LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

i don't need sex, my government fucks me everyday!
|
 |
« : Poniedziałek, 28 Czerwiec 2010, 21:58 » |
|
siedząc sobie w wychodku [nie mylić z kibelkiem, choć i tam może się to zdarzyć], nachodzą mnie różne myśli [często ciekawe...dla mnie zwłaszcza], więc i tym razem nie było inaczej pomyślałem, że każdego z nas [lub NAS nawet] męczą czasem pytania, na które odpowiedzi znaleźć nie umiemy i oto pomyślałem sobie, że przecież od czego jest forum!!! może ktoś zna odpowiedzi na dręczące mnie pytania więcej!!! może ja znam odpowiedzi na pytania innych!!! jak pomyślałem, tak też czynię na wzór nieco z "rozwiń skrót", pomyślałem sobie aby założyć wątek z pytaniami, na które, ktoś, być może właśnie TY, będziesz umiał odpowiedzieć na początek zapodam trzy, które męczą m,nie od dawien dawna-myślę, że pojedyncze będą lepsze, ale skoro zaczynam, to dam upust swej chęci wiedzy, i oto: -ile Einsteinów umarło z głodu i pragnienia w promieniach gorącego, afrykańskiego słońca? -dlaczego nie pamiętamy momentu narodzin? -dlaczego muzyka jest wspólna dla wszystkich kultur?
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #1 : Wtorek, 29 Czerwiec 2010, 08:05 » |
|
-ile Einsteinów umarło z głodu i pragnienia w promieniach gorącego, afrykańskiego słońca?
Nie znam odpowiedzi, lecz gdyby zebrać odpowiednie dane... Jaki odsetek społeczeństwa to geniusze? Ogólnie Mensa zrzesza zawsze 3% populacji, lecz inteligencja nie jest bezpośrednim wyznacznikiem geniuszu. Z pewnością kilku śmieciarzy również do mensy należy. Jaki okres czasu Cię interesuje? W afryce mieszka około miliarda ludzi. Tylko trzeba pamiętać, że Einstein był geniuszem, nawet jak na geniusza... Myślę, że przynajmniej kilkudziesięciu potencjalnych Einsteinów już tam umarło, choć moje szacunki są trochę w na ślepo. -dlaczego nie pamiętamy momentu narodzin?
Kto by chciał pamiętać taka traumę? Z ciepłego, bezpiecznego i zapewniającego jedzenie środowiska trafiamy na ten popierdolony świat... Jest jeszcze jeden powód. Tak naprawdę, biorąc pod uwagę rozwój dziecka, ciąża powinna trwać nie 9 a 12 miesięcy (dlatego noworodki są szczególnie zagrożone przez pierwsze 3 miesiące). Po prostu kobieta nie jest w stanie przeżyć porodu rocznego dziecka. Tak słyszałem, mogę nie mieć racji. -dlaczego muzyka jest wspólna dla wszystkich kultur?
Chyba dlatego, że słuchając dobrej muzyki czujemy to, co czujemy. To jest wspólne dla nas, jako gatunku. Jeden lubi disco-polo a inny rocka, lecz zapotrzebowanie organizmu na dźwięk jest wspólne. Wszystkich tutaj obecnych przepraszam za wymądrzanie się. 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 29 Czerwiec 2010, 08:28 wysłane przez Ex Nihilo Nihil »
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #2 : Wtorek, 29 Czerwiec 2010, 08:47 » |
|
odpowiedzi mniej lub bardziej satysfakcjonujące, ale gdzie pytanie? nie wmówisz mi, że takich nie masz...
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wtorek, 29 Czerwiec 2010, 08:52 » |
|
To może jedno na początek.
Przez te wszystkie wieki rozwinęliśmy się. Czy w codziennym życiu i kontaktach z ludźmi bardziej słuszna jest postawa intelektualna, wysublimowana, dążąca do zrozumienia status quo? Może lepiej, gdy stajemy przed jakimś problemem, powrócić do korzeni, instynktów, pierwotnych potrzeb, prostych definicji i rozwiązań problemu?
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #4 : Wtorek, 29 Czerwiec 2010, 10:07 » |
|
Ja stawiam na rowna mieszanke, tylko ze inaczej stosowana, niz to sie wszedzie dzieje, czyli: na zewnatrz prostota i podejscie instynktowne (chyba ze chodzi o instynktowne rozwalenie komus lba. to wtedy moze niekoniecznie), natomiast sublimacja i przemyslenia w srodku, we wlasnej glowie. Za duzo ludzi stawia na wiedze dyskursywna, czyli nic innego, jak pseudonaukowe sranie w banie i wyliczanka, kto jest madrzejszy, bo ma wiecej metrow ksiazek na polkach. Zrozumienie instynktow---> dzialanei wedle nich. ^^ A- nie mam pytan  Ja jestem na etapie instynktow.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pajret
Bojownik za Eris

