LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

i don't need sex, my government fucks me everyday!
|
 |
« Odpowiedz #30 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 23:15 » |
|
niech żyje biurokracja!!! w związku z tym, że przez 5 [sic!] dni w tym roku wykonywałem pracę, tj podjąłem się wykonania zlecenia za pieniądze na papierze, to zus wystosował do mnie notę wzywającą mnie do zawarcia umowy z otwartym funduszem emerytalnym i to w terminie niezwłocznym jak się wyrazili, bo inaczej zostanę przydzielony , w drodze losowania [jajo!], wszystko podlane kompletem paragrafów i pieczęci, podpisów i numerków, a wszystko to na koszt podatnika może to i słuszne wszystko...gdybym tylko zechciał podejmować się jeszcze jakiś zleceń, a co najważniejsze, liczył na cokolwiek związanego z zusem, a przecież nie mam złudzeń co do tej instytucji
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #31 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 23:18 » |
|
Takie to poryte. Tak naprawdę cokolwiek by wylosowali i tak daninę na zus zapłacisz. Losują drui, również ułomny, filar. Popatrz na zyski funduszy w ciągu ostatnich pięciu lat i podejmij decyzję. Niestety mus. W takiej sytuacji lepiej już polegać na sobie, niż losowaniu zusu... PS: Po pewnym czasie możesz zmienić fundusz, więc nie martw się na zapas 
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #32 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 23:36 » |
|
nie martwię się samym funduszem, ani tym jaki wybrać czy też jakie ma wyniki zastanawiam się jedynie co im wymyślić aby wytężyli swe wysiłki w komunikacji ze mną-skoro biorą publiczne pieniądze i marnują je, to czemu nie mieli by marnować je na mnie, a ja z tego będę miał ubaw
|
|
|
|
|
|
zabawne, że najczęściej otwierają usta, z rozbrajającą szczerością, Ci, którzy nie mają nic do powiedzenia
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #33 : Środa, 16 Czerwiec 2010, 23:42 » |
|
Zus to skostniała instytucja. Albo zrobisz im solidną akcję OM, albo Cię oleją, jak większość petentów. Nie mam konkretnego pomysłu na prowokację. Może pisemne zapytanie o procedurę zgodnie z którą losują fundusz? Zapewne jest jawna i mają obowiązek udzielić Ci informacji. 
|
|
|
|
|
|
Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można... Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
|
|
|
WujekSyfon
Bojownik za Eris

Panbuk
|
 |
« Odpowiedz #34 : Czwartek, 1 Lipiec 2010, 08:40 » |
|
Wracając do tematu, trzeba isc do pracy, rowy kopac, aby nieco sie zmeczyć 
|
|
|
|
|
|
"Panowie Chaosu są wrogami Logiki, żonglerami Prawdy, rzeźbiarzami Piękna"
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #35 : Czwartek, 1 Lipiec 2010, 11:20 » |
|
rowy-nie!!! praca-nie!!! zmęczenie i owszem w postaci seksu lub jazdy na rowerze [może coś jeszcze dorzuciłbym ale to chyba będzie wystarczająco na ten czas]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WujekSyfon
Bojownik za Eris

Panbuk
|
 |
« Odpowiedz #36 : Czwartek, 1 Lipiec 2010, 11:22 » |
|
Jest tak goraco ze nie mam siły sie meczyc w przydomowym ogródku 
|
|
|
|
|
|
"Panowie Chaosu są wrogami Logiki, żonglerami Prawdy, rzeźbiarzami Piękna"
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #37 : Czwartek, 1 Lipiec 2010, 15:28 » |
|
Uważam, że za dużo życia marnujemy pracując. W tym kraju nawet ciężko jest się "dorobić" aby móc realizować swoje pasje i mieć względnie zabezpieczoną przyszłość. Po prostu tracimy życie na pracę za pieniądze wystarczające na ubogie życie. Oczywiście uogólniam, gdyż część osób żyje w tym kraju dostatnio (albo bardzo dostatnio).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LOSTFREEQ
Moderator Globalny
Socjopata

|
 |
« Odpowiedz #38 : Czwartek, 1 Lipiec 2010, 17:48 » |
|
w większości wypadków, praca w naszym kraju równoznaczna jest z robotą-to moim zdaniem wsio tłumaczy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata

Episkopos Profan
|
 |
« Odpowiedz #39 : Piątek, 2 Lipiec 2010, 08:28 » |
|
w większości wypadków, praca w naszym kraju równoznaczna jest z robotą-to moim zdaniem wsio tłumaczy
A wiele osób mających robotę napierdala dodatkowo fuchy, co jest dalszą częścią tłumaczenia...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|