Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« : Wtorek, 20 Lipiec 2010, 08:40 » |
|
Okres wakacji objawia się marazmem zarówno w internecie (co widać po naszym forum), jak i życiu zawodowym. Ładna pogoda, wybujała roślinność, skąpo ubrane przedstawicielki płci odmiennej, rozleniwiające promienie słoneczne... W takich warunkach ciężko jest spokojnie wysiedzieć w pracy. Produktywność spada, frustracja wzrasta. Po godzinach jest wiele ciekawszych zajęć od spędzania czasu przed komputerem. Widać to po naszym forum. Piszę to, jak frustrat, który w tym roku nie spędzi normalnego urlopu. Powiedzmy, że w nie wszyscy pracodawcy przestrzegają przepisów i ogólnie przyjętych norm. Pozostaje cieszyć się pogodą po pracy oraz w te weekendy, które jakimś cudem okazały się wolne.
Jakie macie sposoby na radzenie sobie ze wspomnianym marazmem i niechęcią do jakiegokolwiek wysiłku, poza rekreacyjnym?
Jakie rozrywki "na szybko" można sobie zaaplikować, aby nie sfiksować całkowicie? Rower? Jezioro? Weekendowe wypady? Picie chłodnego piwa do nieprzytomności?
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
Pajret
Bojownik za Eris

Why is the rum always gone?!
|
 |
« Odpowiedz #1 : Niedziela, 25 Lipiec 2010, 23:31 » |
|
Wróciłam z Suwalszczyzny. Było epicko. Pomijam codzienne robienie kilka razy długości jeziora, bo pływać kocham, ale nic w tym epickiego nie było. Pływam co najwyżej świetnie. Epicko natomiast chleję:] W ramach laboratoriów studenckich robiłam wywiady z bimbrownikami. Ostatni z wywiadów był równie epicki jak bitwa o Helmowy Jar, a nawet bardziej. Wypiłam lufę ciepłego trunku prosto z maszynerii, potem razem z posterunkowym z małego miasteczka i bimbrownikiem równo flachę 0,7l 80% bimbru, a następnie butelkę 1,5 nałęczowianki, w której znajdował się bimber zaledwie 60%. Wywiad był niebywale udany, bo po mnie nie było widać nic, a nic, posterunkowy trzymał się w miarę (a facet postury niedźwiedzia), natomiast sam bimbrownik już ledwie się trzymał na nogach. Szacun jak skurczybyk do końca życia. Wstałam o tych paru godzinkach chlania, pogawędziłam bez zająknięcia i wsiadłam bez problemów do samochodu. 20 min później uderzyła mnie MOC. Było ciężko, ale małżonek dowiózł mnie do domu, mimo kilku postojów i dość malowniczego pawia, którego puściłam w trakcie jazdy wisząc nie mniej malowniczo za oknem samochodu  Fuck Yeah:] Nie wiedziałam, że w wieczornym pawiu można (w końcu) dojrzeć muesli (zdrowa dieta to podstawa) ze śniadania. Przeżyłam, powróciłam. Kota twierdzi, że nadaję się do strefy W-11XD
|
|
|
|
|
|
If you`re not livin` on the edge, you`re taking too much fuckn` space! Thou shalt not weigh more than thy refrigerator
|
|
|
Kota
Neofita

We all mad here
|
 |
« Odpowiedz #2 : Niedziela, 25 Lipiec 2010, 23:39 » |
|
Oraz pokazywania zapartym alkoholikom odmawiającym leczenia - wszyscy wiedzą, że jak widzisz TAKIE rzeczy, to już naprawdę musisz przestać pić - to już nie alkoholowa spirala śmierci, to jedno solidne DUP prosto w otchłań
|
|
|
|
|
|
Your problem is not my problem, for god's sake!
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

