57 »

Dr Sonnelus
Nie rozumiem natomiast, co Ex Nihilo Nihil miał na myśli, gdy mówił, że Principia Discordia tak, a inne księgi (nawet te starsze od IV Principii) nie. To ta jest jakaś ważniejsza? I nie rozumiem, o co chodzi z "artykułami", gdy mówimy o całych książkach Język

Cóż. Chodzi mi o to, że PSD to spis koterii i stron dyskordiańskich a nie publikacji (książek, artykułów, cytatów, sprośnych obrazków itp). Uważam, że najlepiej by było nie rozdrabniać i nadmiernie rozbudowywać PSD. Jeśli już coś dodawać, to prędzej na osobnej podstronie najważniejsze strony obcojęzyczne (niekoniecznie anglojęzyczne), gdyż to bardziej pasuje do profilu PSD. Jak już pisałem ta forma Polskiego Stowarzyszenia Dyskordiańskiego mi odpowiada. PSD kieruje do najważniejszych miejsc w polskojęzycznej sieci a tam już "hulaj dusza, piekła nie ma" (bo i nie ma, ale to temat na inny post).

Strony: 1 2 [3] 4 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]