Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« : Środa, 3 Czerwiec 2009, 19:09 » |
|
Filmy w klimacie, które mogą się spodobać Eris. Sporo tego się znajdzie. Niech to nie będą "po prostu dobre komedie" - polecajcie filmy naprawdę abstrakcyjne i chaotyczne. Jeśli możecie to argumentujcie swój wybór Monty Python's Flying Circus (Latający cyrk Monty Pythona) - serial. Bardzo chaotyczny i abstrakcyjny humor. 45 odcinków (albo więcej) a każdy jest strawą dla naszej szyszynki. Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (Doktor Strangelove, lub jak przestałem się martwić i pokochałem bombę) z 1964r. - znakomity film Stanleya Kubricka pokazujący jak Eris rozpocznie OWŚ (Ostateczną Wojnę Światową). Znakomita rozrywka na postapokaliptyczne wieczory... Life of Brian (Żywot Briana) z 1979r - najbardziej religijna produkcja grupy Monty Python. W zasadzie można tutaj wrzucić ich wszystkie filmy ale bym wyszedł na monotematycznego Π (Pi) z 1998 roku - naprawdę trudne, lecz ciekawe dzieło. Darren Aronofsky stworzył film, który można pokochać... lub na nim usnąć. Myślę, że przesłanie jest dyskordiańskie, choć to nie liczba 5 jest zawarta w fabule. Polecam! Zeitgeist z 2007r - film dokumentalny w reżyserii Petera Josepha bardzo ciekawie przedstawiający teorię spiskową. Nie wnikając czy to poprawna teoria (obejrzycie t sami wyrobicie sobie jakiś pogląd) zmusza do myślenia. Ponadto Eris lub teorie spiskowe 
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
|
Papież Chaosu
Niewierny
|
 |
« Odpowiedz #1 : Środa, 3 Czerwiec 2009, 19:57 » |
|
Las Vegas Parano Polsce pod tytułem "Lęk i odraza w Las Vegas" -W filmie dziennikarz sportowy - Raoul Duke w towarzystwie swojego samoańskiego pełnomocnika Dr. Gonzo, odbywa szaleńczą podróż prowadzącą do samego serca Amerykańskiego Snu na totalnym haju. Tu kawałek filmu: http://www.youtube.com/watch?v=zD_8tY8ZNrA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ephenoir
Niewierny
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czwartek, 4 Czerwiec 2009, 12:30 » |
|
Numer 23 - być może produkcja cienka, ale jak najbardziej zainspirowana Burroughsowską liczbą 23.
23 - Nichts ist so wie es scheint - film niemiecki o znanym hakerze (Karl W. L. Koch) zafascynowanym historią iluminatów bawarskich. W rolach drugoplanowych, obok Roberta Antona Wilsona (jako siebie samego) ,gra w nim także Zbigniew Zamachowski (jako agenta KGB).
Nagi lunch - ekranizacja chaotycznej powieści Williama S. Burroughsa (ojca liczby 23).
Autostopem przez galaktykę - ekranizacja powieści Douglasa Adamsa, zawierająca więcej dyskordiańskiego humoru i refleksji, od wszystkich Monty Pythonów razem wziętych.
Z dokumentalnych:
Maybe Logic - dokument o życiu i filozofii Roberta Antona Wilsona.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Papież Chaosu
Niewierny
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czwartek, 4 Czerwiec 2009, 17:26 » |
|
23 - Nichts ist so wie es scheint - film niemiecki o znanym hakerze (Karl W. L. Koch) zafascynowanym historią iluminatów bawarskich. W rolach drugoplanowych, obok Roberta Antona Wilsona (jako siebie samego) ,gra w nim także Zbigniew Zamachowski (jako agenta KGB).
Nagi lunch - ekranizacja chaotycznej powieści Williama S. Burroughsa (ojca liczby 23).
Maybe Logic - dokument o życiu i filozofii Roberta Antona Wilsona.
Któryś z tych filmów da się ściągnąć z neta?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ephenoir
Niewierny
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czwartek, 4 Czerwiec 2009, 18:50 » |
|
Wszystkie. Mi się przynajmniej udało. Lecz do Nichts ist so wie es scheint nie znajdziesz polskich napisów - tylko angielskie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dobek
Pożeracz Jabłuszek

