Czas grzmotów, 37. Chaosu 3178 [Poniedziałek, 6 Luty 2012, 08:33] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Co by się stało, gdyby Don Kiszot Sokrates praktykował zen pod okiem Greka Zorby... ?

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sposoby na zmobilizowanie rządzących.  (Przeczytany 530 razy)
0 użytkowników i 1 Niewierny przegląda ten wątek.
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« : Czwartek, 8 Lipiec 2010, 12:38 »

Już jest po wyborach. Był syf i będzie taki sam. Tutaj pojawia się pytanie, jak zmobilizować polityków do uczciwej, rzetelnej i kompetentnej pracy na rzecz obywateli?

Może tak?
Nieudana reforma w Korei Płn.? Działacze rozstrzelani, rodziny w więzieniach.

Wiem, że Korea Pł. nie powinna być przykładem, ale taka wizja mi się spodobała...

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

La bêtise humaine est la seule chose qui donne une

« Odpowiedz #1 : Czwartek, 8 Lipiec 2010, 16:10 »

hmmmm....kiedyś spłodziłem cuś takiego w tym temacie

http://yelp670.vox.com/library/post/inaczej-da-si%C4%99.html

co do Korei i naszej państwowości, to zachodzi raczej coś na zasadzie sprzężenia zwrotnego, albo odwrotnej proporcjonalności, bowiem u nas dostają za to nagrody, zaszczyty i finansowe gratyfikacje

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Blorpciu
Dyskordianin
**

« Odpowiedz #2 : Piątek, 9 Lipiec 2010, 18:25 »

Napisałbym, żebyście zaczęli od siebie, ale nie zrobię tego, bo powinienem zacząć od siebie.
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #3 : Piątek, 9 Lipiec 2010, 19:17 »

...bo trza znać tych, do których chce się zwrócić w ten sposób, a że najlepiej znasz siebie...[ wers zaginął w trakcie przetwarzania]

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #4 : Niedziela, 11 Lipiec 2010, 09:08 »

OSTFREEQ, miałem napisać to wcześniej. Przedstawiłeś, w swoim tekście, bardzo ciekawą koncepcję systemu władzy. System w którym decyzja faktycznie realizować interesy społeczności, nie może nikogo krzywdzić oraz powinna zostać dokładnie przedstawiona i wytłumaczona, aby przekonać niezdecydowanych. Na dodatek system bazuje na prostym mechanizmie, więc łatwo jest go wprowadzić w życie. Nie wspominam już o odświeżeniu naszej klasy politycznej i to w bardzo krótkim czasie.

Są ludzie, którzy potrafią myśleć pro publico bono a ich postawa jest odpowiedzialna. Jednym z bardziej barwnych przykładów jest pewien pucz wojskowy. Portugalska rewolucja goździków miała miejsce w 1974 roku. Wojskowa junta przejęła władzę, lecz wbrew południowoamerykańskiej i afrykańskiej tradycji, zamiast ją zatrzymać oddała cywilom. W ten sposób wojsko siłą wprowadziło... demokrację. To świadczy o ich patriotycznej i obywatelskiej postawie. Jak bardzo uderza w oczy kontrast z naszymi mundurowymi, którzy siedem lat później wykonując rozkazy wzięli udział w zawoalowanej wojnie domowej (co zresztą była niezgodne z ówczesnym prawem).

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #5 : Sobota, 24 Lipiec 2010, 12:43 »

Moi drodzy, dalismy ciala, ogolnie rzecz biorac. Patrzcie!
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8173336,Skrzykneli_sie_na_Facebooku_i_postawili_przed_Palacem.html
Pastafarianie zrobili akcje pierwsi i jeszcze najedli sie spaghetti! >_<
Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #6 : Sobota, 24 Lipiec 2010, 13:03 »

Moi drodzy, dalismy ciala, ogolnie rzecz biorac. Patrzcie!
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8173336,Skrzykneli_sie_na_Facebooku_i_postawili_przed_Palacem.html
Pastafarianie zrobili akcje pierwsi i jeszcze najedli sie spaghetti! >_<

Pastafarianie...raczej moherowe berety z platformy obywatelskiej.  Akcja była czysto polityczna.
Jakim trzeba być ludzkim ścierwem aby tańczyć na czyimś grobie...

LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #7 : Sobota, 24 Lipiec 2010, 13:51 »

nie znam sprawy, kto, co i jak tam nabroił czy nie, ale co do tańca, to wspomnę tylko o naszej kulturze [ w innych bywało jeszcze lepiej], gdzie słowianie całkiem świadomie odbywali tańce rytualne na grobach swoich bliskich, a i to nie tylko, bowiem huczne popijawy się odbywały-wszystko to zależy od kultury w sensie socjologiczno-wytwórczym przez dzieje-o kulturę w sensie wychowania teraz bardzo trudno, o ile jest to w ogóle możliwe

Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #8 : Sobota, 24 Lipiec 2010, 13:59 »

nie znam sprawy, kto, co i jak tam nabroił czy nie, ale co do tańca, to wspomnę tylko o naszej kulturze [ w innych bywało jeszcze lepiej], gdzie słowianie całkiem świadomie odbywali tańce rytualne na grobach swoich bliskich, a i to nie tylko, bowiem huczne popijawy się odbywały-wszystko to zależy od kultury w sensie socjologiczno-wytwórczym przez dzieje-o kulturę w sensie wychowania teraz bardzo trudno, o ile jest to w ogóle możliwe

Pogrubiłem to co najważniejsze.
Bo widzisz, gdyby ktoś miał taką wiarę i stwierdził, że będzie tańczył , pił i cokolwiek robił z grobem swojego bliskiego (rodzina) to pewnie mało kogo by to obchodziło. Ale ciekawe ,że tacy ludzie nie robią tego z grobami swoich bliskich tylko tych osób których nie lubią.

LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #9 : Sobota, 24 Lipiec 2010, 19:51 »

no i pewnie masz rację, w sensie głupoty-jak napisałem nie wiem i nie mam zamiaru nawet wiedzieć, kto co i jak i dlaczego, bo mnie to lata kole dupy, tym bardziej, że...tam nie ma grobu, a subiektywne miejsce pamięci, a jeszcze bardziej i mniej oględnie, to skoro pisze o tym tffffffffffffuuuuuuu gazeta, to mam to w bardzo głębokim "poważaniu"

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]