Czas grzmotów, 37. Chaosu 3178 [Poniedziałek, 6 Luty 2012, 08:15] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Pokochaj swoją szyszynkę

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 ... 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Polskie Stowarzyszenie Dyskordiańskie  (Przeczytany 3133 razy)
0 użytkowników i 1 Niewierny przegląda ten wątek.
Ephenoir
Niewierny
« : Poniedziałek, 6 Lipiec 2009, 17:09 »

Polskie Stowarzyszenie Dyskordiańskie nie posiada definicji. Posiada natomiast trzy cechy - jest oficjalne, polskie i jest częścią Stowarzyszenia Dyskordiańskiego. Podział ten jest czysto iluzoryczny gdyż sam przymiotnik "polskie" jest czysto iluzoryczny.

Episkopos Stanisław Wyjebane, Dyrektor Czystości Bimbru Produkowanego Przez Ruch Naszych Ludzi na Lwowie preferuje definicję "Największa Polska Wspólnota Tego-wszystkiego-czym-jesteśmy."

Plan jest następujący: tworzymy stronę, na której nie umieszczamy nic innego, jak linki do wszystkich polskich stron dyskordianskich, oraz - w ramach zgody, konsensusu, minimalizmu i ku uciesze wszystkich - na stronie nie umieszczamy nic innego.

Plusy:
* Strona staje sie oficjalna (w pewnym sensie), wiec mozemy zamieścić do niej link na Wikipedii.
* Strona staje się ośrodkiem promowania różnych stron i koterii Dyskordiańskich.
* Jest fajnie.

Minusy:
* Admini Wiki mogą się wkurzyć.
* Rejestracja domeny kosztuje (serwer się znajdzie).

Wysunąłem pomysł. Ktoś podejmie się realizacji?
Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #1 : Wtorek, 7 Lipiec 2009, 19:58 »

Można zrobić prosta stronkę tego - Polskie Stowarzyszenie Dyskordiańskie, jak najbardziej prosta rzecz i szybko można to zrobić.

Co do domeny to proponuje subdomenę w domenie dyskorrdia.org (np. psd.dyskordia.org) czy jak kto woli. Za friko rzecz jasna.

A co z linkami? Tylko polskie?

Z polskich mamy:

dyskordia.org
dyskordia.pl
chaobastards.wordpress.com
kaemic.wordpress.com

jeśli podepniemy wszystkie akcje to mamy:

nwo.dyskordia.org / oficjalna strona Nowszego Porządku Świata - będzie w ciągu tygodnia na necie
forum.dyskordia.org /forum na którym CJ rządzi Mrugnięcie
dyskordia.wikia.com/wiki/Hail_Eris /wikipedia dyskordiańska
hot-dog.dyskordia.org /akcja hot-dogowa

Ave Eris!
Ephenoir
Niewierny
« Odpowiedz #2 : Środa, 8 Lipiec 2009, 13:47 »

Myślę, że póki jest tak mało stron, możemy zamieścić loga stron o tematyce strice dyskordiańskich (dyskordia.org, dyskordia.pl, chaobastards.wordpress.com, principiadiscordia na joemonster, to forum), a poniżej zwykłe linki podzielone na dwa typy: akcje (hotdogi, wiki itp.) i strony poruszające tematykę dyskordii (kaemic, ciemnosc.com, dzial na portalu racjonalista itp.).

Jeśli chodzi o subdomenę - raczej na taki mały projekt nikt kasy nie rzuci, więc wydaje mi się dobrym rozwiązaniem wykorzystać domenę dyskordia.org bądź dyskordia.pl.

Co myśli o tym reszta?
Blorpciu
Dyskordianin
**

« Odpowiedz #3 : Środa, 8 Lipiec 2009, 13:52 »

Ja myślę, że linkownie dobrze by mieć, zawsze może ktoś coś ciekawego na internecie znaleźć. A i ludzie w temacie mogą nie znać wszystkich stron.
Bhaat Saab
Administrator
Pożeracz Jabłuszek
*

Szlifierz Chaosu

« Odpowiedz #4 : Środa, 8 Lipiec 2009, 19:01 »

(...) principiadiscordia na joemonster (...)
Eh, coś czuję że nigdy nie przepchniemy własnej kopii Płacz

Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #5 : Środa, 8 Lipiec 2009, 20:31 »

Mam jedno pytanie. Po kiego grzyba umieszczać link na wikipedii? Cenzurują linki do stron dyskordiańskich według własnego "widzimisię".

