Akp. Baarthus
Pożeracz Jabłuszek

|
 |
« Odpowiedz #150 : Czwartek, 8 Lipiec 2010, 08:29 » |
|
to dość niefortunne określenie "polityczna wolność" -wydaje się [myślę, że nie tylko mnie] , że to wewnętrznie sprzeczne, choć rozumiem co miałeś na myśli
Dokładnie. Polityczna czy społeczna wolność jest możliwa tylko na bezludnej wyspie  O, ciekawe, jak napisałam to samo kilka stron temu, to zalecałeś mi medytacje. Czyżby nie była tak zajebiście skuteczna? Wewnętrzne wyzwolenie =/= polityczna i społeczna wolność. Tym razem radzę jeszcze coś innego: zapisz się na kurs czytania ze zrozumieniem 
|
|
|
|
|
|
Hail Eris!
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

i don't need sex, my government fucks me everyday!
|
 |
« Odpowiedz #151 : Piątek, 13 Sierpień 2010, 14:28 » |
|
Bronisław Komorowski, pełniąc jeszcze funkcję marszałka Sejmu, nie zgodził się na obywatelską zbiórkę podpisów pod ustawą legalizującą posiadanie niewielkich ilości narkotyków. Projekt, którego autorami byli organizatorzy Marszu Wyzwoleni Konopi (parady zwolenników legalizacji marihuany i haszyszu), przewidywał również legalizację uprawiania na własne potrzeby konopi, z których wytwarza się marihuanę i haszysz, Pod koniec maja organizatorom marszu udało się zebrać tysiąc podpisów, które są wymagane do zgłoszenia wniosku. Inicjatywa wpłynęła do marszałka Komorowskiego na tydzień przed pierwszą turą wyborów prezydenckich, lecz ten wytknął wnioskowi błędy formalne. Zgoda marszałka Sejmu jest konieczna, aby móc zacząć zbierać 100 tysięcy podpisów niezbędnych do skierowania projektu ustawy do Sejmu. Komorowski nie wyraził jednak zgody. koment??? ...otóż i otwarty umysł!!!
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Pajret
Bojownik za Eris

Why is the rum always gone?!
|
 |
« Odpowiedz #152 : Sobota, 14 Sierpień 2010, 13:11 » |
|
Stary gajowy, cudów nie ma oczekiwać:) Zawsze powtarzam, ze jesteśmy sto lat za murzynami... 
|
|
|
|
|
|
If you`re not livin` on the edge, you`re taking too much fuckn` space! Thou shalt not weigh more than thy refrigerator
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #153 : Sobota, 14 Sierpień 2010, 19:05 » |
|
to jeszcze jedno: co zabawniejsi internauci prześcigają się w pewnej statystyce, a mianowicie, sprawdzają [ nie wiem na ile to jest rzetelne ] w miejscowościach dotkniętych katastrofami [powodzie, piorunobicia itp ] jaki procent głosował ludności na komorowskiego i okazuje się, że we wszystkich [czyli tych, które podają -nie ja robię te statystyki więc ręczyć za nie nie mogę lecz podaję to w ramach zabawy ] wygrywał właśnie obecny prezio i to wszędzie znacznie powyżej 60% koment- kara bozia
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #154 : Czwartek, 19 Sierpień 2010, 23:47 » |
|
To wynika z tego, ze ludzie ciągle wierzą w demokrację, boskie istoty, ufo albo inne abstrakcje...
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #155 : Piątek, 20 Sierpień 2010, 18:55 » |
|
z tymi boskimi istotami to przesadziłeś, bowiem sam się takową poczuwam - przynajmniej od czasu do czasu - co do reszty zgadzam się w całej rozciągłości...no może z wyjątkiem jeszcze ufo - w końcu wszyscy jesteśmy kosmitami
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #156 : Piątek, 20 Sierpień 2010, 22:39 » |
|
i jeszcze jeden kwiatek do ogródka: Radio Erewań wiecznie żywe „Drogie radio! Czy jest prawdą, że w Warszawie przed pałacem prezydenckim ma stanąć pomnik upamiętniający ofiary tragedii smoleńskiej? Radio odpowiada: Tak, to prawda, tylko nie w Warszawie, a w Ossowie, i nie przed pałacem prezydenckim a na Polakówej Górce, a uczci nie ofiary tragedii smoleńskiej, lecz sołdatów bolszewickich. I oczywiście będzie to krzyż - krzyż prawosławny.” warto jednak przeczytać całość tutaj: http://prawica.net/opinie/22990
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jezebel
Moderator Globalny
Bojownik za Eris

