Cierpki dzień, 70. Niezgody 3178 [Wtorek, 22 Maj 2012, 11:16] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: 2 + 3 = 5

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Terrorysto! Czy masz już zegarek Casio F-91W?  (Przeczytany 1233 razy)
0 użytkowników i 1 Niewierny przegląda ten wątek.
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« : Środa, 27 Kwiecień 2011, 09:21 »

Serwis WikiLeaks ujawnił dokumenty amerykańskiego Departamentu Stanu, w których klasyczny elektroniczny zegarek jest przedstawiony jako oznaka przynależności do Al-Kaidy. Posiadanie takiego zegarka bywa wystarczającym powodem, aby zostać aresztowanym.

(Klasyfikacja: nieutajnione/tylko do użytku służbowego) Posiadanie [przez podejrzanego] zegarka Casio F-91W albo jego srebrnego modelu A159W wskazuje na przejście szkolenia Al-Kaidy dotyczącego budowania improwizowanych ładunków wybuchowych [fugasów] (IED). Według ustaleń JTF-GTMO [jednostka odpowiedzialna za przesłuchiwanie więźniów Guantanamo], te modele zegarków są oznaką przynależności do Al-Kaidy, jako używane przy konstrukcji bomb przez członków tej organizacji. Podczas szkolenia z konstrukcji fugasów w Afganistanie otrzymują oni zegarki Casio, a następnie są uczeni wykorzystywania tych zegarków do konstrukcji zapalników czasowych. Jedna trzecia zatrzymanych w JTF-GTMO schwytana z tymi modelami zegarków miała powiązania z materiałami wybuchowymi poprzez odpowiednie szkolenia, kontakty z miejscem konstrukcji albo szkolenia z konstrukcji fugasów, albo poprzez znajomość z konstruktorem bomb.

Jak podaje Wikipedia:

Według ujawnionych w 2006 roku na skutek nakazu sądowego dokumentów Departamentu Obrony USA, około dwunastu więźniów przetrzymywanych przez siły amerykańskie w bazie Guantanamo na Kubie po inwazji na Irak oraz Afganistan znalazło się tam dlatego, że w chwili zatrzymania posiadali takie lub podobne zegarki

Więcej o tej wunderwaffe przeczytacie tutaj (klik).

Poszukiwania stosownych dokumentów możecie rozpocząć tutaj: JTF-GTMO-CD

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #1 : Środa, 27 Kwiecień 2011, 09:35 »

Wiedziałem, że coś ze mną nie tak.
Mam taki zegarek.
Teraz już wiem! Jestem z Al-Kaidy!

Czyni mnie to muzułmaninem też?
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #2 : Środa, 27 Kwiecień 2011, 09:47 »

Może jesteś dyskordiańskim terrorystą? Puszczasz melodyjki z zegarka tak długo aż ofiary nawrócą się na wiarę w Eris...

LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

i don't need sex, my government fucks me everyday!

« Odpowiedz #3 : Środa, 27 Kwiecień 2011, 20:01 »

lat temu ok 30 dostałem od mojego chrzestnego zegarek casio [ czy On już wtedy był terrorystą i mnie także chciał wtajemniczyć?] i przeczytawszy post, zachciało mi się poszukać zdjęcia tego modelu, a co za tym idzie wpisałem frazę: stare zegarki casio i wyszukiwanie grafiki
jakim zdumiony nagle był, gdy jeszcze dobrze strona się nie otwarła, a mnie mój antywir oznajmił, że blokuje natychmiast stronę z powodu złośliwego adresu url
nie wiem teraz tylko jak to zinterpretować: czy jest to świadoma działalność terrorystyczna, czy też może amerykański wywiad prewencyjnie mnie przyatakował?

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #4 : Środa, 27 Kwiecień 2011, 20:20 »

Z pewnością illuminacka prewencja, albo cenzura wprowadzona przez niejakiego Tuska Język

Swoją drogą poszukałem i za ok 50-60zł można kupić ten zegarek (z wysyłką). Może sobie zafunduję kiedyś dla zgrywy. Choć przy tak podkręconej propagandzie i paranoi to może być niebezpieczne...

LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

i don't need sex, my government fucks me everyday!

« Odpowiedz #5 : Środa, 27 Kwiecień 2011, 20:59 »

RYZYKO- to moje drugie imię
a co do nakręcania, to z wszystkim trza by uważać, bo teraz nie wiesz co jutro będzie trendy, albo be
« Ostatnia zmiana: Środa, 27 Kwiecień 2011, 22:29 wysłane przez LOSTFREEQ » Zapisane

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]