Pomarańczka, 40. Chaosu 3178 [Czwartek, 9 Luty 2012, 11:31] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Co by się stało, gdyby Don Kiszot Sokrates praktykował zen pod okiem Greka Zorby... ?

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: SEN CZY NES [czyli snu przeciwieństwo]  (Przeczytany 2066 razy)
0 użytkowników i 1 Niewierny przegląda ten wątek.
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

La bêtise humaine est la seule chose qui donne une

« Odpowiedz #15 : Wtorek, 13 Lipiec 2010, 08:31 »

te wszystkie apostrofy, kreseczki są tylko dla zmyłki więc nie przejmuj się-francuzi zrobili je po to, aby angole głupieli, a my sobie dajemy radulca, a przynajmniej powinniśmy

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #16 : Wtorek, 13 Lipiec 2010, 11:52 »

Dlaczego powinnismy? Bo jezyk romanski, zwiazki z lacina, itd?
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #17 : Wtorek, 13 Lipiec 2010, 20:40 »

ehhh kuna-moje gombrowiczowskie "ja" się odzywa i kiedy mówię powinniśmy, mam na myśli swoje odczucia więc sorka, ale racją poniekąd jest, że łacińskie związki mogą być tu pomocne-przejęliśmy ogrom słów, a i myślenie mamy bardziej zachodnie niż wschodnie [tu jednak mówię znów "ja" więc pewności nie ma]

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #18 : Czwartek, 29 Lipiec 2010, 20:15 »

pozostała jednak pamięć pewnego snu, po którego opowiedzeniu cioci, przeraziłem się nie lada
ciocia powiedziała, że to wróży śmierć kogoś znajomego-śniły mi się mianowicie wypadające zęby
nie zapadłoby mi to w pamięć, gdyby nie to, że w trzy dni później zmarł ojciec mojego serdecznego kolegi
przypadek powiedzieć można-probabilistyka zwykła
od tamtej pory, sen podobnej treści śnił mi się jeszcze dwa razy-za każdym, śmierć spotykała kogoś z bliskich mi osób

dlaczego zawsze mam tak [może i Wam się to tak przytrafia?], że kiedy "wiem", że coś się stanie i zostawię to dla siebie, to rzeczywiście tak jest, ale wystarczy, że podzielę się z innymi i już katastrofa gotowa, czyli zupełny misz masz [dotyczy to zwykle obstawiania wyników meczu-mam kupę znajomych co tym się interesują-ale też każdego właściwie aspektu życia]
i oto właśnie tak się stało w związku ze snem...
...śmierć następuje i owszem, ale wcale nie tam gdzie mogłem lub chciałem się tego spodziewać
owszem, ktoś kurewsko [przepraszka] bliski umiera, a właściwie już umarł
12 lat pięknej przyjaźni, wspólnych wycieczek
70tyś przejechanych wspólnie kilometrów
ehh wymieniać by można...
mój błękitny rumak, czyli rower właśnie wydaje swoje ostatnie tchnienia
już postanowiłem: wezmę łopatę, pójdę nad wisłę i pochowam...z należytymi honorami, będzie orkiestra itp
nie lubię przepychanek typu:ja lepiej, ale gorzej niż lechu nie zostanie pochowany 

Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #19 : Czwartek, 29 Lipiec 2010, 22:46 »

Och, patrz! A mi w nocy ktos probowal ukrasc rower! Teraz na nie zaglada... XD
Pajret
Bojownik za Eris

Why is the rum always gone?!

« Odpowiedz #20 : Piątek, 30 Lipiec 2010, 09:31 »

Dzisiaj śniło mi się, że byłam na show w wykonaniu Suicide Girls:)

That made my day Duży uśmiech

If you`re not livin` on the edge, you`re taking too much fuckn` space!
Thou shalt not weigh more than thy refrigerator
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #21 : Piątek, 30 Lipiec 2010, 18:57 »

w sensie znaczy metafizycznym, bo skoro one samobójczynie, to przyszłości nie mają zbyt wielkiej, a piszesz, że dzień Twój itd-metafizyka w temacie jak najbardziej wskazana

Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #22 : Wtorek, 10 Sierpień 2010, 08:34 »

Nie udzielam się w tym wątku, gdyż sny mnie raczej nie nawiedzają (nie pamiętam ich, jak powiedzą co cwańsi dyskutanci). Dzisiaj sen miałem, dziwnie spokojny, trochę kameralny choć nie klaustrofobiczny. Kurcze, miło jest miewać nieraz sny...

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #23 : Piątek, 13 Sierpień 2010, 12:00 »

Aha. Chya, że koszmary Chichot Najlepiej takie, że drzesz się z całych płuc, budzisz, po czym spokojnie zasypiasz snem sprawiedliwego, i rano nic kompletnie nie pamiętasz, jesteś świeży jak różany pączek, tylko nie wiedzieć czemu aktualni współlokatorzy cię nagle nienawidzą Z politowaniem  Duży uśmiech
A, btw- i mi i mojej koleżance śniło się tej samej nocy wielgachne tsunami. Spoko
maseu
Neofita
*

« Odpowiedz #24 : Środa, 1 Wrzesień 2010, 11:42 »

Bardzo klasycznym snem, i jednoczesnie bardzo czestym w moim wypadku jest nastepujaca sytuacja:

Stoje na dachu, z różnorodnym towarzystwem. W którymś momencie za każdym razem, pełen przekonania o swojej wartosci, postanawiam udowodnic kolegom z dachu, ze to wszystko nic, a ja jestem tylko zludzeniem. skacze sobei wtedy z tego dachu i w momencie uderzenia zawsze sie budze z ogromnym cisnieniem w klatce piersiowej. kilkukrotnie nawet zdazylo sie, ze czulem chwilowe uczucie bolu w calym ciele.

suma sumarum - ach ta chemia naszego organizmu=] troche potrafi namieszac w glowach
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #25 : Środa, 1 Wrzesień 2010, 21:54 »

kiedy uda Ci się nie spaść, a polecieć...będzie pięknie-spróbuj to zaplanować zanim zaśniesz

Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #26 : Piątek, 3 Wrzesień 2010, 00:03 »

Maseu- sobie lepiej zrób jakieś badania serca  Język
maseu
Neofita
*

« Odpowiedz #27 : Piątek, 3 Wrzesień 2010, 11:35 »

aktualnie jestem w trakcie takze o tym tez pomyslalem
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #28 : Piątek, 3 Wrzesień 2010, 19:20 »

czekamy zatem w niecierpliwości na wyniki [ o ile nie będą tajne ] , a co do snu, to bardzo mi się podoba...jego wyobrażenie w mej głowie, które oczywiście może być dalekie, a nawet bardzo, od snu właściwego

maseu
Neofita
*

« Odpowiedz #29 : Wtorek, 7 Wrzesień 2010, 11:17 »

polska służba zdrowia sprawia wrażenie, że śnię na jawie. Czemu? zachodzę do przychodzi/szpitala/kliniki i za każdym razem widzę te same twarze. jakby chodzili od jednego szpital do drugiego, ewentualnie od przychodni do przychodni. taki trochę truman show i statyści=] albo dostaje jeszcze paranoi  ^^

a tak serio: nie ma nic bardziej chaotycznego niż NFZ...
Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]