Czas grzmotów, 37. Chaosu 3178 [Poniedziałek, 6 Luty 2012, 08:56] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: 2 + 3 = 5

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Skwar...  (Przeczytany 1446 razy)
0 użytkowników i 2 Niewiernych przegląda ten wątek.
Kota
Neofita
*

We all mad here

« Odpowiedz #30 : Poniedziałek, 19 Lipiec 2010, 02:37 »

Dlatego cieszę się, że tam nie mieszkam

Your problem is not my problem, for god's sake!
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #31 : Wtorek, 20 Lipiec 2010, 22:00 »

Szanowne Panie, Panowie... od jutra ponownie będzie skwar. Ku chwale Eris!

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

La bêtise humaine est la seule chose qui donne une

« Odpowiedz #32 : Wtorek, 27 Lipiec 2010, 00:38 »

kiedyś [jak zwykle będąc po czymś] wpadłem na trop ogólnoświatowego, nieświadomego spisku ludzkiego, i oto: dlaczego latem jest gorąco, a zimą zimno?
odpowiedź jest tak prosta i narzucająca się na zmysły, że nie potrafimy jej dostrzec.
wystarczy rzucić okiem wokół siebie, rozejrzeć się odrobinę i już!!!
spostrzegłem, że latem ludzie mają wyotwierane na oścież okna, a zimą zamykają je szczelnie-czy zatem jest to zbieg okoliczności? NIE,NIE,NIE!!!
dla każdego rozumnego obywatela jasnym się staje [wcale nie po długim myśleniu],że ciepło, które gromadzimy w swoich domach latem wylatuje z nich [otwarte okna!!!] i ociepla klimat wokół nas, a zimą pozostaje zamknięte w tychże domach [zamknięte okna!!!] i klimat na zewnątrz oziębia się.
zupełnie nieświadomie czyni to z nas współwinnych dwóch, zgoła odmiennych odczuć na przestrzeni roku:mrozu i skwaru
czy potraficie teraz żyć z tą wiedzą???

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #33 : Wtorek, 27 Lipiec 2010, 00:40 »

Nie.
Teraz wiec musimy zabic poslanca  Spoko
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #34 : Wtorek, 27 Lipiec 2010, 07:08 »

Trochę zmarzłem dzisiaj w nocy przy otwartym oknie. Zapewne moi podstępni sąsiedzi wczoraj szczelnie pozamykali swe domostwa. Ludzka złośliwość nie zna granic...

LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #35 : Wtorek, 27 Lipiec 2010, 09:05 »

"nie strzelajcie do orkiestry-przyjdą lepsi" -to tak rzucając nawewpowrót z Grecji [nota bene zbankrutowanej] na nasze sielskie poletko

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #36 : Niedziela, 9 Styczeń 2011, 21:49 »

Co jadles w Grecji?
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #37 : Środa, 2 Marzec 2011, 23:56 »

Co robiłeś z Greczynkami? Mrugnięcie

LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #38 : Czwartek, 3 Marzec 2011, 00:24 »

co można robić z greczynkami? to przecież oczywiste, tak jak to, że w grecji je się fete

Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #39 : Czwartek, 3 Marzec 2011, 07:52 »

Tanczyliscie `Zorbe`!
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #40 : Czwartek, 3 Marzec 2011, 13:56 »

na world press publikuje "głupawe" felietony więc postanowiłem i z Wami jednym z nich się podzielić.
oto i on:

