Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« : Czwartek, 8 Lipiec 2010, 12:38 » |
|
Już jest po wyborach. Był syf i będzie taki sam. Tutaj pojawia się pytanie, jak zmobilizować polityków do uczciwej, rzetelnej i kompetentnej pracy na rzecz obywateli? Może tak? Nieudana reforma w Korei Płn.? Działacze rozstrzelani, rodziny w więzieniach.Wiem, że Korea Pł. nie powinna być przykładem, ale taka wizja mi się spodobała...
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

La bêtise humaine est la seule chose qui donne une
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czwartek, 8 Lipiec 2010, 16:10 » |
|
hmmmm....kiedyś spłodziłem cuś takiego w tym temacie http://yelp670.vox.com/library/post/inaczej-da-si%C4%99.htmlco do Korei i naszej państwowości, to zachodzi raczej coś na zasadzie sprzężenia zwrotnego, albo odwrotnej proporcjonalności, bowiem u nas dostają za to nagrody, zaszczyty i finansowe gratyfikacje
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Blorpciu
Dyskordianin

|
 |
« Odpowiedz #2 : Piątek, 9 Lipiec 2010, 18:25 » |
|
Napisałbym, żebyście zaczęli od siebie, ale nie zrobię tego, bo powinienem zacząć od siebie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #3 : Piątek, 9 Lipiec 2010, 19:17 » |
|
...bo trza znać tych, do których chce się zwrócić w ten sposób, a że najlepiej znasz siebie...[ wers zaginął w trakcie przetwarzania]
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #4 : Niedziela, 11 Lipiec 2010, 09:08 » |
|
OSTFREEQ, miałem napisać to wcześniej. Przedstawiłeś, w swoim tekście, bardzo ciekawą koncepcję systemu władzy. System w którym decyzja faktycznie realizować interesy społeczności, nie może nikogo krzywdzić oraz powinna zostać dokładnie przedstawiona i wytłumaczona, aby przekonać niezdecydowanych. Na dodatek system bazuje na prostym mechanizmie, więc łatwo jest go wprowadzić w życie. Nie wspominam już o odświeżeniu naszej klasy politycznej i to w bardzo krótkim czasie.
Są ludzie, którzy potrafią myśleć pro publico bono a ich postawa jest odpowiedzialna. Jednym z bardziej barwnych przykładów jest pewien pucz wojskowy. Portugalska rewolucja goździków miała miejsce w 1974 roku. Wojskowa junta przejęła władzę, lecz wbrew południowoamerykańskiej i afrykańskiej tradycji, zamiast ją zatrzymać oddała cywilom. W ten sposób wojsko siłą wprowadziło... demokrację. To świadczy o ich patriotycznej i obywatelskiej postawie. Jak bardzo uderza w oczy kontrast z naszymi mundurowymi, którzy siedem lat później wykonując rozkazy wzięli udział w zawoalowanej wojnie domowej (co zresztą była niezgodne z ówczesnym prawem).
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
|
|
|
Papież Chaosu
Niewierny
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sobota, 24 Lipiec 2010, 13:03 » |
|
Pastafarianie...raczej moherowe berety z platformy obywatelskiej. Akcja była czysto polityczna. Jakim trzeba być ludzkim ścierwem aby tańczyć na czyimś grobie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #7 : Sobota, 24 Lipiec 2010, 13:51 » |
|
nie znam sprawy, kto, co i jak tam nabroił czy nie, ale co do tańca, to wspomnę tylko o naszej kulturze [ w innych bywało jeszcze lepiej], gdzie słowianie całkiem świadomie odbywali tańce rytualne na grobach swoich bliskich, a i to nie tylko, bowiem huczne popijawy się odbywały-wszystko to zależy od kultury w sensie socjologiczno-wytwórczym przez dzieje-o kulturę w sensie wychowania teraz bardzo trudno, o ile jest to w ogóle możliwe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Papież Chaosu
Niewierny
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sobota, 24 Lipiec 2010, 13:59 » |
|
nie znam sprawy, kto, co i jak tam nabroił czy nie, ale co do tańca, to wspomnę tylko o naszej kulturze [ w innych bywało jeszcze lepiej], gdzie słowianie całkiem świadomie odbywali tańce rytualne na grobach swoich bliskich, a i to nie tylko, bowiem huczne popijawy się odbywały-wszystko to zależy od kultury w sensie socjologiczno-wytwórczym przez dzieje-o kulturę w sensie wychowania teraz bardzo trudno, o ile jest to w ogóle możliwe
Pogrubiłem to co najważniejsze. Bo widzisz, gdyby ktoś miał taką wiarę i stwierdził, że będzie tańczył , pił i cokolwiek robił z grobem swojego bliskiego (rodzina) to pewnie mało kogo by to obchodziło. Ale ciekawe ,że tacy ludzie nie robią tego z grobami swoich bliskich tylko tych osób których nie lubią.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #9 : Sobota, 24 Lipiec 2010, 19:51 » |
|
no i pewnie masz rację, w sensie głupoty-jak napisałem nie wiem i nie mam zamiaru nawet wiedzieć, kto co i jak i dlaczego, bo mnie to lata kole dupy, tym bardziej, że...tam nie ma grobu, a subiektywne miejsce pamięci, a jeszcze bardziej i mniej oględnie, to skoro pisze o tym tffffffffffffuuuuuuu gazeta, to mam to w bardzo głębokim "poważaniu"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|