Cierpki dzień, 70. Niezgody 3178 [Wtorek, 22 Maj 2012, 11:30] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalna strona placówki dyplomatycznej Republiki Dyskordiańskiej na terytorium RP

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Principia Concor..... Discordia  (Przeczytany 910 razy)
0 użytkowników i 2 Niewiernych przegląda ten wątek.
rIgor_Mortis
Pożeracz Jabłuszek
*

Ten co wie co jest po śmierci/Frater Krater

« : Wtorek, 9 Czerwiec 2009, 21:40 »

E... Hm... ostatnio zastanawiam sie  czy nie orientuje sie ktos gdzie można by dokonać zakupu wersji papierowej? Ewentualnie jakas wersja do wydruku......... Co? Co?

Liczne są oblicza bogini....

G(enerating)
O(perating)
D(escending)

Podpis:
Podpisy są wyświetlane na dole każdej normalnej i prywatnej wiadomości. W podpisie może być użyty kod BBC, jak i uśmieszki.

Maksymalnie 300; pozostało znaków: 60
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #1 : Wtorek, 9 Czerwiec 2009, 21:56 »

Wersję papierową będzie ciężko trafić. Wersję do wydruku przygotowuję od dawna i kiedyś skończę Uśmiech

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
rIgor_Mortis
Pożeracz Jabłuszek
*

Ten co wie co jest po śmierci/Frater Krater

« Odpowiedz #2 : Wtorek, 9 Czerwiec 2009, 21:58 »

*zakłada czapke poganiacza niewolników i biczuje*  Złość Złość Złość Złość Złość

Liczne są oblicza bogini....

G(enerating)
O(perating)
D(escending)

Podpis:
Podpisy są wyświetlane na dole każdej normalnej i prywatnej wiadomości. W podpisie może być użyty kod BBC, jak i uśmieszki.

Maksymalnie 300; pozostało znaków: 60
Conte Comico
Dyskordianin
**

Conte Comi©

« Odpowiedz #3 : Wtorek, 9 Czerwiec 2009, 22:34 »

Principia Discordia w wersji pdf to jeden z naszych starych projektów. Z pewnością bicz się przyda to może Ex wreszcie skończy skład i poprawianie błędów. Jeśli biczownikiem będzie jakaś ponętna pani to połączycie przyjemne z pożytecznym co z pewnością zmobilizuje naszego episkoposa Mrugnięcie

POWIADAM WAM: TRZEBA MIEĆ W SOBIE ZAWSZE CHAOS, BY DAĆ POCZĄTEK TAŃCZĄCEJ GWIEŹDZIE! - Nietzsche
Ephenoir
Niewierny
« Odpowiedz #4 : Wtorek, 9 Czerwiec 2009, 22:50 »

E... Hm... ostatnio zastanawiam sie  czy nie orientuje sie ktos gdzie można by dokonać zakupu wersji papierowej? Ewentualnie jakas wersja do wydruku......... Co? Co?

Na aukcjach allegro tego gościa:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11695402
Sprawdzone. Stan idealny (jak z księgarni). Niedawno zamawiałem.
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #5 : Wtorek, 30 Czerwiec 2009, 10:32 »

Wydawnictwo Ronin Publishing nałożyło kiedyś prawa autorskie na Principię Discordię, którą wydało pod tytułem "Discordia Hail Eris Goddess of Chaos and Confusion". Ronin nie tylko wydał ją w przerobionej przez siebie wersji, z grafikami ściągniętymi z internetu i zmienionym tytułem, lecz na dodatek twierdzi że odtąd posiada na nią wyłączne prawa autorskie. (Źródło: okultura.pl). Pamiętacie o co w tym chodziło?

Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #6 : Wtorek, 30 Czerwiec 2009, 13:23 »

Wydawnictwo Ronin Publishing nałożyło kiedyś prawa autorskie na Principię Discordię, którą wydało pod tytułem "Discordia Hail Eris Goddess of Chaos and Confusion". Ronin nie tylko wydał ją w przerobionej przez siebie wersji, z grafikami ściągniętymi z internetu i zmienionym tytułem, lecz na dodatek twierdzi że odtąd posiada na nią wyłączne prawa autorskie. (Źródło: okultura.pl). Pamiętacie o co w tym chodziło?
News z 2006 roku Język
okultura 2006-11-07
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #7 : Wtorek, 30 Czerwiec 2009, 20:55 »

Dlatego napisałem "kiedyś". W 2006 roku nie mieliśmy forum. Po prostu jestem ciekaw o co chodziło, gdyż wtedy nie dotarła do mnie ta informacja. Więc: o co chodziło?  Co?

Ephenoir
Niewierny
« Odpowiedz #8 : Wtorek, 30 Czerwiec 2009, 21:54 »

Dlatego napisałem "kiedyś". W 2006 roku nie mieliśmy forum. Po prostu jestem ciekaw o co chodziło, gdyż wtedy nie dotarła do mnie ta informacja. Więc: o co chodziło?  Co?

Cytując angielską wikipedię:
Ronin Publishing wydało kompletnie wyedytowaną wersję w 2006 roku (ISBN 1-57951-029-9), pod tytułem "Discordia - Hail the Goddess of Chaos and Confusion". Edycja wymieniała na okładce obydwu autorów (Malklipsa Młodszy i Lord Omar Khayyam Ravenhurst), miała wiele błędów typograficznych oraz 192 strony. Większość oryginalnych obrazków zostało zastąpione clip-artami słabej jakości.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]