Czas grzmotów, 37. Chaosu 3178 [Poniedziałek, 6 Luty 2012, 08:40] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: King Kong umarł za wasze grzechy

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wakacyjny marazm  (Przeczytany 1306 razy)
0 użytkowników i 1 Niewierny przegląda ten wątek.
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« : Wtorek, 20 Lipiec 2010, 08:40 »

Okres wakacji objawia się marazmem zarówno w internecie (co widać po naszym forum), jak i życiu zawodowym. Ładna pogoda, wybujała roślinność, skąpo ubrane przedstawicielki płci odmiennej, rozleniwiające promienie słoneczne... W takich warunkach ciężko jest spokojnie wysiedzieć w pracy. Produktywność spada, frustracja wzrasta. Po godzinach jest wiele ciekawszych zajęć od spędzania czasu przed komputerem. Widać to po naszym forum. Piszę to, jak frustrat, który w tym roku nie spędzi normalnego urlopu. Powiedzmy, że w nie wszyscy pracodawcy przestrzegają przepisów i ogólnie przyjętych norm. Pozostaje cieszyć się pogodą po pracy oraz w te weekendy, które jakimś cudem okazały się wolne.

Jakie macie sposoby na radzenie sobie ze wspomnianym marazmem i niechęcią do jakiegokolwiek wysiłku, poza rekreacyjnym?

Jakie rozrywki "na szybko" można sobie zaaplikować, aby nie sfiksować całkowicie? Rower? Jezioro? Weekendowe wypady? Picie chłodnego piwa do nieprzytomności?

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
Pajret
Bojownik za Eris

Why is the rum always gone?!

« Odpowiedz #1 : Niedziela, 25 Lipiec 2010, 23:31 »

Wróciłam z Suwalszczyzny.
Było epicko.
Pomijam codzienne robienie kilka razy długości jeziora, bo pływać kocham, ale nic w tym epickiego nie było. Pływam co najwyżej świetnie.

Epicko natomiast chleję:]
W ramach laboratoriów studenckich robiłam wywiady z bimbrownikami. Ostatni z wywiadów był równie epicki jak bitwa o Helmowy Jar, a nawet bardziej. Wypiłam lufę ciepłego trunku prosto z maszynerii, potem razem z posterunkowym z małego miasteczka i bimbrownikiem równo flachę 0,7l 80% bimbru, a następnie butelkę 1,5 nałęczowianki, w której znajdował się bimber zaledwie 60%. Wywiad był niebywale udany, bo po mnie nie było widać nic, a nic, posterunkowy trzymał się w miarę (a facet postury niedźwiedzia), natomiast sam bimbrownik już ledwie się trzymał na nogach. Szacun jak skurczybyk do końca życia.
Wstałam o tych paru godzinkach chlania, pogawędziłam bez zająknięcia i wsiadłam bez problemów do samochodu. 20 min później uderzyła mnie MOC.

Było ciężko, ale małżonek dowiózł mnie do domu, mimo kilku postojów i dość malowniczego pawia, którego puściłam w trakcie jazdy wisząc nie mniej malowniczo za oknem samochodu Duży uśmiech

Fuck Yeah:]
Nie wiedziałam, że w wieczornym pawiu można (w końcu) dojrzeć muesli (zdrowa dieta to podstawa) ze śniadania.

Przeżyłam, powróciłam. Kota twierdzi, że nadaję się do strefy W-11XD

If you`re not livin` on the edge, you`re taking too much fuckn` space!
Thou shalt not weigh more than thy refrigerator
Kota
Neofita
*

We all mad here

« Odpowiedz #2 : Niedziela, 25 Lipiec 2010, 23:39 »

Oraz pokazywania zapartym alkoholikom odmawiającym leczenia - wszyscy wiedzą, że jak widzisz TAKIE rzeczy, to już naprawdę musisz przestać pić -  to już nie alkoholowa spirala śmierci, to jedno solidne DUP prosto w otchłań

Your problem is not my problem, for god's sake!
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

La bêtise humaine est la seule chose qui donne une

« Odpowiedz #3 : Poniedziałek, 26 Lipiec 2010, 08:52 »

Było ciężko, ale małżonek dowiózł mnie do domu, mimo kilku postojów i dość malowniczego pawia, którego puściłam w trakcie jazdy wisząc nie mniej malowniczo za oknem samochodu Duży uśmiech

