Czas grzmotów, 37. Chaosu 3178 [Poniedziałek, 6 Luty 2012, 08:37] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Ave Eris!

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: FSM (pastafarianizm), jako konkurencyjna religia.  (Przeczytany 1096 razy)
0 użytkowników i 1 Niewierny przegląda ten wątek.
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« : Niedziela, 30 Maj 2010, 22:04 »

Wszyscy wiemy, że dyskordianizm jest jedyną prawdziwą, słuszną i mającą przyszłość religią. Z zasady ignorujemy nieznaczące, marginalne i prymitywne pogańskie wierzenia (np. chrześcijaństwo, judaizm, islam, wiara w pieniądze, voodoo). Są religie, które choć z założenia opierają się na błędnych przesłankach, możemy tolerować. Jedną z nich jest pastafarianizm, czyli wiara w Latającego Potwora Spaghetti. My wiemy, że czczony przez pastafarian bożek jest jedynie zeszłotygodniowym obiadem Eris. Dajmy wyznawcom FSM szansę, to może pewnego dnia przejrzą na oczy i poznają prawdę.

Święte prawa pastafarianizmu (nędzna podróba dyskordiańskiego pentachłamu)

Osiem "Naprawdę wolałbym, żebyś nie"

1. Naprawdę wolałbym, żebyś nie zachowywał się jak jakiś świętoszkowaty, fałszywie pobożny dupek, gdy opisujesz Mą Makaronową Doskonałość. Jeśli niektórzy ludzie nie wierzą we mnie, to trudno, nic się nie stanie. Naprawdę, nie jestem do tego stopnia próżny. Poza tym, nie chodzi o nich, więc nie zmieniaj tematu.
   2. Naprawdę wolałbym, żebyś nie używał Mojego istnienia jako narzędzia do uciskania, ciemiężenia, karania, patroszenia lub bycia złośliwym wobec innych. Nie wymagam składania ofiar, a czystość jest niezbędna jeśli chodzi o wodę pitną, a nie o istoty ludzkie.
   3. Naprawdę wolałbym, żebyś nie oceniał ludzi na podstawie tego, jak wyglądają lub jak się ubierają, jak mówią, lub... Dobra, po prostu bądź miły, OK? I wbij to do swojej tępej głowy: mężczyzna = człowiek. Kobieta = człowiek. To samo = to samo. Nikt nie jest od nikogo lepszy, chyba że mówimy o stylu. I przykro mi, ale to podarowałem kobietom i niektórym facetom, którzy widzą różnicę pomiędzy kolorem morskim a fuksją.
   4. Naprawdę wolałbym, żebyś nie zaspokajał się w sposób, który obraża ciebie albo twojego ochoczego, zgodnego, pełnoletniego i dojrzałego psychicznie partnera. Odnośnie do tych, którzy mogliby protestować - myślę, że odpowiednim wyrażeniem jest "pierdolcie się", chyba że uznają to za nieprzyzwoite. W tym wypadku mogą wyłączyć raz telewizor i iść dla odmiany na spacer.
   5. Naprawdę wolałbym, żebyś nie sprzeciwiał się fanatycznym, sadystycznym, szowinistycznym i pełnym nienawiści poglądom innych NA CZCZO. Zjedz coś, a potem zabiegaj o pierdoły.
   6. Naprawdę wolałbym, żebyś nie budował za miliony dolarów kościołów/świątyń/meczetów/kaplic dla Mojej Makaronowej Doskonałości, podczas gdy pieniądze lepiej wydać na (wybierz sam):
         1. Skończenie z biedą
         2. Leczenie chorób
         3. Życie w pokoju, namiętną miłość i obniżenie kosztów kablówki
      Może jestem złożonym węglowodanowym wszystkowiedzącym istnieniem, ale w życiu cieszą mnie proste rzeczy. Wiem lepiej. Jestem STWÓRCĄ.
   7. Naprawdę wolałbym, żebyś nie rozpowiadał ludziom wokół, że do ciebie przemawiam. Nie jesteś aż taki interesujący. Wylecz się z siebie. I mówiłem ci, żebyś kochał bliźniego, czy nie pojąłeś aluzji?
   8. Naprawdę wolałbym, żebyś nie czynił bliźniemu, co tobie miłe, jeśli miłe są ci, hm, rzeczy, które wymagają mnóstwa skóry/smaru/wazeliny. Jednak jeśli miłe jest to też tej innej osobie (zgodnie z numerem 4), zajmij się tym, zrób zdjęcia, i do diaska, załóż kondom! Naprawdę, to kawałek gumy. Gdybym nie chciał, żeby było ci przyjemnie, gdy to robisz, dodałbym ci w tym miejscu kolce albo coś.

Pamiętajmy, że dyskordianizm jest jedyną słuszną religią! Nie dajmy się zwieść pastafarianom!

