Czas grzmotów, 69. Niezgody 3178 [Poniedziałek, 21 Maj 2012, 06:08] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Co by się stało, gdyby Don Kiszot Sokrates praktykował zen pod okiem Greka Zorby... ?

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Filmy nakręcne dla Eris  (Przeczytany 1853 razy)
0 użytkowników i 1 Niewierny przegląda ten wątek.
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« : Środa, 3 Czerwiec 2009, 19:09 »

Filmy w klimacie, które mogą się spodobać Eris. Sporo tego się znajdzie. Niech to nie będą "po prostu dobre komedie" - polecajcie filmy naprawdę abstrakcyjne i chaotyczne. Jeśli możecie to argumentujcie swój wybór Uśmiech

Monty Python's Flying Circus (Latający cyrk Monty Pythona) - serial. Bardzo chaotyczny i abstrakcyjny humor. 45 odcinków (albo więcej) a każdy jest strawą dla naszej szyszynki.

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (Doktor Strangelove, lub jak przestałem się martwić i pokochałem bombę) z 1964r. - znakomity film Stanleya Kubricka pokazujący jak Eris rozpocznie OWŚ (Ostateczną Wojnę Światową). Znakomita rozrywka na postapokaliptyczne wieczory...

Life of Brian (Żywot Briana) z 1979r - najbardziej religijna produkcja grupy Monty Python. W zasadzie można tutaj wrzucić ich wszystkie filmy ale bym wyszedł na monotematycznego Język

Π (Pi) z 1998 roku - naprawdę trudne, lecz ciekawe dzieło. Darren Aronofsky stworzył film, który można pokochać... lub na nim usnąć. Myślę, że przesłanie jest dyskordiańskie, choć to nie liczba 5 jest zawarta w fabule. Polecam!

Zeitgeist z 2007r - film dokumentalny w reżyserii Petera Josepha bardzo ciekawie przedstawiający teorię spiskową. Nie wnikając czy to poprawna teoria (obejrzycie t sami wyrobicie sobie jakiś pogląd) zmusza do myślenia. Ponadto Eris lub teorie spiskowe Uśmiech

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #1 : Środa, 3 Czerwiec 2009, 19:57 »

Las Vegas Parano Polsce pod tytułem "Lęk i odraza w Las Vegas"  -W filmie dziennikarz sportowy - Raoul Duke w towarzystwie swojego  samoańskiego pełnomocnika Dr. Gonzo, odbywa szaleńczą podróż prowadzącą do samego serca Amerykańskiego Snu na totalnym haju.
Tu kawałek filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=zD_8tY8ZNrA
Ephenoir
Niewierny
« Odpowiedz #2 : Czwartek, 4 Czerwiec 2009, 12:30 »

Numer 23 - być może produkcja cienka, ale jak najbardziej zainspirowana Burroughsowską liczbą 23.

23 - Nichts ist so wie es scheint - film niemiecki o znanym hakerze (Karl W. L. Koch) zafascynowanym historią iluminatów bawarskich. W rolach drugoplanowych, obok Roberta Antona Wilsona (jako siebie samego) ,gra w nim także Zbigniew Zamachowski (jako agenta KGB).

Nagi lunch - ekranizacja chaotycznej powieści Williama S. Burroughsa (ojca liczby 23).

Autostopem przez galaktykę - ekranizacja powieści Douglasa Adamsa, zawierająca więcej dyskordiańskiego humoru i refleksji, od wszystkich Monty Pythonów razem wziętych.

Z dokumentalnych:

Maybe Logic - dokument o życiu i filozofii Roberta Antona Wilsona.
Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #3 : Czwartek, 4 Czerwiec 2009, 17:26 »

23 - Nichts ist so wie es scheint - film niemiecki o znanym hakerze (Karl W. L. Koch) zafascynowanym historią iluminatów bawarskich. W rolach drugoplanowych, obok Roberta Antona Wilsona (jako siebie samego) ,gra w nim także Zbigniew Zamachowski (jako agenta KGB).

Nagi lunch - ekranizacja chaotycznej powieści Williama S. Burroughsa (ojca liczby 23).

