Czas grzmotów, 69. Niezgody 3178 [Poniedziałek, 21 Maj 2012, 06:17] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Odnajdź boginię ERIS w swojej szyszynce POEE!

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Świadome sny  (Przeczytany 352 razy)
0 użytkowników i 2 Niewiernych przegląda ten wątek.
Ianus
Bojownik za Eris

Jesteś Fendersonem!

« : Piątek, 1 Kwiecień 2011, 19:43 »

Próbował ktoś tego rodzaju komunikowania się ze swoją szyszynką?  Chichot
Ja próbowałem odrobinę z mizernym efektem, chociaż udało mi się na drobną chwilę przy pomocy tzw WILD'a - dla laików całkiem sensownie jest objaśnione na wiki: http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiadomy_sen
Jest też jakaś strona o tym i forum, ale na razie trzymałem się z dala. Mrugnięcie
Potencjalnie cholernie fajna zabawa jak już się nauczyć porządnie...
Inna sprawa to OOBE - Out of body exprience - chociaż podejrzewam, że to po prostu ten rodzaj świadomego snu, w którym wmówi się sobie, że opuściło się ciało Chichot

Człowiek musi coś mówić, żeby nie wyjść z wprawy. Trzeba mieć sprawnie funkcjonujące narządy głosowe, na wypadek, gdyby się miało coś naprawdę ważnego do powiedzenia.
- Kurt Vonnegut
Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #1 : Piątek, 1 Kwiecień 2011, 20:13 »

Piszesz o tzw.Lucid Dreaming?
Robie tak od dawna, od sprzed wojny  Spoko
No dobra, czasem mi sie zdarza Chichot
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #2 : Piątek, 1 Kwiecień 2011, 21:11 »

Piszesz o tzw.Lucid Dreaming?
Robie tak od dawna, od sprzed wojny  Spoko
No dobra, czasem mi sie zdarza Chichot

Czy dlatego tylko czasem wybuchają wojny?* Mrugnięcie

*Oświadczam, że powyższy luźny tok rozumowania nie ma związku ze stanem mojej psychiki.  Duży uśmiech

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

i don't need sex, my government fucks me everyday!

« Odpowiedz #3 : Piątek, 1 Kwiecień 2011, 21:57 »

sam korzystam z eksterioryzacji kiedy tylko mogę- trza spierdzielać z MAI kiedy i ile się da
niechaj mnie kto udowodni, że moje przeżycia są gorsze lub mniej wiarygodne od tzw normalnego życia-stawiam browary [ ilość jest do konsultacji ]

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #4 : Piątek, 1 Kwiecień 2011, 22:35 »

Hej, a moze postaw browara, bo ktos Ci przyzna racje?
Masz racje! Duży uśmiech
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #5 : Piątek, 1 Kwiecień 2011, 22:51 »

jeśli chodzi o jednego, to zawsze, bowiem to zapoznawczy, a jeśli za tym poleci wiara [ którą mogę udowodnić na piśmie i w innej formie wypowiedzi...hmmm wiara chyba nie da się udowodnić, ale co mi tam: po jednym nawet stanę w szranki ], to nawet i drugi zawsze się znajdzie- dla szukającego zawsze i trzy piwa się znajdą- cycując starożytnych szwajcarów

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Ianus
Bojownik za Eris

Jesteś Fendersonem!

« Odpowiedz #6 : Piątek, 1 Kwiecień 2011, 23:02 »

Dokładnie, mam na myśli LD - niestety mam tak, że na ogół absolutnie nie pamiętam swoich snów, chociaż się przekonałem, że wystarczy sobie powmawiać chwilę przed zaśnięciem, że się zapamięta i się zapamiętuje - gorzej już z przejściem w świadomy sen, kiedyś mi się jakoś samoczynnie zdarzyło, za pierwszym razem nie wiedziałem, że to możliwe i postanowiłem to sprawdzić otwierając oczy i miałem dziwne wrażenie, że realny obraz pojawił się "na dole" i w miarę otwierania oczu przesuwała się linia do góry, aż do końca, ale może mi się zdawało, dawno to było - poza tym jeszcze kilka razy, zawsze nad ranem po obudzeniu się na chwilę, a później jakoś zanikło, dopiero niedawno się postanowiłem świadomie za to wziąć, ale zapamiętanie żeby robić jakieś testy rzeczywistości, albo skoncentrowanie się przed zaśnięciem to nie na moją pamięć, szczególnie jak mam za dużo roboty Mrugnięcie Ale się wreszcie wezmę solidniej, zaczynając od dzisiaj, może konwencjonalnie spróbuję, bo ten WILD to ciężka sprawa Chichot
I nauczę się grać na harmonijce coś więcej niż "Love me do".
To już dwa cele.

Człowiek musi coś mówić, żeby nie wyjść z wprawy. Trzeba mieć sprawnie funkcjonujące narządy głosowe, na wypadek, gdyby się miało coś naprawdę ważnego do powiedzenia.
- Kurt Vonnegut
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #7 : Piątek, 1 Kwiecień 2011, 23:08 »

strasecnie poważnie zagajasz i pewnie może to nie na to forum [ skąd moje takie głupie przypuszczenie???  co ma gdzie być- kawał głupiej cipy ze mnie chyba zatem...hmmm co napiszę jakieś słowo, zda mnie się, że coraz bardziej się pogrążam- taki life? ]- techniczne problemy dla każdego są inne i do walki samemu ze sobą, więc nie ma co się zagłębiać- efectus ultras supremus

Ianus
Bojownik za Eris

Jesteś Fendersonem!

« Odpowiedz #8 : Piątek, 1 Kwiecień 2011, 23:17 »

Ja raczej luźno do tego podchodzę, a czemu i tu nie można by się wymienić jakimiś doświadczeniami Mrugnięcie Wlazłem raz na to ichniejsze forum od świadomych snów i po chwili czym prędzej czmychnąłem - ludzie na poważnie rozmawiający o różnicach między kręgami w zbożu i runach ich starszych braci, to niemal jak ludzie mówiący o jedzeniu swojego boga i popijaniu go jego krwią, znaczy, um, ich aury jakoś nie pasują do mojej Chichot

- Kurt Vonnegut
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]