Ianus
Bojownik za Eris

Jesteś Fendersonem!
|
 |
« Odpowiedz #15 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 22:47 » |
|
Uważam, że odwrotnością od bycia dobrym dyskordianinem, jest bycie nadętym, a przynajmniej nadętym nie dla żartu - to taki luźny komentarz w nieznanym kierunku xD Mamy już ambasadora, najwyższa pora na wielkiego koniuszego koronnego i mistrza ceremonii!
Ave Eris! All Hail Orgie!
|
|
|
|
|
|
Człowiek musi coś mówić, żeby nie wyjść z wprawy. Trzeba mieć sprawnie funkcjonujące narządy głosowe, na wypadek, gdyby się miało coś naprawdę ważnego do powiedzenia. - Kurt Vonnegut
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

La bêtise humaine est la seule chose qui donne une
|
 |
« Odpowiedz #16 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:02 » |
|
to taki mały matematyczny problemik zatem mnie się nasunął był: jak wiadomo z matematyki, odwrotnością liczby x, jest taka liczba y, gdy xy=1 [przykład: dla liczby 2, odwrotnością będzie 1/2]; dla tej samej liczby [2] przeciwieństwem jest -2, co zatem jest przeciwieństwem dobrego [sic!] dyskordianina?
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Ianus
Bojownik za Eris

Jesteś Fendersonem!
|
 |
« Odpowiedz #17 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:07 » |
|
Całka urojona ze złego?
|
|
|
|
|
|
Człowiek musi coś mówić, żeby nie wyjść z wprawy. Trzeba mieć sprawnie funkcjonujące narządy głosowe, na wypadek, gdyby się miało coś naprawdę ważnego do powiedzenia. - Kurt Vonnegut
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #18 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:12 » |
|
halo halo-to nie zgadywanka! to problem logiczny lub logistyczny [jak kto woli]
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #19 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:12 » |
|
Hmmm.. Na tematy matematyczne nie będę się wypowiadał.
"Dobro" i "zło" to pojęcia wartościujące i niepoliczalne. Nazwanie dyskordianina "dobrym", lub "złym" jest proste. Obrona te tezy może być, natomiast niemożliwa. Jak wiadomo poza pojęciami "chaos" i "porządek" funkcjonują również ich przymiotniki "erystyczny" i "anerystyczny". Więc zarówno chaos, jak i porządek możemy w pewnej formie i przypadkach postrzegać, jako dobro (lub zło). I tutaj zaczyna się dylemat.
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #20 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:14 » |
|
eh.chciałem to zostawić na deser , ale mnie uprzedziłeś
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ianus
Bojownik za Eris

Jesteś Fendersonem!
|
 |
« Odpowiedz #21 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:26 » |
|
Jeśli chodzi o dziedzinę dyskordian to na pewno są to wszystkie liczby urojone, można pominąć zbiór liczb rzeczywistych, oprócz 23, 5...2...3....28, 18, 46.... obliczenia mogą trochę potrwać...
Eris jest odwrotnością Aneris, przyjmując, że Eris reprezentuje dyskordianin dobry (E), a Aneris dyskordianin zły (A), to A = 1/E, można też przyjąć dokładnie odwrotnie, w końcu to jak wyżej - względne. Aneris jest też przeciwieństwem Eris, a więc A = -E, czyli A = {1/E, -E}. zaznaczam, że dziś przez jakieś 3 minuty zastanawiałem się nad tym ile to jest 4 razy 5.
A przeciwieństwem dobrego dyskordianina jest -dobry dyskordianin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #22 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:45 » |
|
to bardzo inspirujące mnie bowiem natchnęło natentychmiast do: E=mc kwadrat, gdzie E jest Eris [ a jakże!] m-masa piwa i c-częstość jego picia z tego prosty wniosek:nie ważne jakimi pojemnościami należy się leczyć, a jedynie częstotliwość owego spożywania ma zasadniczy charakter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ianus
Bojownik za Eris

Jesteś Fendersonem!
|
 |
« Odpowiedz #23 : Wtorek, 15 Czerwiec 2010, 23:59 » |
|
Cholera, to ma sens... nie wiem, czy to dobrze, ale i tak brzmi genialnie - to może zrewolucjonizować dotychczasową wiedzę na temat Eris, bardzo niepokojący jest brak hot-dogów w tym równaniu, czyżby pokolenia dyskordian myliły się? A może m odnosi się zarówno do masy piwa, jak i hot-dogów, tylko czy trzeba układać proporcje, czy wystarczy suma ich mas?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #24 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 00:08 » |
|
na szczęście istnieje tzw stała Planck'a [spłodził on ich kilka, a raczej odkrył], która mówi, że suma wszystkich hot-dogów musi być stała i równa we wszechświecie zatem to mamy z głowy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Conte Comico
Dyskordianin

Conte Comi©
|
 |
« Odpowiedz #25 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 00:31 » |
|
Czyli, gdy zjadamy hot-doga ktoś montuje kolejnego. To musi być stała.  Troche poza tematem (i bez jatrzenia sporow). Widze, ze Chao kolejny raz zabrało się za likwidowanie zawartości forum 9nie wiem kiedy, prawie tam nie zagladam). Dobrze, że na nim nie pisałem. Po kiego grzyba pisac, jesli potem wszystko idzie w piach?
|
|
|
|
|
|
POWIADAM WAM: TRZEBA MIEĆ W SOBIE ZAWSZE CHAOS, BY DAĆ POCZĄTEK TAŃCZĄCEJ GWIEŹDZIE! - Nietzsche
|
|
|
Akp. Baarthus
Pożeracz Jabłuszek

|
 |
« Odpowiedz #26 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 00:51 » |
|
Och. Pokaż mi gdzie cokolwiek oprócz spamu zostało usunięte z Areny Eryzyjskiej? Wszystko zostało dokładnie zarchiwizowane w Szufladzie "O", założonej przez samego Ho Szi Zena...
|
|
|
|
|
|
Hail Eris!
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #27 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 02:34 » |
|
Mamy już ambasadora, najwyższa pora na wielkiego koniuszego koronnego i mistrza ceremonii!
Ja moge byc podczaszym. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Conte Comico
Dyskordianin

Conte Comi©
|
 |
« Odpowiedz #28 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 22:53 » |
|
Och. Pokaż mi gdzie cokolwiek oprócz spamu zostało usunięte z Areny Eryzyjskiej? Wszystko zostało dokładnie zarchiwizowane w Szufladzie "O", założonej przez samego Ho Szi Zena...
Bardzo przepraszam. Faktycznie stara wersja forum pozostała, czego nie zauważyłem. Zbyt pochopnie to napisalem. Zwracam honor i pozdrawiam! 
|
|
|
|
|
|
POWIADAM WAM: TRZEBA MIEĆ W SOBIE ZAWSZE CHAOS, BY DAĆ POCZĄTEK TAŃCZĄCEJ GWIEŹDZIE! - Nietzsche
|
|
|
|