Czas grzmotów, 37. Chaosu 3178 [Poniedziałek, 6 Luty 2012, 09:35] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Ave Eris!

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: SEN CZY NES [czyli snu przeciwieństwo]  (Przeczytany 2051 razy)
0 użytkowników i 1 Niewierny przegląda ten wątek.
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

La bêtise humaine est la seule chose qui donne une

« : Poniedziałek, 21 Czerwiec 2010, 21:37 »

pomyślałem sobie, że skoro śpiąc spędzamy około 1/4 swego życia [ci, którym poszczęściło się w życiu poświęcają go więcej], a z tego dość znaczną część śnimy, to warto poświęcić i tej "dyscyplinie" choćby jeden mały wątek [pomijam ozdrowieńczy czy też psychologiczny aspekt snów bowiem jest on oczywisty-przynajmniej dla tych, którzy bywają u psychoanalityków i płacą za to ogromne pieniądze].
i choć Mrożek w swej sztuce "Vaclaw" przestrzegał: ludzie! nie opowiadajcie swych snów, bowiem kiedyś do władzy dojdą freudyści!, to postanowiłem na początek podzielić się jednym z moich ostatnich

o ile sny o lataniu towarzyszą mi od dziecka [ o ile nie jeszcze wcześniej się zaczęły], o tyle ostatnio śniłem o lataniu, ale w kosmosie
fikałem piękne koziołki zza orbity naszego Księżyca i Ziemia wydawała się maleńka niczym ten balon w filmie Sir Charlesa "Charliego" Spencera Chaplina "Dyktator"
trudno oddać atmosferę snu w ogóle, a tym bardziej wyobrażenie w śnie przestrzeni nieogarnionej i przepięknej-ważniejsze dla mnie było to, że zbudziłem się wypoczęty i cudownie radosny

teraz co do samego tytułu-jako, że eksterioryzacja jest czymś, co w pewnej mierze mnie dotyczy, to NES ma właśnie odniesienie do niej, bowiem nie jest to sen, w sensie stricte, ale jednak podczas snu występuje
to tyle wstępu-może dacie skusić się na pogaduszki w tym temacie

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #1 : Poniedziałek, 21 Czerwiec 2010, 22:05 »

Niestety, nie lubie, jak ktos mi opowiada swoje sny Język To tak, jak sluchac opowiesci z cudzej sesji RPG- nie wciaga tak, jak uczestnika gry, zeby ujac to najdelikatniej Duży uśmiech
Pardonsik tedy.
Pajret
Bojownik za Eris

Why is the rum always gone?!

« Odpowiedz #2 : Wtorek, 22 Czerwiec 2010, 10:13 »

Ja mam tylko jakieś zjebane sny, przyjemne to rzadkość, większość nadaje się jako scenariusz do horroru lub w ogóle nie nadaje, bo jest realistyczna i okropna.
Nie lubię swoich snów, dlatego sypiam mało, wolę dobić się siedząc do 4 nad ranem i czytając ebooka a potem paść na pysk, niż kłaść spać.

If you`re not livin` on the edge, you`re taking too much fuckn` space!
Thou shalt not weigh more than thy refrigerator
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #3 : Niedziela, 27 Czerwiec 2010, 11:37 »

miałem na myśli nie tylko sny, a może właściwie nie koniecznie sny, a doznania wokół senne, które nie zawsze da się wyjaśnić w prosty sposób, zdarzenia, które widziane przez pryzmat innych oczu niż nasze własne, mogą nabrać zupełnie ciekawszej wymowy
to rzeczywiście może być dość intymne czasami...
dlatego zapodałem eksterioryzację

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #4 : Poniedziałek, 28 Czerwiec 2010, 09:07 »

No macie, jestem najlepszym dowodem na to, ze jak czlowiek sie zarzeka, Eris zakasuje rekawy XD
Po Kupalnocce mialam sen, bardzo chaotyczny i bogaty, jak to w pijackiej malignie, ale jego ostatnia czesc byla bardzo dziwna, bo pamietam ja wyraznie i padla tam nazwa, ktorej nie pamietam, zebym kiedykolwiek poznala w realu, a juz na pewno- wiedziala, co oznacza.
Wlasnie przegooglalam; po polsku nic nie wyszlo, ale po angielsku- owszem. Tyle, ze ja snilam o tej polskiej wersji.
I jasne, to pewnie podswiadomosc, musialam kiedys o tym uslyszec, itd, ale jednak jest to dosc niesamowite.
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #5 : Piątek, 2 Lipiec 2010, 23:57 »

a jakie to słowo? a co to? a było? no intymnie zatem pewnie...
...a z innej beczki mistykiem szyszynki się stałem [oj skąd to, a skąd to, oj, oj] i latemu o eksterioryzacji zagajać będę, bo to szyszynki brać przednia, a raczej tylnia, jak pomyśleć, że szyszynka 6, a 7 trza rozbudzić i dopiero rozpętać burzę latania wewtem i wewtamten

Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #6 : Sobota, 3 Lipiec 2010, 23:15 »

Holender, z jednej strony korci mnei strasznie, zeby powiedziec, bo to bylo dziwne naprawde, ale z drugiej---jak to opowiem, to juz nie bedzie takie niesamowite.  Co?
Ach, ten konflikt, palacy konfikt...Jestem czlowiekiem rozdartym! XD
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #7 : Niedziela, 4 Lipiec 2010, 00:44 »

konflikt znany od dawien dawna, ale przypomina mi to naszą rozmowę-czy aby z tego co piszesz nie przemawia, że tylko sam ze sobą człowiek jest w stanie dogadać się wychodząc na wyższy poziom, czy aby podzielenie się doprowadza do profanum z poziomu [jeśli tylko własne] sacrum?

Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #8 : Niedziela, 4 Lipiec 2010, 22:35 »

Nie zawsze. Choc ja mam szczescie znac jedna osobe, z ktora takie rozmowy sa mozliwe (i nie jest to moje drugie ja XD), to jednak jest to zarowno az, jak i tylko jedna osoba :/
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #9 : Niedziela, 11 Lipiec 2010, 11:15 »

u mojego wujostwa ta wiosce powiadało się tak: "sen-mara, Bóg-wiara", co miało wyrażać zkatolicyzowaną  formę realizmu, a mimo to pamiętam częste przypadki, gdy któraś z ciotek budząc się, "przepowiadała" przyszłość na podstawie swego snu [na ile to się sprawdzało lub nie-nie pamiętam, choć musiały zdarzać się trafne dywinacje, bowiem pamiętam doskonale, gdy ciocia wybuchał swoim:"a nie mówiłam" nie raz]
w mieście zaś bujny rozwój notowały wszelkiej maści senniki
grunt zatem miałem aby czymś takim się zająć-muszę przyznać, że dość szybko zainteresowanie to minęło mi
pozostała jednak pamięć pewnego snu, po którego opowiedzeniu cioci, przeraziłem się nie lada
ciocia powiedziała, że to wróży śmierć kogoś znajomego-śniły mi się mianowicie wypadające zęby
nie zapadłoby mi to w pamięć, gdyby nie to, że w trzy dni później zmarł ojciec mojego serdecznego kolegi
przypadek powiedzieć można-probabilistyka zwykła
od tamtej pory, sen podobnej treści śnił mi się jeszcze dwa razy-za każdym, śmierć spotykała kogoś z bliskich mi osób
w mieście milionowym, tysiąc osób mieć może taki sen i jeden na ten tysiąc sprawdzić się może-co oczywiście nie przesądza o tym, że sen jest proroczy, gdy jednak stanie się tak raz drugi i trzeci, człek zaczyna myśleć, że jednak jest wybrany-to w skrócie tłumaczenie Lema ze "śledztwa" lub "kataru"-tak też sobie tłumaczę to zjawisko, ale dlaczego o tym piszę?
bowiem tej nocy nawiedził mnie sen ów po raz kolejny...

Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #10 : Poniedziałek, 12 Lipiec 2010, 10:23 »

Ja Cie praktycznie nei znam!  Język *to tak na zas...*

No dobra. Wtedy przysnily mi sie Siostry Ciszy  Niezdecydowany
Nie mialam pojecia, co to znaczy, choc sen byl cholernie przerazajacy i grozny.
I potem sprawdzilam, ze Siostry Ciszy to postacie ze swiata jakiejs gry, w ktora nigdy nie gralam XD WTF..?!
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #11 : Poniedziałek, 12 Lipiec 2010, 10:35 »

sœurs du silence-polecam zatem poszukać na stronach francuskich

Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #12 : Poniedziałek, 12 Lipiec 2010, 17:05 »

Sprawdzilam strony po angielsku, jako ze francuskim nie wladam.
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #13 : Poniedziałek, 12 Lipiec 2010, 18:37 »

wspominałaś o tym...mimo to polecam francuski...choćby intuicyjny

Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #14 : Poniedziałek, 12 Lipiec 2010, 23:38 »

Naprawde, jakkolwiek to zagadkowe, francuski jest jednym z tych jezykow, ktorych nie przetwarzam intuicyjnie. Po prostu patrze nan jak na ciag przypadkowych liter powstalych, kiedy kot sie przeszedl po klawiaturze -_-
Juz suahili mial dla mnie wiecej sensu, bo tam przynajmniej same dzwieki kojarza sie z tym, co oznaczaja XD
Ale dzieki za rade Uśmiech

PS. Chyba ze sie trafiaja slowa znane mi z innych jezykow Duży uśmiech Ale to: `Toutefois, les claviers français ne permettent souvent pas de la saisir : l’apostrophe dactylographique (en forme de coin vertical orienté vers le bas) est donc très souvent présente dans les textes français`? Chomik na koksie wyrwal murom zeby krat i szaleje po klawierce!  \(>o<)/
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 12 Lipiec 2010, 23:45 wysłane przez Mari » Zapisane
Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]