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
Conte Comico
Dyskordianin
**

Conte Comi©

« Odpowiedz #1 : Poniedziałek, 31 Maj 2010, 08:53 »

To oczywiste, że Latający Potwór Spaghetti jest dawnym posiłkiem Eris, który ożył! jest na to kilka dowodów:

- pastafarianizm powstał w 2005 roku, czyli później od dyskordianizmu (1958 nie licząc odłamu starożytnego) a nawet Coterie Joker (2003)

- świętym dniem jest dla wyznawców FSM piątek, czyli nasz Dzień Radosnego Spożywania Hot-doga a jednocześnie piąty dzień tygodnia

- pastafarianie twierdzą, że ludzie wyewoluowali z piratów... Hagbard Celine (H.M., S.H.) był przemytnikiem, lecz z pewnością również piratem

Pastafarianie - nawróćcie się na jedynie słuszną religię! Mrugnięcie

POWIADAM WAM: TRZEBA MIEĆ W SOBIE ZAWSZE CHAOS, BY DAĆ POCZĄTEK TAŃCZĄCEJ GWIEŹDZIE! - Nietzsche
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

La bêtise humaine est la seule chose qui donne une

« Odpowiedz #2 : Poniedziałek, 31 Maj 2010, 09:53 »

ależ niech sobie wierzą-najpiękniejszym wcieleniem Eris wydaje się, aby każda głowa kapusty miała własną niepowtarzalną religię, co na ten czas wypadałoby aby tych religii było nieco ponad 6 miliardów [nie wliczając w to dyskordian oszywiście]

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
WujekSyfon
Bojownik za Eris

Panbuk

« Odpowiedz #3 : Czwartek, 1 Lipiec 2010, 08:43 »

Hmm, moja szyszynka wyczuwa pstafarianskiego szpiega na tym forum...

"Panowie Chaosu są wrogami Logiki, żonglerami Prawdy, rzeźbiarzami Piękna"
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #4 : Czwartek, 1 Lipiec 2010, 10:42 »

Hmm, moja szyszynka wyczuwa pstafarianskiego szpiega na tym forum...

Oni są wszędzie. Spoglądają na złowieszczo w sklepie. Najbardziej nieswojo czuję się obok półki z makaronami...

Pajret
Bojownik za Eris

Why is the rum always gone?!

« Odpowiedz #5 : Czwartek, 1 Lipiec 2010, 10:46 »

A ja dzisiaj spaghetti mam na obiad i nie czuję dyskomfortu z tym związanego.
W końcu dyskordianizm miał być nie dyskryminującym kościołem, więc co to za iście katolickie wtręty?

Pastafarianie to duchowi bracia, religia, która powstała na bazie dynamicznej niezgody na otaczającą durnotę...

If you`re not livin` on the edge, you`re taking too much fuckn` space!
Thou shalt not weigh more than thy refrigerator
WujekSyfon
Bojownik za Eris

Panbuk

« Odpowiedz #6 : Czwartek, 1 Lipiec 2010, 11:02 »

A ja dzisiaj spaghetti mam na obiad i nie czuję dyskomfortu z tym związanego.
W końcu dyskordianizm miał być nie dyskryminującym kościołem, więc co to za iście katolickie wtręty?

Pastafarianie to duchowi bracia, religia, która powstała na bazie dynamicznej niezgody na otaczającą durnotę...

Nie miał być? Ja tam tak nie uważam Język
Makaron nigdy nie bedzie mi bratem Złość

Zreszta Twoj nick jest bardzo podejrzany jak dla mnie Mrugnięcie

Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #7 : Czwartek, 1 Lipiec 2010, 11:14 »

Droga Pajret,

czy możesz przesłać nam zdjęcia swojego nosa, płatków uszu, lewego kciuka, świadectwa z piątej klasy szkoły podstawowej, oraz dzisiejszego obiadu? Chcemy się upewnić, że jesteś czystej krwi dyskordianką (zdjęcie 0,5 czystej tez możesz przesłać). Język

LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #8 : Czwartek, 1 Lipiec 2010, 11:16 »

od momentu gdy któraś z naszych pożal się Eris, prezydentowych zaczęła produkować czy też firmować makarony, przestałem je jeść...no chyba że czasem w zupie

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #9 : Czwartek, 1 Lipiec 2010, 11:22 »

Droga Pajret,

czy możesz przesłać nam zdjęcia swojego nosa, płatków uszu, lewego kciuka, świadectwa z piątej klasy szkoły podstawowej, oraz dzisiejszego obiadu? Chcemy się upewnić, że jesteś czystej krwi dyskordianką (zdjęcie 0,5 czystej tez możesz przesłać). Język
świadectwa nie widziałem, a i obiadu też-reszta jest w należytym porządku na co świadczyć mogę choć oczywiście wiem, ze takie oświadczenie nie jest konieczne

WujekSyfon
Bojownik za Eris

Panbuk

« Odpowiedz #10 : Czwartek, 1 Lipiec 2010, 11:24 »

Niechaj chaos spocznie na tych, co jak zobaczą to uwierzą Mrugnięcie

Pajret
Bojownik za Eris

« Odpowiedz #11 : Piątek, 2 Lipiec 2010, 12:25 »

Kurwa, szukam przyzwoitych zdjęć teraz.
 Duży uśmiech

Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #12 : Piątek, 2 Lipiec 2010, 12:34 »

Kurwa, szukam przyzwoitych zdjęć teraz.
 Duży uśmiech

Nie pisałem, że mają być przyzwoite. Język

Pajret
Bojownik za Eris

« Odpowiedz #13 : Piątek, 2 Lipiec 2010, 14:56 »

Szukałam słitaśnych z mejkapem, fryzurą i takimi tam precjozami, ale niestety- mam tylko strzelane znienacka, bez makijażu i z fryzurą jak po przejściu huraganu.
Ślubnych nie będę wklejać, bo to nie nasza klasa, więc...

Pajret w niecałej okazałości: Duży uśmiech

Mwahahahha

Drogowa Pajret Duży uśmiech

Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #14 : Piątek, 2 Lipiec 2010, 19:48 »

Typowo masońskie foto Język

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]