La bêtise humaine est la seule chose qui donne une
|
 |
« Odpowiedz #3 : Poniedziałek, 26 Lipiec 2010, 08:52 » |
|
Było ciężko, ale małżonek dowiózł mnie do domu, mimo kilku postojów i dość malowniczego pawia, którego puściłam w trakcie jazdy wisząc nie mniej malowniczo za oknem samochodu  Moja Droga! Paw nie należy do sprinterów, a nawet do zwolenników drobnych przebieżek więc następnym razem gdy będziesz zamierzać puszczać jakieś zwierzątko przez okno pędzącego samochodu, wybierz strusia lub geparda [rozumiem, że musi to być ptak, a jak wiadomo najszybszym ptakiem jest ptak geparda] i nie piszę tego w trosce nawet o zwierzęta jako takie [nie należę do jakiś zielonych ekologów], ale o Twoją osobę, bo za znęcanie się nad zwierzętami grożą poważne kary. A tak by the way-jak widać i małżonek czasem przydać się może
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #4 : Poniedziałek, 26 Lipiec 2010, 08:57 » |
|
Bardzo malownicza opowieść o jeziorze, pawiach oraz trunkach wysokoprocentowych. Gratuluję udanych wywiadów!  Jeśli chodzi o okno samochodu, to nie należało wypuszczać przez nie żadnego zwierzątka, co najwyżej wystawić myszkę  Sugeruję iż lepiej, we wspomnianym oknie, było zrobić witrażyk. Uczucie ulgi by było zbliżone a z artystycznego punktu widzenia efekt lepszy. Do tego dochodzi brak problemów z ekologami, oraz wzrost wartości pojazdu a rynku wtórnym.
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
Pajret
Bojownik za Eris

|
 |
« Odpowiedz #5 : Poniedziałek, 26 Lipiec 2010, 12:12 » |
|
Auto kosztowało 900zł, nie wiem, czy coś poza cudem na miarę przemiany wody w wino mogłoby podnieść jego wartość rynkową  Mam foty aparatury. Może sobie zmajstrujemy XD?
|
|
|
|
|
|
If you`re not livin` on the edge, you`re taking too much fuckn` space! Thou shalt not weigh more than thy refrigerator
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #6 : Wtorek, 3 Sierpień 2010, 20:37 » |
|
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM to w ramach-jak ktoś MÓGŁBY pomyśleć-inteligentnego lub irytującego, milczenia na forum
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #7 : Środa, 4 Sierpień 2010, 14:24 » |
|
Czasem wolę nic nie napisać i sprawiać wrażenie idioty, niż zacząć się udzielać i rozwiać wątpliwości 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bhaat Saab
Administrator
Pożeracz Jabłuszek

Szlifierz Chaosu
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sobota, 7 Sierpień 2010, 03:58 » |
|
Czasem wolę nic nie napisać i sprawiać wrażenie idioty, niż zacząć się udzielać i rozwiać wątpliwości  Mi nigdy nie wychodzi ta sztuczka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pajret
Bojownik za Eris

|
 |
« Odpowiedz #9 : Sobota, 7 Sierpień 2010, 10:14 » |
|
Spożyłam bimber przy okazji robienia tatuażu, bo myślałam, że oszaleję. Jak tam u was? Wciąż marazm:)?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #10 : Sobota, 7 Sierpień 2010, 14:03 » |
|
marazm i tumiwisizm-jest to wprost proporcjonalne do spożywanej ilości pifka [ w warunkach gorąca i duchoty jest ono nieodzowne-przy pogodzie złej, czyli deszczowej, inaczej zwanej barową, rozumie się to samo przez się]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #11 : Niedziela, 8 Sierpień 2010, 18:48 » |
|
Marazm, przysłowiowa chujnia oraz ogrom marności. Przewaga wydarzeń złych nad tymi nadającymi życiu sens...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #12 : Niedziela, 8 Sierpień 2010, 22:01 » |
|
To nie tylko u Ciebie :/ Na domiar złego, nie mam sieci i już mnie to doprowadza do drgawek. O, już mi oko lata >_<
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #13 : Niedziela, 8 Sierpień 2010, 22:48 » |
|
w kolejności-kakaowe? nigdy nie wiesz co może być pomocne..........................
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pajret
Bojownik za Eris

|
 |
« Odpowiedz #14 : Poniedziałek, 9 Sierpień 2010, 12:04 » |
|
Pesymistyczni jacyś jesteście strasznie:) Tylko ja siedzę z dobrym humorem  ? Czytam sobie te książki na podstawie których zrobiono True Blood i tracę chęci do pracy, a terminy gonią mnie jak biskup młodego kleryka... Zaraz obejrzę nowy odcinek:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|