"Klimatolodzy przewidują, że obecna sroga zima na północnej półkuli jest wstępem do 20-letniego okresu globalnego ochłodzenia. Jak wynika z danych amerykańskiego Narodowego Centrum Danych o Śniegu i Lodzie w Colorado pokrywa Morza Arktycznego od dwóch lat systematycznie rośnie i jej obszar jest już o 26 proc. większy niż 2007 r."
   "Astronomowie obawiają się, że obecna faza aktywności Słońca może być podobna do tego, co działo się w tzw. minimum Maundera, kiedy przez 70 lat (1645–1715) liczba plam nie przekraczała trzech, a temperatura na Ziemi była najniższa od 8 tys. lat. Europejskie rzeki zamarzały rokrocznie, przez Bałtyk jeździło się saniami, a alpejskie lodowce schodziły daleko w doliny, niszcząc pola i osady."
Przytoczywszy te dwa fragmenty artykułów z czasopisma "Nature", zaczynam rozmowę ze znanym profesorem Eugene la Roux.
   -Co może pomyśleć zwykły śmiertelnik usłyszawszy takie komunikaty, gdy dopiero co słyszał o globalnym ociepleniu?
   -Na początku lat sześćdziesiątych, gdy w USA opracowywaliśmy SIOP [ Single Integrated Operational Plan- strategiczny plan użycia broni jądrowej ], poproszono mnie
abym nakreślił, a raczej stworzył od początku, bo nikt nie zajmował się tym wcześniej, całościowy ogląd świata, wraz ze wszystkimi skutkami, po konflikcie atomowym.
Nie chcąc wchodzić w szczegóły i zanudzać odbiorców, powiem tylko, że wynikiem moich prac było, popularne określenie "zimy nuklearnej", które wykorzystał Stanley
[ Stanley Kubric "Doktor Strangelove, lub jak przestałem się martwić i pokochałem bombę"- przyp. aut. ], który w owym czasie był moim przyjacielem.
Wtedy oczywiście nikt nie martwił się globalnym ociepleniem, ale w latach osiemdziesiątych i później, wielu prominentnych polityków postanowiło na tym zbić
kapitał i rozdmuchali niebywale sprawę.
Oczywiście byli wśród nich i tacy, którzy prócz oczywistych korzyści dla siebie, chcieli rzeczywiście coś zrobić i tak, przy pisaniu Raportu Sterna, zwrócono się do mnie
o stworzenie planu przeciwdziałań.
Jako, że sam temat nigdy specjalnie mnie nie interesował, bowiem wiedziałem, że jest nadmiernie rozdmuchany, żeby nie powiedzieć fałszywy, postanowiłem wysłać im,
moje wcześniejsze notatki na temat "zimy nuklearnej", informując przy tym, że lokalny konflikt jądrowy- powiedzmy na bliskim wschodzie- mógłby przynieść prócz
globalnego ochłodzenia [ o 1,5 do 3 stopni, w zależności od miejsca na globie ], korzyści zupełnie innego wymiaru.
Te i im podobne argumenty, spotkały się z oficjalną niechęcią polityków, więc zostały pominięte w raporcie, jednak wielu wojskowych "zapaliło" się do tego planu.
Myślę, że do tej pory, wielu z nich myśli o nim jak o zbawieniu.
   -Tak, panie profesorze, ale jak to się ma do małej aktywności słonecznej i spodziewanego [ przez wielu astrofizyków ] globalnego oziębienia?
   -Już wyjaśniam [ śmiech- przyp. aut. ]. To dokładnie taka sama maldicenza. Bzdura jak ich wiele w dzisiejszym świecie. Takie chwilowe "ocieplanie" [ lub "oziębianie"- [śmiech-
przyp. aut. ]], jest tylko nakręcaniem koniunktury krezusów, aby stali się jeszcze bardziej potężni.
Proszę zauważyć jakie ogromne pieniądze zarobił Al Gore, ale to tylko czubek góry lodowej [ śmiech- przyp. aut.]. Proszę wybaczyć te ciągłe porównania i aluzje,
ale bardzo trudno się oprzeć takim instynktom, w obliczu takiej głupoty, a wracając do tematu...
Handel emisją CO2 jest tu jednym z lepszych przykładów. Zmuszanie państw słabszych do podpisywania porozumień, w których zgadzają się na takie a nie inne warunki,
a następnie egzekwowanie od nich pieniędzy, za nieprzestrzeganie warunków umowy.
   -Jakie widzi Pan zatem rozwiązanie?
   -Nie ma prostych rozwiązań, ale rozumiem, że pytany jestem o plan dla Polski...
   -Jest Pan znany z sympatii do mojego kraju...
   -Tak, tak, tak...Wyjście z takich układów, w jakich znalazł się świat, nie jest możliwe w tej chwili, i myślę, że długo jeszcze nie będzie, ale skoro się już w nich
jest, to należy wciąż być na fali.
   -Co ma Pan profesor na myśli?
   -Jeżeli "nagonka" na globalne oziębienie rozpęta się na dobre- co jest bardzo prawdopodobne- to rząd polski, powinien zwrócić się do Brukseli o dotacje na emisje
CO2. Jesteście jednym z najbogatszych krajów w węgiel, w europie, i aby zatrzymać globalne oziębienie, należy emitować jak najwięcej gazów cieplarnianych do atmosfery,
aby powstrzymać ucieczkę ciepła.
Do tego zwróciłbym się o zwrot niesłusznie płaconych kar za zanieczyszczanie środowiska, wraz z odsetkami, oraz uznanie, że Polska zawsze działała na korzyść środowiska,
co w wydatny sposób przyczyni się do znaczenia Polski na arenie międzynarodowej.
   -Ależ to jest ucieczka z deszczu pod rynnę.
   -Nie wszystko da się zrobić od razu...
   -Sądzi Pan, że takie rozwiązanie może być przeforsowane?
   -Nie takie rzeczy ten świat już widział, i jeśli tylko, ktoś postanowi na tym zarobić, to przeforsuje każdy idiotyzm.
   -Dziękuje za rozmowę.
   -Dziękuje. Zawsze do usług.

Autor z całym rozmysłem, zaprosił do rozmowy zagranicznego profesora, który słynie z polonofilii, za co w żadnym razie nie ma zamiaru przepraszać.

Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #41 : Czwartek, 3 Marzec 2011, 20:59 »

No nie!
Rano, kiedy szlam do pracy, oszronilo mi wlosy, a juz w poludnie, kiedy wyszlam na chwile na slonko- sparzylo mnie w czolo!
This is madness! This is Dolny Slask! XD
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #42 : Sobota, 5 Marzec 2011, 17:17 »

Globalne oziębienie wpłynie negatywnie na moje doznania estetyczne. Gdy jest zimno to jedynymi przedstawicielkami płci pięknej, które odsłaniają ciało są "blachary". Te z racji reprezentowania niskiego kapitału intelektualnego znajdują się poza moim zainteresowaniem. W związku z tym mam postulat. Palmy w piecach! Palmy grille i ogniska aby rosły u nas palmy a kobiety chodziły w samym bikini!

Ku chwale Eris!  Spoko

LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #43 : Sobota, 5 Marzec 2011, 20:43 »

nie będzie to łatwe, bowiem palmy u nas nie występują więc używać ich w tych celach [ palmy w piecach-np!!!] nie będzie ani łatwo, ani tanio- to jest problem globalny i zaklęte koło

Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]