Czas grzmotów, 69. Niezgody 3178 [Poniedziałek, 21 Maj 2012, 05:04] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Kto ukradł świerszczyki Wielebnemu Magounowi proszony jest o ich zwrot.

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Akcja Wanna - Narodowy Zbiornik Retencyjny!  (Przeczytany 655 razy)
0 użytkowników i 2 Niewiernych przegląda ten wątek.
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« : Środa, 19 Maj 2010, 16:32 »

Powodzie grożą nam dość regularnie a rząd zajmuje się sobą, zamiast problemami. Brak zbiorników retencyjnych zwiększa zagrożenie powodziowe, co warto przypomnieć przy okazji czekających nas w najbliższych dniach atrakcji. Dzisiaj trafiłem na taką akcję:

Źródło: NajwiekszePorazki.pl. Akcja stworzona przez dante87
« Ostatnia zmiana: Środa, 19 Maj 2010, 22:27 wysłane przez Ex Nihilo Nihil » Zapisane

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

i don't need sex, my government fucks me everyday!

« Odpowiedz #1 : Środa, 19 Maj 2010, 17:20 »

w moim brodziku niewiele się zmieści gdy stoję pod prysznicem chociaż oczywiście mogę zatkać odpływ tyle, że w takiej sytuacji wywołam u siebie jak i sąsiadów powódź-to raz
dwa-38 milionów to gruba przesada, przecież jak policzyć małe dzieci[jasne jest, że tyle litrów się nie wlewa gdy zażywają kąpieli] , gdy policzyć ludzi, którzy nie robią tego codziennie[ wystarczy czasem wsiąść do autobusu lub tramwajki i poczuć], to całe wyliczenia diabli biorą
trzy-gdy to policzyć wsio i poprzedni wynik podzielić na dwa, to i tak wychodzi całkam pokaźna liczba-chyba zatem warto

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Jezebel
Moderator Globalny
Bojownik za Eris
*

« Odpowiedz #2 : Środa, 19 Maj 2010, 17:53 »

Można by tak z kilkoma wiadrami obrócić i wodę powodziową składować we własnej wannie  Język

Nad ranem
wyciągamy siekierę snu.
Odrąbujemy głowę myślom.
Reszta trzepoce skrzydłami
trzepoce skrzydłami -
Zasypiamy z krzykiem.
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #3 : Środa, 19 Maj 2010, 18:52 »

to się nie najgorzej wpisuje w powiedzenie mojej babci[pewnie nie tylko jej] : przelewanie wisły wiadrem

zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
Mari
Obrońca Eris
**

« Odpowiedz #4 : Środa, 19 Maj 2010, 19:30 »

Ja znam `zawracanie kijem Wisly` Chichot
Jezebel
Moderator Globalny
Bojownik za Eris
*

« Odpowiedz #5 : Środa, 19 Maj 2010, 20:56 »

'Przecedzono wodę sitem. A co ryb złowiono przy tym!'  Mrugnięcie

Nad ranem
wyciągamy siekierę snu.
Odrąbujemy głowę myślom.
Reszta trzepoce skrzydłami
trzepoce skrzydłami -
Zasypiamy z krzykiem.
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #6 : Piątek, 21 Maj 2010, 17:08 »

z tą akcją to i tak kicha bo jak usłyszałem w samym tylko Włocławku ze zbiornika co sekundę spuszcza się [sic!] 3000 metrów sześciennych wody więc nasz poziom [3 miliony] osiąga[ tylko ten zbiornik] po 1000 sekund a to jest  niespełna 17 minut

LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #7 : Sobota, 22 Maj 2010, 22:56 »

mam za to inną akcję, której jestem pomysłodawcą [nie wiem tylko kogo nią zainteresować]
tak wiele mówią o tzw globciu czyli globalnym ociepleniu w związku z emisją gazów cieplarnianych
tu trzeba nadmienić iż najbardziej wpływowym gazem cieplarnianym jest para wodna, która w ok 80% jest odpowiedzialna za podnoszenie się globalnej temperatury
ale nie o tym-skupiają się bowiem oni na dwutlenku węgla jako głównym trucicielu, którego jesteśmy producentem i oto pomysł przyszedł mi taki:
globalna "produkcja"[ produkcja w sensie fabryk itp] dwutlenku węgla, rocznie wynosi ok. 30Gt co oznacza 30 miliardów ton
chłopaki od globcia twierdzą, że żeby byli szczęśliwi, to "produkcja" ta powinna zmaleć o połowę
i tu oto mój pomysł, który uszczęśliwi ich aż w nadmiarze
człowiek [ każdy ] dziennie produkuje 0,9kg CO2
weźmy zatem takie Chiny
żyje tam ok 1,3 miliarda ludzi [liczę z grubsza], gdy to pomnożymy przez 0,9kg wyjdzie nam 1,17 miliarda ton
teraz wystarczy to pomnożyć przez 365 dni w roku i o zgrozo mamy 427 miliarda ton rocznie, a to jest aż ponad 28 raza więcej niż zakładali
rozwiązanie o tyle proste co makabryczne ale zawsze nieprawdaż?

Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #8 : Środa, 26 Maj 2010, 20:24 »

Pomysł dobry, lecz dresiarze by nam nie wybaczyli. To by oznaczało zlikwidowanie producenta tanich podrób adidasa, fila, pumy i innych marek, których nie wymienię gdyż nie znam. Co więcej produkcja oryginałów też by znacznie podupadło (co by wywołało wzrost cen).

Narodowy Zbiornik Retencyjny nie odniósł sukcesu - zalało Wrocław. To wszystko pomimo plotki o odcięciu wody i masowego napełniania wanien, wiader, misek, butelek, kanistrów, kubków, spodków, nakrętek...

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #9 : Środa, 26 Maj 2010, 23:02 »

mam za to inną akcję, której jestem pomysłodawcą [nie wiem tylko kogo nią zainteresować]
tak wiele mówią o tzw globciu czyli globalnym ociepleniu w związku z emisją gazów cieplarnianych
tu trzeba nadmienić iż najbardziej wpływowym gazem cieplarnianym jest para wodna, która w ok 80% jest odpowiedzialna za podnoszenie się globalnej temperatury
ale nie o tym-skupiają się bowiem oni na dwutlenku węgla jako głównym trucicielu, którego jesteśmy producentem i oto pomysł przyszedł mi taki:
globalna "produkcja"[ produkcja w sensie fabryk itp] dwutlenku węgla, rocznie wynosi ok. 30Gt co oznacza 30 miliardów ton
chłopaki od globcia twierdzą, że żeby byli szczęśliwi, to "produkcja" ta powinna zmaleć o połowę
i tu oto mój pomysł, który uszczęśliwi ich aż w nadmiarze
człowiek [ każdy ] dziennie produkuje 0,9kg CO2
weźmy zatem takie Chiny
żyje tam ok 1,3 miliarda ludzi [liczę z grubsza], gdy to pomnożymy przez 0,9kg wyjdzie nam 1,17 miliarda ton
teraz wystarczy to pomnożyć przez 365 dni w roku i o zgrozo mamy 427 miliarda ton rocznie, a to jest aż ponad 28 raza więcej niż zakładali
rozwiązanie o tyle proste co makabryczne ale zawsze nieprawdaż?

http://hot-dog.dyskordia.org/index.html
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata
*

« Odpowiedz #10 : Środa, 26 Maj 2010, 23:14 »

nie znam danych demograficznych, a dokładniej ilości chińczyków we Wrocławiu, ale myślę, że nawet jeśli tam są , to wolą psy zwykłe niż gorące więc efekt pochłaniania hot-dogów wraz z efektem pomniejszenia ilości chińczyków mógłby wprowadzić globalne zlodowacenie, co nie byłoby takie złe-tak dla odmiany oczywiście

Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #11 : Czwartek, 27 Maj 2010, 13:20 »

nie znam danych demograficznych, a dokładniej ilości chińczyków we Wrocławiu, ale myślę, że nawet jeśli tam są , to wolą psy zwykłe niż gorące więc efekt pochłaniania hot-dogów wraz z efektem pomniejszenia ilości chińczyków mógłby wprowadzić globalne zlodowacenie, co nie byłoby takie złe-tak dla odmiany oczywiście

Witam!

Niestety ostatnia akcja odniosła zbyt duże skutki na całym świecie. Nie spodziewałem się , że tyle osób będzie uczestniczyło w akcji przez co oziębienie klimatu było zbyt duże : zima stulecia w USA, Hiszpanii, Irlandii w Polsce do teraz leży śnieg w górach.

Planuje kolejną akcję pod szyldem "dla poprawy klimatu" co ma być kojarzone dwuznacznie. Pomysł na nazwę powstał w lokalnej knajpie "u Hiszpana" po spożyciu kilku browarów Ex Nihilo Nihil  został oświecony tym o to pomysłem. Teraz pozostaje wymyślić tekst który będzie przyświecał akcji.
Zachęcam do dawania pomysłów w wątku specjalnie utworzonego dla tej akcji!!

http://forum.dyskordia.pl/index.php/topic,169.0.html

Ave Eris!
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]