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #6 : Piątek, 31 Lipiec 2009, 13:29 »

Strona gotowa i umieszczona w necie...

www.psd.dyskordia.org

Macie pomysły na jakieś jeszcze strony?
Coś według was powinienem zmienić?

Czekam na wszystkie propozycje.

ps. strona zbudowana jak najprościej, nie wyróżnia żadnego linku, nie ma log koterii itp.
Ephenoir
Niewierny
« Odpowiedz #7 : Piątek, 7 Sierpień 2009, 13:21 »

Proponowałbym nie umieszczać reklamy w stopce, a tylko "Strona zaprojektowana przez Papieża Chaosu" czy coś w ten deseń. Właściwie równie dobrze mogłoby nie być stopki, do tego bym zmierzał, gdyż strona jest wspólnym projektem (chyba że odchodzimy od tej wizji...).

Zapowiadam, że wkrótce (jako Bękarty Chaosu) podeślemy kilka oficjalnych (powyższa uwaga jest nieoficjalna) uwag dotyczących stronki. Muszę tylko się naradzić z drugim Arcykapłanem i Kapłanami.

Proponuję, by Joker i niezrzeszeni też podesłali kilka uwag, tak by dojść do złotego środka.

Ogólnie projekt oceniam na plus.
Ephenoir
Niewierny
« Odpowiedz #8 : Sobota, 8 Sierpień 2009, 17:24 »

Oficjalne Stanowisko Bękartów Chaosu:

« Ostatnia zmiana: Sobota, 8 Sierpień 2009, 17:31 wysłane przez Ephenoir » Zapisane
Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #9 : Sobota, 8 Sierpień 2009, 19:05 »

Ave Eris!
Częściowo stronkę zaktualizowałem, to co uważałem za słuszne....

www.psd.dyskordia.org

Ale czekam na WASZE zdanie, jedynie Bękarty Chaosu się wypowiedziały!

Jest 28 użytkowników forum a wypowiedziały się  2 (nie znam składu Bękartów Chaosu i nie wiem za ile osób jeszcze Ephenoir napisał)

Ave Newer World Order!
Ephenoir
Niewierny
« Odpowiedz #10 : Niedziela, 9 Sierpień 2009, 15:28 »

Git majonez. Proponuję już tylko wstawienie Ⓚ zamiast ©.

Edit:
A. I jeszcze błąd w tytule "Polskie Stowarzyszenie Dyskordiańskie", a nie "Polskie Stowarzyszenie Dyskordian".

W najbliższym czasie postaram się o link na Wikipedii.
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 11 Sierpień 2009, 00:31 wysłane przez Ephenoir » Zapisane
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #11 : Wtorek, 11 Sierpień 2009, 17:17 »

Chciałem tylko ustosunkować się do kwestii, że informacja o zgłaszaniu nowych witryn odnosi się tylko do jednego forum. Jest to forum otwarte, umożliwiające tworzenie podfor poszczególnych koterii, ściśle współpracujące z autorem strony. Nie widzę żadnych powodów aby nie miało być miejscem, gdzie zgłasza się nowe witryny. Wspieranie takich akcji jest celem istnienia Chaotycznie Prowadzonego Forum.

Pozdrawiam! Ku Chwale Eris!

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
Blorpciu
Dyskordianin
**

« Odpowiedz #12 : Środa, 12 Sierpień 2009, 22:14 »

A. I jeszcze błąd w tytule "Polskie Stowarzyszenie Dyskordiańskie", a nie "Polskie Stowarzyszenie Dyskordian".
dobek
Pożeracz Jabłuszek
*

« Odpowiedz #13 : Środa, 12 Sierpień 2009, 22:20 »

Bhaat Saab
Administrator
Pożeracz Jabłuszek
*

Szlifierz Chaosu

« Odpowiedz #14 : Czwartek, 13 Sierpień 2009, 18:28 »

Hm...
  • Jeżeli strona ma być neutralna, to strony powinny być ułożone alfabetycznie, nie wg. schematu "najpiew moje, potem reszta"
  • Wyróżniłbym napis "AKTYWNA", np. przy użyciu <strong>
  • Czepiam się, wiem, ale jeżeli używana jest deklaracja XHTML Strict, to niech kod też będzie w Strict. Validator mówi: 11 błędów
  • W związku z przeniesieniem wątku prosiłbym o poprawę linku i opisu.

Strony: [1] 2 3 ... 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]