Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #15 : Sobota, 12 Czerwiec 2010, 02:51 » |
|
Szybka kalkulacja ( Cthulu+Rlyeh+pod wodą+może być gdziekolwiek+może to nasze morze+mieszkam rzut ogryzkiem odeń= będę na liście pierwszych dań Przedwiecznych ) każe mi uczynić na przekór panującym tutaj nastrojom wyborczym. Nyarlathotep też nie ma co liczyć na mój wdzięczny głos 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #16 : Niedziela, 13 Czerwiec 2010, 16:59 » |
|
Cthulhu to naprawdę dobry kandydat. Może nas zje po wyborach, ale lepiej dać się zjeść raz, niż oddawaćpijawkom swoją krwawicę przez kilkadziesiąt lat.  Zainteresowani, oraz niezdecydowani mogą obejrzeć filmik wyborczy: Głosuj na Cthulhu
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #17 : Niedziela, 13 Czerwiec 2010, 18:30 » |
|
Na szczęście ja jestem zdecydowana NIE głosować na Cthulu  Chociażby dlatego, że to już mainstream, czyli niezbyt w duchu Dyskordii 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #18 : Niedziela, 13 Czerwiec 2010, 18:52 » |
|
Chociażby dlatego, że to już mainstream, czyli niezbyt w duchu Dyskordii  Myślę, że jednak Cthulhu jest bardziej subkulturowy, niż mainstreamowy. Większość zjadaczy chleba z masłem, sere i kawałkiem pomidora nie czytało Necronomiconu. Co więcej wiarygodne wydanie Necronomiconu jest prawdopodobnie w posiadaniu kościoła katolickiego, przez co praktycznie niedostępne. Co innego, gdyby mniejszym złem było głosowanie na Jezusa albo Dodę.
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

La bêtise humaine est la seule chose qui donne une
|
 |
« Odpowiedz #19 : Niedziela, 13 Czerwiec 2010, 19:46 » |
|
najważniejsze wydaje się pytanie:jaką metodą będziemy wybierać metodę głosowania? a na kogo i w jakim celu, staje się wtórne
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Mari
Obrońca Eris

|
 |
« Odpowiedz #20 : Niedziela, 13 Czerwiec 2010, 23:18 » |
|
Chociażby dlatego, że to już mainstream, czyli niezbyt w duchu Dyskordii  Myślę, że jednak Cthulhu jest bardziej subkulturowy, niż mainstreamowy. Większość zjadaczy chleba z masłem, sere i kawałkiem pomidora nie czytało Necronomiconu. Co więcej wiarygodne wydanie Necronomiconu jest prawdopodobnie w posiadaniu kościoła katolickiego, przez co praktycznie niedostępne. Co innego, gdyby mniejszym złem było głosowanie na Jezusa albo Dodę. Niestety, Cthulu zaludnił sieć, fora, et labora  Gdzie się nie ruszę- przygody Lil' Cthulhu, demoty z Cthulhu, koszulki z Cthulhu... Boleję nad tym bardzo, bo ja nie lubię prozy Lovecrafta- ja ją CZCZĘ. A mainstream przedmiotom kultu szkodzi, vide chrześcijaństwo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #21 : Niedziela, 13 Czerwiec 2010, 23:30 » |
|
Boleję nad tym bardzo, bo ja nie lubię prozy Lovecrafta- ja ją CZCZĘ.
W jednym z wydań ZC był napis (przepraszam, może się machnę bo z pamięci piszę, lecz sens zachowam) "Howard P. Lovecraft - pisarz, nauczyciel, dżentelmen." Faktem jest, że mit Cthulhu jest deprecjonowany do "potworka z mackami". Nie zmienia to faktu, że większość ludzi nie ma o całej sprawie zielonego pojęcia i nawet na mainstreamowy wizerunek zazwyczaj nie trafia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #22 : Poniedziałek, 14 Czerwiec 2010, 15:56 » |
|
Pogadankę o kandydaturze Cthulhu możemy rozwijać w specjalne na ten cel utworzonym wątku " Cthulhu na prezydenta!". Ave 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Conte Comico
Dyskordianin

Conte Comi©
|
 |
« Odpowiedz #23 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 00:21 » |
|
Odchodząc od tematyki wielkiego C (osobnego wątku sie dorobił). te wybory przypominają farse. Czułe słówka, usmiechniete ryje i zero konkretow. A gdzie program polityczny?
|
|
|
|
|
|
POWIADAM WAM: TRZEBA MIEĆ W SOBIE ZAWSZE CHAOS, BY DAĆ POCZĄTEK TAŃCZĄCEJ GWIEŹDZIE! - Nietzsche
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #24 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 00:32 » |
|
ależ ależ! polityka to przecież nie programy czy jakieś pomysły na cokolwiek to lansowanie się i sobie podobnych aby do żłobu -nie różni się niczym od wyborów miss-to ciągłe udawanie, że daje się dupy z przyjemnością dla jakiegoś wyższego[wyimaginowanego i nierealnego] celu
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #25 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 08:36 » |
|
Panienki walczące o tytuł miss opowiadają farmazony o ochronie środowiska, końcu wojen i likwidacji głodu na świecie. To wszystko za kiczowatą koronę (szarfa i bukiet kwiatów w zestawie), samochód, roczną pensyjkę, kilka zagranicznych wycieczek i szansę na zostanie nałożnicą bogatego buca.
Politycy walcząc o stołek prezydenta opowiadają w zasadzie tylko o sobie (jestem fajny, godny zaufania, kocham ten kraj). W zamian pięć lat niezłej pensji, sporo luksusu, więcej wycieczek od miss, rezydencje państwowe itp. Do tego trochę realnej władzy w państwie.
W ty porównaniu bajer kandydatek na miss jest lepszy, korzyści jakie mogą z niego wyciągnąć zacznie niższe. W estetyce i powierzchowności różnice również są znaczne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #26 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 10:07 » |
|
oszywiście chodziło mi o schemat tylko, skala jest nieco inna i efekty znacznie bardziej opłakane w wypadku polityków a teraz coś pod to: feministki i różnej maści stowarzyszenia kobiece [uczciwie trzeba przyznać, że nie wszystkie] żądają parytetu w polityce, a gdyby tak zażądać parytetu w wyborach miss świata na ten przykład? żadnych estetycznych korzyści z tego nie widzę, ale ile śmiechu by było
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #27 : Czwartek, 17 Czerwiec 2010, 11:56 » |
|
Coś w temacie: Nowy spot wyborczy Bronisława KomorowskiegoPS: Nie prowadzę agitacji za, ani przeciw jakiemuś kandydatowi. Wszyscy mnie grzeją równo, może poza Cthulhu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #28 : Czwartek, 17 Czerwiec 2010, 12:04 » |
|
jeżeli zaś chodzi o mnie, to oczywiście, że jak mnie ktoś spyta czy prowadzę agitację przeciw komuś, to odpowiadam konkretnie:tak, a konkretnie przeciw wszystkim...i wcale nie tylko kandydatom na prezia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #29 : Czwartek, 17 Czerwiec 2010, 12:10 » |
|
Przeciwko mnie też? Chlip...  PS: Zanim stwierdzicie, że prowadzę agitację za Komorowskim... obejrzyjcie spot do którego wkleiłem link. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|