LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

La bêtise humaine est la seule chose qui donne une
|
 |
« : Poniedziałek, 21 Czerwiec 2010, 21:37 » |
|
pomyślałem sobie, że skoro śpiąc spędzamy około 1/4 swego życia [ci, którym poszczęściło się w życiu poświęcają go więcej], a z tego dość znaczną część śnimy, to warto poświęcić i tej "dyscyplinie" choćby jeden mały wątek [pomijam ozdrowieńczy czy też psychologiczny aspekt snów bowiem jest on oczywisty-przynajmniej dla tych, którzy bywają u psychoanalityków i płacą za to ogromne pieniądze]. i choć Mrożek w swej sztuce "Vaclaw" przestrzegał: ludzie! nie opowiadajcie swych snów, bowiem kiedyś do władzy dojdą freudyści!, to postanowiłem na początek podzielić się jednym z moich ostatnich
o ile sny o lataniu towarzyszą mi od dziecka [ o ile nie jeszcze wcześniej się zaczęły], o tyle ostatnio śniłem o lataniu, ale w kosmosie fikałem piękne koziołki zza orbity naszego Księżyca i Ziemia wydawała się maleńka niczym ten balon w filmie Sir Charlesa "Charliego" Spencera Chaplina "Dyktator" trudno oddać atmosferę snu w ogóle, a tym bardziej wyobrażenie w śnie przestrzeni nieogarnionej i przepięknej-ważniejsze dla mnie było to, że zbudziłem się wypoczęty i cudownie radosny
teraz co do samego tytułu-jako, że eksterioryzacja jest czymś, co w pewnej mierze mnie dotyczy, to NES ma właśnie odniesienie do niej, bowiem nie jest to sen, w sensie stricte, ale jednak podczas snu występuje to tyle wstępu-może dacie skusić się na pogaduszki w tym temacie
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #1 : Poniedziałek, 21 Czerwiec 2010, 22:05 » |
|
Niestety, nie lubie, jak ktos mi opowiada swoje sny  To tak, jak sluchac opowiesci z cudzej sesji RPG- nie wciaga tak, jak uczestnika gry, zeby ujac to najdelikatniej  Pardonsik tedy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pajret
Bojownik za Eris

Why is the rum always gone?!
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wtorek, 22 Czerwiec 2010, 10:13 » |
|
Ja mam tylko jakieś zjebane sny, przyjemne to rzadkość, większość nadaje się jako scenariusz do horroru lub w ogóle nie nadaje, bo jest realistyczna i okropna. Nie lubię swoich snów, dlatego sypiam mało, wolę dobić się siedząc do 4 nad ranem i czytając ebooka a potem paść na pysk, niż kłaść spać.
|
|
|
|
|
|
If you`re not livin` on the edge, you`re taking too much fuckn` space! Thou shalt not weigh more than thy refrigerator
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #3 : Niedziela, 27 Czerwiec 2010, 11:37 » |
|
miałem na myśli nie tylko sny, a może właściwie nie koniecznie sny, a doznania wokół senne, które nie zawsze da się wyjaśnić w prosty sposób, zdarzenia, które widziane przez pryzmat innych oczu niż nasze własne, mogą nabrać zupełnie ciekawszej wymowy to rzeczywiście może być dość intymne czasami... dlatego zapodałem eksterioryzację
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #4 : Poniedziałek, 28 Czerwiec 2010, 09:07 » |
|
No macie, jestem najlepszym dowodem na to, ze jak czlowiek sie zarzeka, Eris zakasuje rekawy XD Po Kupalnocce mialam sen, bardzo chaotyczny i bogaty, jak to w pijackiej malignie, ale jego ostatnia czesc byla bardzo dziwna, bo pamietam ja wyraznie i padla tam nazwa, ktorej nie pamietam, zebym kiedykolwiek poznala w realu, a juz na pewno- wiedziala, co oznacza. Wlasnie przegooglalam; po polsku nic nie wyszlo, ale po angielsku- owszem. Tyle, ze ja snilam o tej polskiej wersji. I jasne, to pewnie podswiadomosc, musialam kiedys o tym uslyszec, itd, ale jednak jest to dosc niesamowite.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #5 : Piątek, 2 Lipiec 2010, 23:57 » |
|
a jakie to słowo? a co to? a było? no intymnie zatem pewnie... ...a z innej beczki mistykiem szyszynki się stałem [oj skąd to, a skąd to, oj, oj] i latemu o eksterioryzacji zagajać będę, bo to szyszynki brać przednia, a raczej tylnia, jak pomyśleć, że szyszynka 6, a 7 trza rozbudzić i dopiero rozpętać burzę latania wewtem i wewtamten
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #6 : Sobota, 3 Lipiec 2010, 23:15 » |
|