Moja Droga! Paw nie należy do sprinterów, a nawet do zwolenników drobnych przebieżek więc następnym razem gdy będziesz zamierzać puszczać jakieś zwierzątko przez okno pędzącego samochodu, wybierz strusia lub geparda [rozumiem, że musi to być ptak, a jak wiadomo najszybszym ptakiem jest ptak geparda] i nie piszę tego w trosce nawet o zwierzęta jako takie [nie należę do jakiś zielonych ekologów], ale o Twoją osobę, bo za znęcanie się nad zwierzętami grożą poważne kary.
A tak by the way-jak widać i małżonek czasem przydać się może

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #4 : Poniedziałek, 26 Lipiec 2010, 08:57 »

Bardzo malownicza opowieść o jeziorze, pawiach oraz trunkach wysokoprocentowych. Gratuluję udanych wywiadów! Chichot

Jeśli chodzi o okno samochodu, to nie należało wypuszczać przez nie żadnego zwierzątka, co najwyżej wystawić myszkę Mrugnięcie Sugeruję iż lepiej, we wspomnianym oknie, było zrobić witrażyk. Uczucie ulgi by było zbliżone a z artystycznego punktu widzenia efekt lepszy. Do tego dochodzi brak problemów z ekologami, oraz wzrost wartości pojazdu a rynku wtórnym.

Pajret
Bojownik za Eris

« Odpowiedz #5 : Poniedziałek, 26 Lipiec 2010, 12:12 »

Auto kosztowało 900zł, nie wiem, czy coś poza cudem na miarę przemiany wody w wino mogłoby podnieść jego wartość rynkową Duży uśmiech

Mam foty aparatury. Może sobie zmajstrujemy XD?

LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #6 : Wtorek, 3 Sierpień 2010, 20:37 »

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
to w ramach-jak ktoś MÓGŁBY pomyśleć-inteligentnego lub irytującego, milczenia na forum

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #7 : Środa, 4 Sierpień 2010, 14:24 »

Czasem wolę nic nie napisać i sprawiać wrażenie idioty, niż zacząć się udzielać i rozwiać wątpliwości Mrugnięcie

Bhaat Saab
Administrator
Pożeracz Jabłuszek
*

Szlifierz Chaosu

« Odpowiedz #8 : Sobota, 7 Sierpień 2010, 03:58 »

Czasem wolę nic nie napisać i sprawiać wrażenie idioty, niż zacząć się udzielać i rozwiać wątpliwości Mrugnięcie

Mi nigdy nie wychodzi ta sztuczka Mrugnięcie

Pajret
Bojownik za Eris

« Odpowiedz #9 : Sobota, 7 Sierpień 2010, 10:14 »

Spożyłam bimber przy okazji robienia tatuażu, bo myślałam, że oszaleję.
Jak tam u was? Wciąż marazm:)?

LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #10 : Sobota, 7 Sierpień 2010, 14:03 »

marazm i tumiwisizm-jest to wprost proporcjonalne do spożywanej ilości pifka [ w warunkach gorąca i duchoty jest ono nieodzowne-przy pogodzie złej, czyli deszczowej, inaczej zwanej barową, rozumie się to samo przez się]

Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #11 : Niedziela, 8 Sierpień 2010, 18:48 »

Marazm, przysłowiowa chujnia oraz ogrom marności. Przewaga wydarzeń złych nad tymi nadającymi życiu sens...

Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #12 : Niedziela, 8 Sierpień 2010, 22:01 »

To nie tylko u Ciebie :/
Na domiar złego, nie mam sieci i już mnie to doprowadza do drgawek.
O, już mi oko lata >_<
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #13 : Niedziela, 8 Sierpień 2010, 22:48 »

w kolejności-kakaowe?
nigdy nie wiesz co może być pomocne..........................

Pajret
Bojownik za Eris

« Odpowiedz #14 : Poniedziałek, 9 Sierpień 2010, 12:04 »

Pesymistyczni jacyś jesteście strasznie:)

Tylko ja siedzę z dobrym humorem Duży uśmiech?
Czytam sobie te książki na podstawie których zrobiono True Blood i tracę chęci do pracy, a terminy gonią mnie jak biskup młodego kleryka...
Zaraz obejrzę nowy odcinek:)

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]