Why is the rum always gone?!
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wtorek, 29 Czerwiec 2010, 11:56 » |
|
Jaki jest odgłos rozbijanego atomu? Jak powstały koale, dziobaki i pangoliny? Czy bóg monoteistów to zachłannym demon? Dlaczego seksualność stanowi tak poważnym problem?
Chciałabym poznać imiona archontów i spierdolić stąd, poza wszystkie sfery i wszelkie bariery i stać się Buddą i wolnym duchem w Koronie.
|
|
|
|
|
|
If you`re not livin` on the edge, you`re taking too much fuckn` space! Thou shalt not weigh more than thy refrigerator
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #6 : Wtorek, 29 Czerwiec 2010, 22:42 » |
|
złoty środek Mari-zawsze cudny w opowieściach, znacznie trudniejszy w spożyciu co do odgłosu rozbijanego atomu, to wiem, ale nawet mój muzyczny program Reason 4, nie potrafi generować go[ czyli ja nie potrafię go wydobyć, a on taki cienki, że nie podpowiada] więc nie zapodam, ale mogę powiedzieć, że dla mnie brzmi słodko-pierwotnie bóg, a raczej bozia [coś jak wyznawcy Eris-tu większość władania mają goście] jest zachłannym kutasem, a czy demonem, to zależy od wyznawcy-zwykle tak co do reszty, to ponoć Darwin coś wiedział, ale zatkali mu gębę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #7 : Wtorek, 29 Czerwiec 2010, 23:12 » |
|
Wcale nie taki trudny; naprawde. W istocie, jest znacznie latwiejszy- nie trzeba nic nikowmu udowadniac, i o to w tym przede wszystkim chodzi. To ludzki i powszechny odruch- ale do przezwyciezenia. Badzmy nadludzcy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #8 : Wtorek, 29 Czerwiec 2010, 23:32 » |
|
mówisz o czymś na kształt nirvany[?], bo tylko wtedy nie trzeba sobie nic udowadniać...ale gdyby tak było[ w sensie, że to osiągnęłaś], nie było by Cię na tym forum-bo to zbędne byłoby
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wtorek, 29 Czerwiec 2010, 23:55 » |
|
Jak powstały koale, dziobaki i pangoliny?
Jak powstały? To był jakiś zakład po pijaku. Teraz nowe egzemplarze powstają metodą naturalną, co kieruje naszą uwagę na inne pytanie... Dlaczego seksualność stanowi tak poważnym problem?
Przez wieki wyznawcy "jedynie prawdziwej wiary" wpajali ludziom, że seks jest nieczysty, zły i deprawujący. W ten sposób jedna z najbardziej przyjemnych i naturalnych czynności stała się tematem tabu. Część ludzi cieszy się seksualnością trochę wstydliwie i po kryjomu, co bardziej naiwni uwierzyli w to całe propagandowe gówno i traktują to, jako "zło konieczne" służące jedynie do prokreacji w imię boże. Innym problemem są kompleksy. To chyba efekt mediów pokazujących plastikowe lalki i lalusiów z siłowni. W ten sposób ludzie, których ciała wyglądają normalnie uważają, że odstają od normy. Wstyd, stres i kompleksy przenoszą się na pożycie, niechęć do obnażania ciała, lęk przed eksperymentami. To chyba tyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WujekSyfon
Bojownik za Eris

Panbuk
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wtorek, 29 Czerwiec 2010, 23:57 » |
|
Moja szyszynak mowi mi, nie warto tu pisac i słuchac innych... ...posłucham jej... 
|
|
|
|
|
|
"Panowie Chaosu są wrogami Logiki, żonglerami Prawdy, rzeźbiarzami Piękna"
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #11 : Środa, 30 Czerwiec 2010, 00:03 » |
|
Moja szyszynak mowi mi, nie warto tu pisac i słuchac innych... ...posłucham jej...  Twoja szyszynka, w przeciwieństwie do Ciebie, jest już pijana. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WujekSyfon
Bojownik za Eris

Panbuk
|
 |
« Odpowiedz #12 : Środa, 30 Czerwiec 2010, 00:04 » |
|
Ha nie chodzilo mi o forum ale o ten temat  Niechaj sobie Twoja szyszynka nie mysli 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #13 : Środa, 30 Czerwiec 2010, 00:06 » |
|
Ponoć kto pyta, ten nie błądzi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WujekSyfon
Bojownik za Eris

Panbuk
|
 |
« Odpowiedz #14 : Środa, 30 Czerwiec 2010, 00:07 » |
|
Ilu przez odpowiedzi zbładziło, czas i piasek tego nie zmierzy... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|