|
 |
« Odpowiedz #5 : Czwartek, 4 Czerwiec 2009, 20:45 » |
|
Potwierdzam, do Maybe Logic są nawet napisy po polsku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #6 : Piątek, 5 Czerwiec 2009, 10:00 » |
|
Zupełnie nie wiem, jak mogłem zapomnieć o filmie Hydrozagadka (Andrzej Kondratiuk, 1970). Dzieło znakomite i zakręcone. Tego nie można opowiedzieć - to trzeba obejrzeć i to wielokrotnie! 
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
rIgor_Mortis
Pożeracz Jabłuszek

Ten co wie co jest po śmierci/Frater Krater
|
 |
« Odpowiedz #7 : Niedziela, 7 Czerwiec 2009, 22:18 » |
|
Zeitgeist z 2007r - film dokumentalny w reżyserii Petera Josepha bardzo ciekawie przedstawiający teorię spiskową. Nie wnikając czy to poprawna teoria (obejrzycie t sami wyrobicie sobie jakiś pogląd) zmusza do myślenia. Ponadto Eris lub teorie spiskowe  Z tego typu polecam jeszcze Beyond the Cutting Edge David'a Icke.... Całkiem... Chociaz bez podejscia z dystansem ani rusz... Poza tym Nekromantik - niemieecki film o nekrofillli... polecam na romantyczny wieczór z dziewczyną..... Poza tym jak działa jamniczek... czy jakos tak
|
|
|
|
|
|
Liczne są oblicza bogini....
G(enerating) O(perating) D(escending)
Podpis: Podpisy są wyświetlane na dole każdej normalnej i prywatnej wiadomości. W podpisie może być użyty kod BBC, jak i uśmieszki.
Maksymalnie 300; pozostało znaków: 60
|
|
|
|
Ephenoir
Niewierny
|
 |
« Odpowiedz #8 : Niedziela, 7 Czerwiec 2009, 22:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GG Franklin Bon Gałka
Neofita

Bez złego nie ma dobrego
|
 |
« Odpowiedz #9 : Poniedziałek, 8 Czerwiec 2009, 00:07 » |
|
przyjaciele.... i moda na sukces... i strażnik teksasu i coś jeszcze 
|
|
|
|
|
|
Najlepszy? Ot cały ja...
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #10 : Poniedziałek, 8 Czerwiec 2009, 00:09 » |
|
Futurama (serial). Bender jest, bez wątpienia, jednym z naszych. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WujekSyfon
Bojownik za Eris

Panbuk
|
 |
« Odpowiedz #11 : Niedziela, 6 Czerwiec 2010, 20:05 » |
|
Dla mnie i tak mistrzem jest Dr. Zoidberg 
|
|
|
|
|
|
"Panowie Chaosu są wrogami Logiki, żonglerami Prawdy, rzeźbiarzami Piękna"
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #12 : Wtorek, 8 Czerwiec 2010, 01:20 » |
|
Zupełnie nie wiem, jak mogłem zapomnieć o filmie Hydrozagadka (Andrzej Kondratiuk, 1970). Dzieło znakomite i zakręcone. Tego nie można opowiedzieć - to trzeba obejrzeć i to wielokrotnie!  Rzekles  Ogladam to regularnie co jakis czas  Najlepsze, ze...jestem tlumaczem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

i don't need sex, my government fucks me everyday!
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wtorek, 8 Czerwiec 2010, 22:09 » |
|
no to tłumacz...ale nie bij..........................aaaaaaaa......................albo przypierdol ale nie tłumacz
do wybiorciu-jak wolisz?
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #14 : Środa, 9 Czerwiec 2010, 14:06 » |
|
Jakbym byla jeszcze kulturalno-oswiatowym, to pewnie bym wybrala ta druga opcje... Ale najwazniejsze jest przestrzeganie zasad BHP, wiec sie powstrzymam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|