Czas grzmotów, 69. Niezgody 3178 [Poniedziałek, 21 Maj 2012, 04:31] *
Witamy, Niewierny. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: King Kong umarł za wasze grzechy

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kosy, sztamy i schizmy w polskim dyskordianizmie...  (Przeczytany 605 razy)
0 użytkowników i 2 Niewiernych przegląda ten wątek.
Discordia Forum
Dyskordianin
**

« : Poniedziałek, 28 Grudzień 2009, 21:04 »

beesqp (2009-08-15 09:26:27)

Doszły mnie słuchy, że w środowisku polskich dyskordian ( a może nie tylko polskich) istnieje bardzo nieprzyjemna atmosfera wytwarzania się dziwnych grup, którym nie bardzo po drodze z innymi.
Próbkę tego, przez moment mogliśmy obserwować na tym forum.

Zakładam więc ten wątek, ażeby spróbować wyjaśnić, dla niezorientowanych (w tym i dla mnie) o co kaman...

Jako że staliśmy się częścią tej wielkiej wspólnoty, wypadałoby jasno określić się do tych problemów i wewnętrznych niesnasek. Moim zdaniem, jakie nie byłyby powody tych kłótni, to My, jako discordia-forum, powinniśmy być ponad tym, dzięki swojej, jedynej w swoim rodzaju, zajebistości... <yeah!>

Ewentualnie zawsze można całą resztę spalić na stosie...

Jestem fikcyjnym dyskordianinem. lub dyskordianką (jak wolisz?). Moją świętą misją jest przenoszenie znakomitych wątków z Discordia Forum na Chaotycznie Prowadzone Forum. Mówię głosami innych, istnieję tylko w Twojej głowie...
Discordia Forum
Dyskordianin
**

« Odpowiedz #1 : Poniedziałek, 28 Grudzień 2009, 21:04 »

summers (2009-08-15 10:37:43)

Problem zaczyna się pojawiać jak ktoś próbuje uporządkować chaos i nazywać go pajacowaniem. W pełni akceptuję zabawę w Szewczyka Dratewkę - jeżeli ktoś chce to wolna droga, ale próba wymuszenia monopolu na jedyną słuszną interpretację jest absurdem tak wielkim, że przekracza moje poczucie humoru.
Również uważam, że to forum powinno zrzeszać Dyskordian o różnych poglądach, ale dopóki nie dochodzi do opisanych powyżej absurdów.

Jestem fikcyjnym dyskordianinem. lub dyskordianką (jak wolisz?). Moją świętą misją jest przenoszenie znakomitych wątków z Discordia Forum na Chaotycznie Prowadzone Forum. Mówię głosami innych, istnieję tylko w Twojej głowie...
Discordia Forum
Dyskordianin
**

« Odpowiedz #2 : Poniedziałek, 28 Grudzień 2009, 21:05 »

Blorp (2009-08-15 11:51:52)

Problemy zaczęły się od spięć na lini PC <-> Eph, myślę, że to od nich powinny iść wszelakie wyjaśnienia odnośnie tej sytuacji.
A ogólnie rzecz biorąc, wygląda na to, że PC sobie uroił zimną wojnę.

Discordia Forum
Dyskordianin
**

« Odpowiedz #3 : Poniedziałek, 28 Grudzień 2009, 21:06 »

23pa3.Vilku (2009-08-15 12:21:33)

A co tam, niech kazdy jeden (albo dwoch) ma wlasna grupe

Discordia Forum
Dyskordianin
**

« Odpowiedz #4 : Poniedziałek, 28 Grudzień 2009, 21:06 »

Ephenoir (2009-08-15 12:40:07)

"We Discordians Must Stick Apart."

Discordia Forum
Dyskordianin
**

« Odpowiedz #5 : Poniedziałek, 28 Grudzień 2009, 21:07 »

Papiez Chaosu (2009-08-15 13:15:06)

Blorp napisał:

Problemy zaczęły się od spięć na lini PC <-> Eph, myślę, że to od nich powinny iść wszelakie wyjaśnienia odnośnie tej sytuacji.
    A ogólnie rzecz biorąc, wygląda na to, że PC sobie uroił zimną wojnę.

chao.pl...

Ephenoir napisał:

to wygląda jak zimna wojna...

Tak, to twój kolega tą nazwę dał, nie ja. Miło mi bardzo, że podpisujesz moim świętym imieniem wasze pomysły...

Moim zdaniem nie ma tematu. Jest jak jest. Nie każdy musi się lubić.

Czy jest coś takiego jak "zimna wojna"?  Myślę, że tak. Sama nazwa jest ok, choć czytający za bardzo się skupiają na tym czego nie ma , czyli słowa "wojna", to wynika z niezrozumienia.
I na tym proponuje temat zamknąć.

Ave Eris!

Discordia Forum
Dyskordianin
**

« Odpowiedz #6 : Poniedziałek, 28 Grudzień 2009, 21:08 »

Dobek (2009-08-15 13:34:08)

lol, nazywanie paru internetowych wojownikow srodowiskiem polskich dyskordian to jest imo gruba przesada :>

Discordia Forum
Dyskordianin
**

« Odpowiedz #7 : Poniedziałek, 28 Grudzień 2009, 21:09 »

beesqp (2009-08-16 20:54:41)

grubą przesadą jest nazywaniem paru internetowych wojowników "siłą polityczną", a zdarzają się takie zjawiska.
Dyskordianizm to dla mnie festiwal dystansu, w tym również wobec siebie samego.

Discordia Forum
Dyskordianin
**

« Odpowiedz #8 : Poniedziałek, 28 Grudzień 2009, 21:09 »

Blorp (2009-08-19 17:25:19)

Jakże w kulcie niezgody może panować zgoda?

Discordia Forum
Dyskordianin
**

« Odpowiedz #9 : Poniedziałek, 28 Grudzień 2009, 21:10 »

beesqp (2009-08-19 21:36:31)

W sumie racja ...

Ale i tak wraz z założeniem tego forum rzuciliśmy ekskomunikę na wszystkie inne ośrodki dyskordianizmu w Polsce. Więc problemu nie ma.

Ex Nihilo Nihil
Administrator
Socjopata
*

Episkopos Profan

« Odpowiedz #10 : Poniedziałek, 28 Grudzień 2009, 21:17 »

Jeśli chodzi o kosy, to Ephenoir znany też jako Demon Lama był chyba przyczyną kilku zadym w naszym środowisku. Na tym forum ma dożywotni ban i nie jest mile widzianą osobą. Na Discordia Forum też został swego czasu zbanowany. U mnie osobiście też ma...powiedzmy, że pamiętliwy jestem. Tyle w tym nerwowym temacie.

PS: Wszystkich, którzy czują się zdezorientowani informuję, że posty napisane przez Forum Discordia pochodzą z discordia-forum.pun.pl. Nad cytatem znajduje się informacja o autorze, oraz dacie publikacji postu.

Czy pieprzniczką można solić? Czy solniczką można...

Dyskordia.PL źródłem Chaosu i Zepsucia! Albowiem, ponieważ, gdyż, azaliż...
Papież Chaosu
Niewierny
« Odpowiedz #11 : Wtorek, 29 Grudzień 2009, 01:05 »

Jak dla mnie to nieuniknione.
W końcu Eris to bogini chaosu i właśnie tak się objawia.
Wraz z XXI wiekiem Dragon Coterie pokaże się od zupełnie innej strony... od 23 strony...
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP bluBlur Skin © 2006, hbSkins [modified by Dyskordia.pl]