Holender, z jednej strony korci mnei strasznie, zeby powiedziec, bo to bylo dziwne naprawde, ale z drugiej---jak to opowiem, to juz nie bedzie takie niesamowite.  Ach, ten konflikt, palacy konfikt...Jestem czlowiekiem rozdartym! XD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #7 : Niedziela, 4 Lipiec 2010, 00:44 » |
|
konflikt znany od dawien dawna, ale przypomina mi to naszą rozmowę-czy aby z tego co piszesz nie przemawia, że tylko sam ze sobą człowiek jest w stanie dogadać się wychodząc na wyższy poziom, czy aby podzielenie się doprowadza do profanum z poziomu [jeśli tylko własne] sacrum?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #8 : Niedziela, 4 Lipiec 2010, 22:35 » |
|
Nie zawsze. Choc ja mam szczescie znac jedna osobe, z ktora takie rozmowy sa mozliwe (i nie jest to moje drugie ja XD), to jednak jest to zarowno az, jak i tylko jedna osoba :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #9 : Niedziela, 11 Lipiec 2010, 11:15 » |
|
u mojego wujostwa ta wiosce powiadało się tak: "sen-mara, Bóg-wiara", co miało wyrażać zkatolicyzowaną formę realizmu, a mimo to pamiętam częste przypadki, gdy któraś z ciotek budząc się, "przepowiadała" przyszłość na podstawie swego snu [na ile to się sprawdzało lub nie-nie pamiętam, choć musiały zdarzać się trafne dywinacje, bowiem pamiętam doskonale, gdy ciocia wybuchał swoim:"a nie mówiłam" nie raz] w mieście zaś bujny rozwój notowały wszelkiej maści senniki grunt zatem miałem aby czymś takim się zająć-muszę przyznać, że dość szybko zainteresowanie to minęło mi pozostała jednak pamięć pewnego snu, po którego opowiedzeniu cioci, przeraziłem się nie lada ciocia powiedziała, że to wróży śmierć kogoś znajomego-śniły mi się mianowicie wypadające zęby nie zapadłoby mi to w pamięć, gdyby nie to, że w trzy dni później zmarł ojciec mojego serdecznego kolegi przypadek powiedzieć można-probabilistyka zwykła od tamtej pory, sen podobnej treści śnił mi się jeszcze dwa razy-za każdym, śmierć spotykała kogoś z bliskich mi osób w mieście milionowym, tysiąc osób mieć może taki sen i jeden na ten tysiąc sprawdzić się może-co oczywiście nie przesądza o tym, że sen jest proroczy, gdy jednak stanie się tak raz drugi i trzeci, człek zaczyna myśleć, że jednak jest wybrany-to w skrócie tłumaczenie Lema ze "śledztwa" lub "kataru"-tak też sobie tłumaczę to zjawisko, ale dlaczego o tym piszę? bowiem tej nocy nawiedził mnie sen ów po raz kolejny...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #10 : Poniedziałek, 12 Lipiec 2010, 10:23 » |
|
Ja Cie praktycznie nei znam!  *to tak na zas...* No dobra. Wtedy przysnily mi sie Siostry Ciszy  Nie mialam pojecia, co to znaczy, choc sen byl cholernie przerazajacy i grozny. I potem sprawdzilam, ze Siostry Ciszy to postacie ze swiata jakiejs gry, w ktora nigdy nie gralam XD WTF..?!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #11 : Poniedziałek, 12 Lipiec 2010, 10:35 » |
|
sœurs du silence-polecam zatem poszukać na stronach francuskich
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #12 : Poniedziałek, 12 Lipiec 2010, 17:05 » |
|
Sprawdzilam strony po angielsku, jako ze francuskim nie wladam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #13 : Poniedziałek, 12 Lipiec 2010, 18:37 » |
|
wspominałaś o tym...mimo to polecam francuski...choćby intuicyjny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #14 : Poniedziałek, 12 Lipiec 2010, 23:38 » |
|
Naprawde, jakkolwiek to zagadkowe, francuski jest jednym z tych jezykow, ktorych nie przetwarzam intuicyjnie. Po prostu patrze nan jak na ciag przypadkowych liter powstalych, kiedy kot sie przeszedl po klawiaturze -_- Juz suahili mial dla mnie wiecej sensu, bo tam przynajmniej same dzwieki kojarza sie z tym, co oznaczaja XD Ale dzieki za rade  PS. Chyba ze sie trafiaja slowa znane mi z innych jezykow  Ale to: ` Toutefois, les claviers français ne permettent souvent pas de la saisir : l’apostrophe dactylographique (en forme de coin vertical orienté vers le bas) est donc très souvent présente dans les textes français`? Chomik na koksie wyrwal murom zeby krat i szaleje po klawierce! \(>o<)/
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 12 Lipiec 2010, 23:45 wysłane przez Mari »
|
|
|
|
|
|