Maybe Logic - dokument o życiu i filozofii Roberta Antona Wilsona.
Któryś z tych filmów da się ściągnąć z neta?
Ephenoir
Niewierny
« Odpowiedz #4 : Czwartek, 4 Czerwiec 2009, 18:50 »

Wszystkie. Mi się przynajmniej udało. Lecz do Nichts ist so wie es scheint nie znajdziesz polskich napisów - tylko angielskie.
dobek
Pożeracz Jabłuszek
*

« Odpowiedz #5 : Czwartek, 4 Czerwiec 2009, 20:45 »

Potwierdzam, do Maybe Logic są nawet napisy po polsku.
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #6 : Piątek, 5 Czerwiec 2009, 10:00 »

Zupełnie nie wiem, jak mogłem zapomnieć o filmie Hydrozagadka (Andrzej Kondratiuk, 1970). Dzieło znakomite i zakręcone. Tego nie można opowiedzieć - to trzeba obejrzeć i to wielokrotnie!  Szok

rIgor_Mortis
Pożeracz Jabłuszek
*

Ten co wie co jest po śmierci/Frater Krater

« Odpowiedz #7 : Niedziela, 7 Czerwiec 2009, 22:18 »

Zeitgeist z 2007r - film dokumentalny w reżyserii Petera Josepha bardzo ciekawie przedstawiający teorię spiskową. Nie wnikając czy to poprawna teoria (obejrzycie t sami wyrobicie sobie jakiś pogląd) zmusza do myślenia. Ponadto Eris lub teorie spiskowe Uśmiech

Z tego typu polecam jeszcze
Beyond the Cutting Edge David'a Icke.... Całkiem... Chociaz bez podejscia z dystansem ani rusz...

Poza tym Nekromantik - niemieecki film o nekrofillli... polecam na romantyczny wieczór z dziewczyną.....

Poza tym jak działa jamniczek... czy jakos tak

Liczne są oblicza bogini....

G(enerating)
O(perating)
D(escending)

Podpis:
Podpisy są wyświetlane na dole każdej normalnej i prywatnej wiadomości. W podpisie może być użyty kod BBC, jak i uśmieszki.

Maksymalnie 300; pozostało znaków: 60
Ephenoir
Niewierny
« Odpowiedz #8 : Niedziela, 7 Czerwiec 2009, 22:28 »

Jamniczka macie tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=d7p_G5kSGqc
GG Franklin Bon Gałka
Neofita
*

Bez złego nie ma dobrego

« Odpowiedz #9 : Poniedziałek, 8 Czerwiec 2009, 00:07 »

przyjaciele.... i moda na sukces... i strażnik teksasu i coś jeszcze Spoko

Najlepszy? Ot cały ja...
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #10 : Poniedziałek, 8 Czerwiec 2009, 00:09 »

Futurama (serial). Bender jest, bez wątpienia, jednym z naszych.  Duży uśmiech

WujekSyfon
Bojownik za Eris

Panbuk

« Odpowiedz #11 : Niedziela, 6 Czerwiec 2010, 20:05 »

Dla mnie i tak mistrzem jest Dr. Zoidberg Uśmiech

"Panowie Chaosu są wrogami Logiki, żonglerami Prawdy, rzeźbiarzami Piękna"
Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #12 : Wtorek, 8 Czerwiec 2010, 01:20 »

Zupełnie nie wiem, jak mogłem zapomnieć o filmie Hydrozagadka (Andrzej Kondratiuk, 1970). Dzieło znakomite i zakręcone. Tego nie można opowiedzieć - to trzeba obejrzeć i to wielokrotnie!  Szok

Rzekles Chichot Ogladam to regularnie co jakis czas Duży uśmiech
Najlepsze, ze...jestem tlumaczem  Chichot Chichot Chichot
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

i don't need sex, my government fucks me everyday!

« Odpowiedz #13 : Wtorek, 8 Czerwiec 2010, 22:09 »

no to tłumacz...ale nie bij..........................aaaaaaaa......................albo przypierdol ale nie tłumacz

do wybiorciu-jak wolisz?

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #14 : Środa, 9 Czerwiec 2010, 14:06 »

Jakbym byla jeszcze kulturalno-oswiatowym, to pewnie bym wybrala ta druga opcje...
Ale najwazniejsze jest przestrzeganie zasad BHP, wiec sie powstrzymam Duży uśmiech
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]