|
 |
« Odpowiedz #157 : Czwartek, 23 Wrzesień 2010, 23:01 » |
|
"W porozumieniu z premierem jest już przygotowywana strategia naszego wyjścia z NATO." Bronisław Komorowski w trakcie kampanii prezydenckiej 2010.  Wpadłam dziś na taki kwiatek i ubawiłam się setnie (chodziło oczywiście o Afganistan). "Jego Nieistotność" jak zwykle jedną nogą w równoległych światach...
|
|
|
|
|
|
Nad ranem wyciągamy siekierę snu. Odrąbujemy głowę myślom. Reszta trzepoce skrzydłami trzepoce skrzydłami - Zasypiamy z krzykiem.
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #158 : Wtorek, 12 Październik 2010, 19:37 » |
|
nie do końca to związane z wyborami, o których w nagłówku, ale też i tamte wybory za nami, a zawsze jakieś przed nami, to też zapodaje dwa linki, które w jakiś sposób z nimi się łączą: http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20101006&typ=my&id=my11.txthttp://mykrak.com/wordpress/list-jaroslawa-rymkiewicza/fragmencik dla tych, którzy nie zechcą przeczytać powyższych linków: Widząc, z jakim entuzjazmem komentatorzy TVN pokazują 2,8 tys. osób obecnych na tym kongresie, pomyślałam, że liczą członków swojej partii. Koncernowi ITI udało się stworzyć własnych widzów, emocjonalnie uzależnionych od medialnego sposobu opisywania świata. TVN ma też swoich polityków i swoich ekspertów, a teraz powołuje do życia swoją partię polityczną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #159 : Niedziela, 6 Marzec 2011, 21:23 » |
|
zagadka: „Proszę wskazać inny kraj w Europie, w którym w ostatnim 20-leciu trzech szefów dyplomacji, Meller, Rotfeld i Geremek, było żydowskiego pochodzenia, jeden ma honorowe obywatelstwo Izraela, a obecny ma żonę Żydówkę.” W trakcie rządowej wizyty izraelskie media zaczęły pisać jakoby dziadek Donalda Tuska również był Żydem: http://hotnews.pl/artswiat-1263.htmlCoraz bardziej dojmującym staje się pytanie: czy w okolicach Warszawy jest jeszcze ktoś kto nie jest Żydem? I czy dziadek słońca peru był żydem kolaborującym z wermachtem?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #160 : Niedziela, 6 Marzec 2011, 21:55 » |
|
To wszystko są żydzi, naziści, komuniści i cykliści. To z pewnością ich wina! Poziom tej propagandy (czarnego pr) jest poniżający nie tylko dla ofiar, ale też samych autorów. Do prymitywizmu środowisk "radiomaryjnych" można było już się przyzwyczaić. Niestety ta zaraza intelektualna rozszerza się na inne grupy sejmowe. Na potrzeby nowej szopki prezentowanej za publiczne pieniądze postanowiłem stworzyć wątek Wybory 2011.
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #161 : Niedziela, 6 Marzec 2011, 22:30 » |
|
to że się bydlaki obrzucają błotem, to wcale mi nie przeszkadza, bo na to zasługują, gorzej, że robią to za publiczne pieniądze jak dokopię się wreszcie do piwnicy, gdzie siedzi przysypany mój kumpel z czasów drugiej wojny światowej i wraz z nim poczujemy w rękach znów steny, to pomaszerujemy na wiejską- tyle roboty przed nami, ale szczęście, że steny biją celnie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #162 : Poniedziałek, 7 Marzec 2011, 19:56 » |
|
(...) ale szczęście, że steny biją celnie
To jakiś dobry egzemplarz się trafił. Brzydkie, celne dość względnie... pamiętaj aby nie trzymać za magazynek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #163 : Poniedziałek, 7 Marzec 2011, 20:11 » |
|
STENY BIJĄ CELNIE - Stanisław M. Jankowski -co prawda to literatura piękna i historyczna, ale na tym opieram swój optymizm, bo na tym tytule [nigdy nie czytałem książki] wychowywałem się ze stenem zrobionym z patyka [ ilu hitlerowców nim wybiłem, to nie zliczysz!!!]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #164 : Wtorek, 8 Marzec 2011, 21:02 » |
|
Sten to tylko prosty pistolet maszynowy. Do celnego bicia trzeba było sobie z patyków zrobić Ur ppanc wz.35 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|